Menu
Auto / Blog

Ce este un ulei sintetic si care sunt avantajele sale?

Rolul principal al uleiului de motor este de a se asigura ca acesta functioneaza corect. Prin urmare, este esential pentru vehiculul tau. Pe piata lubrifiantilor pentru autovehicule, exista trei tehnologii: minerale, semisintetice sau sintetice – fiecare cu caracteristicile si avantajele sale.

Iata de ce sa alegi uleiul sintetic, compozitia si avantajele sale si de ce uleiul Shell Helix Ultra 0W este alegerea potrivita.

Ulei sintetic: definitie si compozitie

Uleiul sintetic provine, ca si uleiul mineral, din titei. Cu toate acestea, diferenta principala este la momentul rafinarii, ceea ce necesita mai multa munca in cazul unui ulei sintetic. Intr-adevar, un ulei sintetic este un ulei obtinut prin sinteza chimica a moleculelor selectate special in laboratoare, pentru a garanta un lubrifiant mai pur si, prin urmare, mai eficient.

Poate fi proiectat si prin hidrocraparea unui ulei mineral. Compozitia unui ulei sintetic se caracterizeaza prin prezenta lichidelor si a aditivilor care servesc pentru a accentua anumite proprietati, cum ar fi anti-uzura sau anti-poluare.

Bine de stiut

Uleiul de motor Shell Helix Ultra 0W este fabricat din gaze naturale, foloseste tehnologia PurePlus, un proces revolutionar care furnizeaza ulei de baza din gaz natural limpede ca cristalul, cu practic nici una dintre impuritatile gasite in titei – ceea ce il face sa fie pur in proportie de 99,5% *.

Shell Helix Ultra este acum neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon prin fabricarea eficienta din punct de vedere energetic, ambalaj durabil si credite de carbon bazate pe natura.

Care sunt beneficiile uleiului sintetic?

Uleiul sintetic are multe beneficii pentru motorul masinii tale, din cauza calitatii si puritatea compozitiei sale sale.

  • Uzura motorului redusa

Uleiul sintetic este mai stabil decat uleiul mineral atunci cand este incalzit la temperatura ridicata, ceea ce previne formarea depunerilor in motor si reduce uzura componentelor sale. Pe termen lung, uleiul sintetic ajuta la cresterea longevitatii motoarelor.

  • Utilizare versatila adaptata la temperaturi extreme

Uleiul sintetic este considerat versatil, adica poate fi utilizat la temperaturi foarte scazute sau ridicate. Vascozitatea sa variaza putin in functie de temperatura exterioara. Performanta sa este garantata chiar si la temperaturi extrem de scazute. Cele mai noi uleiuri de motor Shell Helix Ultra 0W complet sintetice ofera performante de durata ale motorului si protectie superioara pentru masina impotriva temperaturilor extreme ale motorului.

  • Consum redus de combustibil

Uleiurile sintetice sunt mai putin vascoase decat uleiurile minerale. Ca urmare, acestea vor curge mai repede de la pornire si vor permite motorului sa atinga performantele optime mai repede, reducand in acelasi timp consumul de combustibil. In plus, datorita lubrifierii rapide a pieselor, motorul este mai putin supus uzurii si consuma mai putin.  

  • Un interval extins intre schimbul de ulei

Datorita uleiului sintetic, schimbarile de ulei sunt mai distantate decat in ​​cazul uleiurilor minerale. Intr-adevar, intervalul dintre doua schimbari de ulei sintetic se extinde de la 8.000 km la 11.000 km, in functie de vehicul si de utilizarea acestuia (oras, drum lung etc.). Consulta brosura de intretinere a vehiculului pentru a afla recomandarile producatorului sau solicita sfaturi la un service auto.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

No Comments

    Leave a Reply