Menu
Blog / Mancare

Avantaje scrumbie de Dunare si de ce sa o comanzi?

Avantaje scrumbie de Dunare si de ce sa o comanzi?

Un peste neglijat de multi ani, scrumbia de Dunare a fost recent readus in prim plan de niste mari bucatari. Din motive intemeiate, acest peste ieftin are un profil nutritional foarte interesant si ofera toate posibilitatile in bucatarie. In acest articol, descoperiti sfaturile noastre pentru alegerea, depozitarea si gatirea acestuia!

Ce este scrumbia de Dunare?

Termenul scrumbie de Dunare este folosit pentru a desemna mai multe specii de pesti apartinand genului Scomber. Scrumbia de Dunare este un peste mic care rareori depaseste 50cm si cantareste in jur de 500g. Acest peste raspandit este usor de recunoscut prin pielea sa dungata si reflexiile albastre si albe.

Pescuitul de scrumbie este relativ masiv, din motive intemeiate. Desi neglijata multa vreme in favoarea altor pesti, scrumbia de Dunare are o carne ferma, intunecata, care ofera o multitudine de posibilitati in bucatarie si care are, sa nu strice nimic, un profil nutritional foarte interesant!

Un alt punct pozitiv este ca scrumbia de Dunare este unul dintre cele mai ieftine produse din fructe de mare; un alt motiv grozav pentru a nu lipsi!

Beneficiile nutritionale si sanatoase ale scrumbiei

Carnea de scrumbie de Dunare este bogata in proteine ​​si acizi grasi polinesaturati esentiali, Omega-3. Consumul regulat si moderat contribuie, asadar, la mentinerea masei musculare si la prevenirea bolilor cardiovasculare.

In plus, scrumbia are un profil proteic excelent, deoarece contine toti cei noua aminoacizi esentiali, ceea ce il face un aliat sanatos la alegere! In ceea ce priveste micronutrientii, scrumbia are, de asemenea, multe avantaje. Intr-adevar, este o sursa excelenta de fosfor antioxidant, magneziu, fier si seleniu. In cele din urma, ofera si vitamine B si vitamina D esentiale pentru sanatatea organismului!

Cum se pastreaza scrumbia de Dunare?

Scrumbia proaspata trebuie consumata rapid pentru a-si mentine starea optima de prospetime. Intreg sau golit, poate fi depozitat timp de maxim 48 de ore in cea mai rece zona a frigiderului, dincolo de faptul ca prospetimea acestuia nu mai este garantata. Pentru a prelungi acest timp de depozitare, macroul poate fi, de asemenea, inghetat pana la 2 luni. Cu conditia, desigur, ca nu a fost niciodata inghetat inainte.

Cum se gateste scrumbia de Dunare?

Inainte de a gati scrumbia, ar trebui golit in mod ideal. Odata terminat acest pas, acest peste poate fi gatit in diferite moduri: la gratar intr-o tigaie, prajit in cuptor cu ierburi, in bulion, aburit sau chiar fiert in sos. In functie de marimea fileurilor sau a pestelui intreg, timpul de gatit poate varia de la 20 de minute la 1 ora.

Vesti bune, carnea ferma de scrumbie este una dintre cele mai usor de gatit si acomodat, deoarece de obicei se mentine perfect atunci cand este gatita!

Cum sa alegi scrumbia potrivita?

Scrumbia este un peste ieftin care se gaseste cu usurinta in toate formele sale: proaspat, congelat, intreg, in fileuri, conserve etc. Cand este racoros, este esential sa va asigurati ca pielea sa este stralucitoare, dar nu vascoasa. La fel, ochii lui ar trebui sa fie limpezi si vii.

Carnea, pe de alta parte, trebuie sa fie foarte ferma si rigida, corpul arcuit si pielea nu trebuie sa prezinte pete inestetice. In cele din urma, mirosul de scrumbie de Dunare ar trebui sa fie subtil si placut, niciodata puternic sau urat mirositor. Poti comanda cele mai bune scrumbii de aici https://www.atelierulpescaresc.ro/peste-proaspat/scrumbie-de-dunare si vei reusi cu siguranta sa obtii produse de buna calitate.

Scrumbia este un peste interesant care merita toata atentia. O poti consuma marinata, la gratar sau afumata si este la foarte mare cautare in special vara, insa o poti manca tot anul pentru ca acum este crescuta in medii speciale. Specialistii spun ca scrumbia noastra de Dunare este una dintre cele mai savuroase soiuri de peste.

Avand un continut bogat in acizi grasi, calciu si vitamina D scrumbia este cea care dovedeste ca esentele tari pot fi tinute in sticlute mici. De altfe, o alta regula pe care toti ar trebui sa o ia in calcul este faptul ca, cu cat pestii sunt mai mici, cu atat ei vor fi mai sanatosi si mai fara toxine.

Scrumbiile au si avantajul de a fi ieftine comparativ cu somonul sau cu alte tipuri de pesti oceanici din tarile indepartate. Scrumbia este recomandata pentru dieta tuturor persoanelor care urmaresc sa scada in greutate, datorita faptului ca are un continut redus de colesterlor. O portie de 100 de grame de sardine este cea care contine doar 136 de calorii spre deosebire de alte tipuri de alimente mult mai calorice.

Acest numar de calorii este in stransa legatura cu modul in care scrumbia este pregatita. Sardinele fierte, fripte sau marinate contin mai putine calorii decat sardinele prajite si asta le face alimente foarte des utilizate mai ales de cei care tin un regim. Tine cont de faptul ca sardinele sunt cele care te vor ajuta sa mananci sanatos si sa fii mereu in forma.

No Comments

    Leave a Reply