Consultati aceste trei criptomonede obligatorii pentru un portofoliu de incepator.
Puncte cheie
- Investițiile în criptomonede pot fi riscante, așa că investiti doar bani pe care va puteti permite să-i pierdeti și asigurati-va că cercetati cu atenție orice investiție.
- Criptomonedele mai mari sunt un pariu mai bun pentru investitorii cripto începători.
Daca sunteti unul dintre cei 20% dintre americanii criptocuriosi care doresc sa cumpere primele criptomonede, s-ar putea sa va simtiti putin coplesit la inceput. Nu numai ca exista un numar mare de monede (peste 13.000 conform CoinMarketCap), dar si logistica deschiderii unui cont de criptomonede si a depunerii banilor poate fi, de asemenea, descurajanta. Avand in vedere acest lucru, haideti sa aruncam o privire la cateva sfaturi pentru a incepe, precum si la trei criptomonede care ar putea fi o treapta de intrare pe piata.
Minimizati riscurile
Nu vreau sa va sperii pornind de la riscurile care fac parte din investitiile in criptomonede, dar este mai bine sa fiti pregatiti. Asadar, inainte de a ajunge la cele mai bune cripto-uri pentru portofoliul dvs. de initiere, sa ne referim la cateva dintre modalitatile de a va proteja.
- Investiti doar bani pe care va puteti permite sa-i pierdeti. Criptomonedele sunt extrem de volatile, astfel incat activele dvs. ar putea castiga sau pierde cu usurinta 20% sau mai mult intr-o singura saptamana. Nu numai atat, dar multe monede vor esua. Daca investiti doar bani fara de care va puteti descurca, nu veti fi atat de afectat daca piata se prabuseste.
- Incarcati mai intai fondul de urgenta si economiile pentru pensii. Este usor sa fiti extrem de entuziasmat cu privire la investitiile in criptomonede si sa simtiti ca veti pierde orice sansa daca nu investiti acum. Dar contul dumneavoastra de economii de urgenta si de pensie trebuie sa aiba prioritate. Ele sunt cele care va vor sustine, fie la batranete, fie in orice criza financiara cu care va confruntati inainte.
- Limitati-va investitiile cripto la 5% din portofoliul dvs. total. O alta greseala comuna este sa faceti all-in pe cripto. In schimb, asigurati-va ca activele dvs. digitale reprezinta o mica parte dintr-un portofoliu mai echilibrat, astfel incat sa nu fiti supraexpus la fluctuatiile de pe piata cripto.
- Utilizati o aplicatie sau un schimb de criptomonede bun. Cautati o platforma de schimb cripto care sa va pastreze investitia in siguranta prin stocarea activelor offline in ceea ce se numeste depozitare la rece. Este un bonus daca are si asigurare terta parte pentru a oferi protectie suplimentara impotriva hackingului.
- Nu incetati niciodata sa cercetati. Nu trebuie sa deveniti un expert in blockchain, dar trebuie sa cunoasteti elementele de baza. Altfel, cum puteti alege investitiile care merita din marea de pretendenti? Este esential sa faceti diligenta cu privire la orice cripto inainte de a investi.
- Investiti pe termen lung. In loc sa cautati castiguri rapide, o abordare investitionala pe termen lung va va ajuta sa evitati cumpararile sau vanzarile in panica. Face mai usoara eliminarea volatilitatii si va va fi mai usor sa va concentrati asupra cripto-urilor cu utilitate din lumea reala, care sunt au sanse mai mari de a functiona bine in timp.
- Intelegeti implicatiile fiscale. Trebuie sa urmariti toate tranzactiile cripto, deoarece va trebui sa platiti impozit pe castigurile de capital pentru orice profit. Taxele cripto pot fi complicate, asa ca asigurati-va ca stiti ce trebuie sa raportati.
Fara alte completari, sa ne uitam la cele mai bune trei cripto pentru investitorii incepatori.
