Menu
Blog / Casa si gradina

Cum sa va decorati locuinta in stil scandinav?

Cum sa va decorati locuinta in stil scandinav?

Fiecare dintre noi dorim ca locuintele noastre, fie ele case sau apartamente, sa fie cat mai confortabile, iar totul depinde doar de noi si de felul in care ne alegem stilul de amenajare.

Un stil de decorare a locuintei din ce in ce mai popular este stilul scandinav, despre care vom discuta in continuare.

Designul interior scandinav se caracterizeaza prin minimalism, simplitate si functionalitate. Desi designul scandinav exista inca din anii 1950, ramane si astazi o tendinta populara in designul interior.

Apartinand scolii modernismului, designul scandinav este un stil de design caracterizat printr-un accent pe functionalism si simplitate. Include de asemenea utilizarea materialelor naturale, cum ar fi pielea, lemnul si canepa. Mai mult decat atat, un design interior scandinav este adesea influentat de o conexiune cu natura, care combina forme naturale, abstractizare si utilizarea elementelor naturale.

Daca doriti sa creati un design scandinav pentru spatiul dvs., dar totusi nu sunteti sigur cum sa alegeti un fotolii scandinave sau alte elemente de decor, acest articol va aduce la cunostinta informatii pretioase care va pot fi de mare folos. Cititi pana la final pentru a afla sfaturile cele mai utile pentru deocorarea locuintei in stil scandinav.

ACCESORIZARE CU TEXTILE CALDE

Majoritatea tarilor din regiunea scandinava au climat cu temperaturi extrem de reci. Astfel, utilizarea textilelor calde este obisnuita pentru un decor scandinav de casa. Aceste textile pot veni sub forma de covoare care sunt fabricate din lana sau mohair.

Accesorizarea cu textile calde este o modalitate excelenta de a face o camera de zi scandinava sa se simta confortabila si calda, mai ales in timpul iernii.

ALEGETI ACCENTE DECORATIVE SIMPLE

Dupa cum am mentionat, un design interior scandinav este despre simplitate. Prin urmare, atunci cand vine vorba de decorarea unui living scandinav, alegeti intotdeauna acele accente decorative care au modele simple.

Va puteti decora masa din sufragerie cu vaze elegante din ceramica. Pentru a adauga textura si culoare subtila interiorului dvs. scandinav, decorati-va canapele sau acele fotolii scandinave fascinante cu huse si perne care au imprimeuri geometrice simple.

COMBINATI FINISAJELE DIN LEMN + METAL

Un design scandinav foloseste elemente din lemn nu numai in pardoseala, ci si in mobilier si corpuri de iluminat. Astfel, o casa scandinava are de obicei mese de cafea si scaune din lemn pentru mobilier. Cu toate acestea, tendinta recenta in ceea ce priveste stilul scandinav de decorare, combina utilizarea finisajelor metalice si a elementelor din lemn. De exemplu, aplicele din cupru si candelabrele de alama sunt instalate intr-un tavan din lemn pentru a adauga stralucire intregului spatiu.

DECORATI CU PLANTE SI FLORI PROASPETE

Cand vine vorba de acest lucru, luati in considerare decorarea sufrageriei dvs. scandinave cu plante de interior si flori proaspete. De fapt, designerii cred ca florile proaspete sunt o necesitate in fiecare casa scandinava.

In regiunea scandinava, strazile sunt adesea captusite cu florari pe trotuar care vand flori proaspete si lalele in orice culoare. Prin urmare, designul dvs. scandinav ar trebui sa includa elemente florale si flori proaspete.

CONCENTRATI-VA ASUPRA CULORILOR NEUTRE

Exista o paleta de culori speciala, care este asociata cu decorul scandinav si include nuantele de gri, alb, maro si negru. Deci, atunci cand decorati o camera de zi scandinava, concentrati-va pe utilizarea acestor culori neutre pentru a crea un efect curat si linistitor pentru designul casei dvs. scandinave.

PASTRATI INTERIORUL FARA DEZORDINE

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui design interior scandinav consta in asigurarea faptului ca spatiul nu este aglomerat. Prin urmare, ar trebui evitate aglomerarile inutile, iar spatiile de depozitare trebuie organizate inteligent.

Cand vine vorba de decorul scandinav, trebuie urmata regula „mai putin este mai mult” pentru a pastra spatiul mai putin aglomerat si mai relaxant din punct de vedere vizual.

ALEGETI PODELE DE CULOARE DESCHISA

Covoarele de la perete la perete nu atrag un design scandinav. Pardoseala este de obicei realizata din materiale usoare din lemn de esenta tare, fie in culoarea sa naturala deschisa, fie vopsite in alb. Pardoseala laminata usoara este o idee excelenta pentru designul dvs. scandinav.

Pardoseala are un rol extrem de important si poate face ca orice casa scandinava sa arate mai luminoasa si mai spatioasa, emanand in acelasi timp o atmosfera mai primitoare.

ILUMINAREA ADECVATA ESTE CHEIA

Majoritatea caselor scandinave se bucura de lumina zilei doar sapte ore pe zi. Astfel, modul in care este utilizata iluminarea este foarte important intr-un design interior scandinav. Iluminatul este considerat o sursa de viata, iar decorul scandinav ar trebui sa aiba diferite forme de iluminare pentru a asigura o iluminare adecvata in intregul spatiu.

Iluminatul stabileste, de asemenea, starea de spirit intr-un design de casa scandinav. Designerii recomanda utilizarea iluminatului modern cu un design industrial, cum ar fi aplicele de perete si lampile suspendate. Luminile si candelabrele pot face ca un living scandinav sa se simta cald, confortabil si romantic.

Acestea sunt asadar, cateva sfaturi importante de urmat atunci cand doriti sa va decorati locuinta in stil scandinav. Tineti cont de ele, pentru a obtine o locuinta de vis.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.