Menu
Blog

Cum functioneaza senzorii de forta?

Cum functioneaza senzorii de forta?

V-ati intrebat vreodata ce sunt senzorii de forta? Dar care sunt cele mai importante beneficii ale acestora? Ei bine, in cazul in care v-ati pus deja aceste intrebari, avem vesti bune pentru dvs. pentru ca vom discuta in acest articol despre senzori forta, si veti putea acumula o multime de informatii despre acestia.

Din acest motiv, in cazul in care doriti sa va imbogatiti bagajul de cunostinte despre senzori forta si despre beneficiile acestora, va recomandam sa ramaneti alaturi de noi pana la final, si sa cititi acest articol.

Exista mai multe legi ale fizicii care se bazeaza pe forta. Unul dintre acestea este binecunoscutul principiu ca, atunci cand este aplicata la orice obiect de masa, forta schimba viteza obiectului. Exista si alte concepte legate de forta, inclusiv cuplul, impingerea si tragerea, tractiunea creste viteza obiectului, in timp ce tragerea reduce viteza, iar cuplul genereaza modificari ale vitezei de rotatie a obiectului.

Cand exista o distributie echilibrata a fortelor in obiect, exista accelerare. Daca doriti sa monitorizati forta asupra unui obiect, aveti nevoie de un dispozitiv numit senzor de forta.

Ce este necesar sa stiti despre senzorii de forta?

Senzorii de forta sunt responsabili pentru masurarea fortei care actioneaza asupra unui obiect. Ca regula de aur, se masoara atat fortele de tractiune si presiune, cat si deformarile elastice. Mai mult, exista diferite variante in care forta poate fi masurata si determinata prin intermediul senzorilor.

Domeniul de masurare necesar si dorit si precizia preconizata sunt criteriile principale pentru a evalua ce tip de traductor de forta este potrivit pentru aplicatia respectiva. Cu cat valorile trebuie sa fie mai precise si cu cat domeniul de masurare este mai mic, cu atat senzorii de forta ar trebui sa fie mai receptivi.

Deoarece sunt folositi diferiti senzori de forta in diferite industrii, cel mai bine este sa apelati la serviciile expertilor, cum ar fi cele de la Indicatorul de incarcare, pentru a fi siguri de utilizarea tipului corect pentru aplicatia in cauza.

Exista mai multe tipuri de senzori de forta pentru diverse aplicatii. Unele dintre exemplele de senzori forta includ urmatoarele:

  1. Senzori simpli de forta de presiune

Acestia sunt cunoscuti sub numele de senzori mecanici de presiune. In general, nu sunt potriviti pentru masuratori de precizie, dar sunt buni pentru detectarea fortei.

  1. Senzori de forta de masurare a tensiunii

Acestia utilizeaza principii simple, si majoritatea sunt folositi in cercetarea robotica. Cele doua forme ale senzorilor de forta ale manometrului sunt senzori de forta pe mai multe axe si celule de sarcina pe o singura axa.

  1. Senzori de forta cu mai multe axe

Senzorii de forta cu mai multe axe utilizeaza diferite tensometre pentru a detecta fiecare forta aplicata senzorului pe 6 axe. Pe de alta parte, celulele de sarcina cu o singura axa sunt comune in unele domenii precum fizica si ingineria mecanica. De asemenea, utilizeaza un singur manometru pentru masurarea fortei pe o axa.

Cum functioneaza un senzor de forta

Principiul de lucru al unui senzor de forta este ca acesta raspunde la forta aplicata, precum si converteste valoarea intr-o cantitate masurabila. Cei mai multi dintre senzorii de forta sunt creati cu ajutorul rezistentelor de detectare a fortei. Astfel de senzori constau din electrozi si film de detectare.

Rezistentele de detectare a fortei se bazeaza pe rezistenta la contact. Acestea contin un film de polimer conductiv, care isi schimba rezistenta intr-un mod previzibil, odata ce forta este aplicata pe suprafata.

Acest film include particule neconductoare, de dimensiuni micrometrice si conductoare electrice, care sunt aranjate intr-o matrice. Daca se aplica forta pe suprafata filmului, particulele microsizate ating electrozii senzorului, care schimba rezistenta filmului.

Cantitatea de schimbare poate modifica valoarea rezistentei care ofera o masura a fortei aplicate. Pentru a spori performanta rezistentelor de detectare a fortei, se fac eforturi diferite folosind mai multe abordari, cum ar fi reducerea derivatiei configuratiilor electrodului polimeric testate cu senzorul.

Avantajele senzorilor de forta

Senzorii de forta sunt benefici in diverse industrii. Acestia au diverse domenii de aplicare in munca. Un accent crucial este masurarea fortei in companiile producatoare, unde traductoarele de forta sunt frecvent utilizate pentru a determina forta pentru masurarea greutatii sau in procesul de productie.

Dar utilizarea industriala acopera doar o mica parte din masurarea fortei. In traficul rutier, masurarea fortei joaca un rol esential. De exemplu, senzorii de forta sunt folositi in camioane. Aceasta inseamna ca sarcina pe osie poate fi determinata cu precizie pentru a permite o monitorizare eficienta si rapida.

In automobile sunt folositi diferiti senzori de forta. De exemplu, senzorii de forta din zona cuplajelor remorcii ofera posibilitatea de a cunoaste incarcatura remorcii si de a determina informatii statice in raport cu comportamentul dinamic de conducere pe sosea. Inseamna ca tehnologia de control din interiorul vehiculului poate reactiona mai rapid si mai eficient la volan.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.