Trebuie remarcat faptul ca a fi crypto-friendly nu echivaleaza in niciun fel cu o lipsa totala de reglementari. In timp ce unele tari se straduiesc sa fie suficient de deschise cu privire la cripto si alte inovatii tehnologice, nu se poate exclude faptul ca pot fi implicate si o multime de riscuri.
Intr-o lume in care guvernele sunt dornice sa limiteze sau sa elimine utilizarea ilicita a criptomonedelor, investitorii cripto sunt, de asemenea, in cautare constanta de tari prietenoase cu criptomonedele pentru a-si derula afacerile. Cu adevarat, importanta mentinerii industriei sub control este clara pentru toata lumea. Cu toate acestea, uneori, aceste reglementari devin si false pentru investitori, cauzandu-le probleme care pot fi la fel de bine evitate.
Acum, pentru a evita sa fie prinsi de complicatiile majoritatii acestor reglementari, investitorii cauta paradisuri mai sigure, unde se pot ocupa in liniste de activele lor, unde sunt legi mai blande sau mai putine legi care sa ii ingrijoreze. Alteori, investitorii isi doresc doar un loc in care nu trebuie sa plateasca atat de mult impozit pe cripto
Cele mai crypto-friendly tari
Recent, multe alte tari au devenit mai permisive fata de criptografie si si-au dovedit deschiderea fata de acest domeniu prin orice mijloace. Cu toate acestea, am intocmit o lista cu primele 5 tari prietenoase cu criptomonedele pe care noi, in calitate de investitori, ar trebui probabil sa o analizam chiar acum. Ele sunt cele care stabilesc ritmul in privinta bunavointei fata de cripto, sustinand inovatia tehnica, sustinand totodata cauza adoptarii cripto.
El Salvador
Totusi, asta nu ar trebui sa fie o surpriza. Si datorita popularului „presedinte Bitcoin” Nayib Bukele, tara a devenit prima tara din lume care a aprobat Bitcoin ca mijloc legal de plata. El Salvador a fost, de asemenea, numit de multi un paradis criptografic. Mai ales, pentru faptul ca scuteste profiturile Bitcoin de orice castig de capital sau impozit pe venit. Si, ca urmare, tara a fost o atractie majora pentru investitorii straini.
Elvetia
Elvetia este versiunea europeana a El Salvador in ceea ce priveste atitudinea prietenoasa fata de cripto. De asemenea, tara nu impoziteaza in mod specific castigurile realizate din tranzactiile cripto. Nici nu solicita raportarea taxelor cripto, deoarece vede tranzactiile cripto in aceeasi lumina cu tranzactiile efectuate in monedele locale. Deci, este de inteles de ce acest loc grozav a fost casa unora dintre cele mai mari firme cripto existente. Printre firme se numara; Ethereum, Asociatia Diem, Tezos si o multe altele.
Malta
Aceasta mica insula trebuie sa fie in top 3. Malta a fost una dintre primele tari care s-a impus ca o natiune primitoare pentru cripto. Cel putin, inca din 2018. Celebra insula blockchain a Europei are atat de multe legi care permit afacerilor cripto si investitorilor individuali sa prospere. Astfel, devenind o casa pentru multe companii bazate pe cripto.
Amintiti-va cand platforma de schimb criptografica de top Binance a anuntat ca isi va muta operatiunile in Malta. Acest lucru s-a intamplat pe masura ce schimbul a devenit precaut fata de reglementarile mai stricte din Hong Kong si China.
Germania
Germania este, de asemenea, una dintre primele 5 tari din lume prietenoase cu criptomonede. Cu alte cuvinte, tara taxeaza cripto la fel ca orice alt activ. Si, spre deosebire de majoritatea altor tari cu abordari mai stricte ale cripto, Germania incurajeaza inovatia si tehnologia blockchain. Face acest lucru in asa fel incat permite rezidentilor care isi detin activele cripto mai mult de un an, sa fie scutiti de impozitul pe castigurile de capital. Si daca, poate, schimbati cripto-ul in bani fiduciari, atunci tot nu trebuie sa platiti taxe. Cu exceptia, bineinteles, a cazului in care profitul dvs. este de peste 600 de euro, atunci trebuie sa platiti.
Singapore
Pana la sfarsitul anului 2021, compania globala de rating Coincub a clasat Singapore drept cea mai prietenoasa tara din lume. Cu toate acestea, acest clasament poate sa nu mai fie adevarat. Recent, tara a tot pendulat in ceea ce priveste reglementarile sale, iar lipsa de claritate nu este niciodata un semn bun pentru investitorii cripto. Cu toate acestea, clasamentul la acea vreme se datora in mare parte economiei sale robuste, mediului legislativ favorabil si ratei ridicate de adoptare a criptomonedei.
Dar siguranta?
Trebuie remarcat faptul ca a fi crypto-friendly nu echivaleaza in niciun fel cu o lipsa totala de reglementari. In timp ce unele tari se straduiesc sa fie suficient de deschise cu privire la cripto si alte inovatii tehnologice, nu se poate exclude faptul ca pot fi implicate si o multime de riscuri.
Deci, cu aceasta gandire anticipata, exista intotdeauna o dezbatere despre limita reglementarilor crypto. Cu toate acestea, luarea in considerare a mutarii intr-un paradis fara taxe este ceva ce ar trebui facut, numai dupa o analiza atenta a legilor existente in acel loc.
Tot acestea ar fi, si in opinia dumneavoastra, primele 5 tari crypto-friendly?
No Comments