Menu
Mancare / Mancare si desert

Ce fel de vinuri sunt cele mai potrivite pentru iarnă?

Ce fel de vinuri sunt cele mai potrivite pentru iarnă

Iarna, preferințele noastre culinare se schimbă, la fel și vinurile care le însoțesc. Deși este adevărat că vinurile pot fi savurate oricând, vremea rece ne îndeamnă spre sortimente mai puțin ușoare și proaspete ca cele de vară, ci mai degrabă intense, cremoase, cu o structură și complexitate mai intensă.

Servirea mesei pe durata iernii

În aceste luni, mesele noastre sunt dominate de carne, preparate cu orez, paste, tocănițe și ciorbe. Pentru iubitorii de pește, iarna aduce pe masă peștele la cuptor, acompaniat de legume de sezon sau supe consistente, iar în lumea brânzeturilor, opțiunile ideale sunt cele maturate sau cu mucegai. Elementul comun al acestor preparate? Sunt calorice, consistente și oferă arome puternice și persistente, complexitate și o prezență marcantă.

Temperatura optimă

Un mic sfat pentru iarnă: vinurile ar trebui servite ideal la o temperatură medie de 17 grade, preferabil la temperatura camerei, nu răcite.

Vinurile versatile

Pe lângă vinurile spumante care sunt de nelipsit în sezonul sărbătorilor, căutăm vinuri care să ne încălzească, iar cele cu un grad de alcool mediu sau ridicat pot fi de ajutor, la fel și cele corpolente și complexe.

Vinurile albe – mereu o alegere bună

Unul dintre miturile despre vin și vreme este că vinul alb se bea doar vara. Asta poate fi adevărat pentru cele ușoare și parfumate, dar vinurile albe corpolente, cremoase și structurate pot fi o alegere excelentă în timpul iernii. Ne referim la „vinurile albe cu suflet de roșu“, adică acelea care se remarcă prin complexitate, densitate și corpolență, adică cele bogate, obținute din struguri bine copți și cu un plus de maturare în baricul de stejar.

Vinurile roșii – o alegere indiscutabilă

Vinul roșu este întotdeauna o alegere bună pentru climatul răcoros, iar în general, în această perioadă a anului, preferăm cele cu corp plin, bogate în taninuri, maturate și conținut de alcool ridicat.

Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium

Comanda un vin Sauvignon Blanc din magazinul online al Cramei Budureasca atunci când ești în căutarea unuia excelent pentru lunile reci din an. Acesta, de exemplu, te poate cuceri prin culoarea sa galbenă pal, având reflexii verzui. Aromele sale de fructe tropicale conduc către un gust plăcut, aciditatea este bine echilibrată, iar finalul elegant. Se poate servi alături de numeroase preparate, în special pește, carne de pasăre, fructe de mare, brânzeturi, salate și nu numai. Pentru etalarea tuturor calităților sale, se recomandă servirea la o temperatură de circa 10-12 grade.

Sauvignon Blanc din gama Budureasca Clasic

O altă opțiune excelentă este acest vin care ne întâmpină în pahar cu o culoare galben verzuie, specifică vinurilor obținute din struguri de Sauvignon Blanc. Aromele sunt fructate, florale, ne poartă cu gândul la fructele tropicale, aciditatea este proaspătă, iar finalul lung, plin de catifelare. Se poate servi alături de multe preparate, în special cele din pasăre, pește, fructe de mare, legume, brânzeturi și nu numai. Temperatura sa ideală este între 10 și 12 grade.

Fume din gama Budureasca Premium

Acesta este un alt vin pe care nu trebuie să îl ratezi și care demonstrează faptul că strugurii de Sauvignon Blanc se îmbină de minune cu cei de Chardonnay și Fetească Regală pentru a da viață unui cupaj de zile mari. Parfumul său intens de ananas și pere este completat cu note discrete de vanilie care provin de la lemnul de stejar în care a fost maturat timp de jumătate de an. Se poate servi alături de multe preparate, în special cele din pui sau fructe de mare la grătar, temperatura sa ideală fiind între 12 și 14 grade.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.