- Bitcoin (BTC)
Bitcoin este bunicul criptomonedelor – prima moneda digitala din lume si inca lider in functie de capitalizarea pietei. Poate ca nu este interesant, dar Bitcoin a supravietuit deja mai multor prabusiri ale pietei. Criptomonedele mai consacrate au cele mai bune sanse de a supravietui oricaror erori viitoare. In plus, pretul Bitcoin influenteaza deja preturile criptomonedelor mai mici, asa ca este o prima achizitie solida.
Presedintele SEC, Gary Gensler, nu era departe cand a descris cripto-ul drept Vestul Salbatic. Aceasta este o industrie relativ noua, cu foarte putine reglementari, asa ca nu exista prea multe care sa ii impiedice pe oameni sa manipuleze pietele sau sa previna minciunile directe. Daca investiti in criptomonede mai mici, exista un risc mai mare de a cadea prada atacurilor, ceea ce este un alt motiv pentru a ramane la criptomonedele gigant.
In cazul in care sunteti ingrijorat, nu trebuie sa cumparati un intreg Bitcoin. Toate schimburile de criptomonede va permit sa cumparati fractiuni de criptomonede. Deci, daca doriti doar 10 USD in BTC sau orice alta moneda majora, asta este tot ce trebuie sa cumparati. Desi, daca investiti doar 10 USD, asigurati-va ca investitia nu va fi inghitita de comisioanele de tranzactionare.
- Ethereum (ETH)
Ethereum este a doua cea mai mare criptomoneda, iar tehnologia sa alimenteaza o mare parte din industria finantelor descentralizate (DeFi). A fost primul care a introdus contractele inteligente, care sunt bucati mici de cod care se executa automat, care se devolta pe blockchain. Acestea sunt folosite de catre dezvoltatori pentru a programa aplicatii in reteaua Ethereum.
Nicio criptomoneda nu este perfecta, iar Ethereum are probleme cu scalabilitatea – sufera de congestionarea retelei si de taxe mari. Drept urmare, lucreaza la o actualizare majora la Eth2, care se asteapta sa fie finalizata in 2022.
O serie de asa-numiti criminali Ethereum au crescut in popularitate, dintre care multi sunt mai rapizi si mai ieftini. Dar Ethereum inca gazduieste cea mai mare parte a aplicatiilor, iar statutul de first-mover ramane un avantaj semnificativ.
- Cardano (ADA)
Cardano este cea mai noua criptomoneda de pe aceasta lista, ceea ce o face cea mai riscanta dintre cele trei. Cu toate acestea, este o modalitate excelenta pentru noii investitori de a afla mai multe despre ce poate face tehnologia blockchain. Are deja parteneriate in mai multe tari din Africa, cum ar fi un acord cu Ministerul Educatiei din Etiopia pentru a inregistra dosarele academice ale studentilor pe blockchain.
Cardano a adoptat o abordare lenta si constanta a dezvoltarii. Fondatorii sai au construit un nou blockchain. Ideea este ca solutiile la problemele cu care se confrunta Ethereum sunt incluse de la inceput, asa ca odata ce noul sistem este terminat, nu va avea nevoie de upgrade major.
Provocarea pentru Cardano este ca o serie de alte criptomonede care rezolva si problemele Ethereum sunt deja operationale si atrag dezvoltatori si investitori.
Concluzie
Nu va lasati pacaliti de articole despre cele mai recente criptomonede pe care trebuie neaparat sa le cumparati cand investiti pentru prima data. Faceti-va timp pentru a intelege industria si obisnuiti-va cu volatilitatea si alte aspecte ale investitiilor cripto. Investitiile in criptomonede sunt deja destul de riscante fara a fi arse imediat, asa ca ramaneti la cele mari – cel putin pana cand va simtiti increzator sa incepeti.
Cumparati si vindeti criptomonede pe o bursa aleasa de experti
Exista sute de platforme din intreaga lume care asteapta sa va ofere acces la mii de criptomonede. Si pentru a o gasi pe cea potrivita pentru dvs., va trebui sa decideti ce caracteristici conteaza cel mai mult pentru dvs.
Pentru a va ajuta sa incepeti, expertii nostri independenti au cercetat optiunile pentru a va oferi unele dintre cele mai bune schimburi de criptomonede pentru 2021. Consultati lista aici si incepeti calatoria dvs. cripto, astazi.
No Comments