Menu
Mancare si desert

Ce trebuie sa stii inainte de a lucra ca si ajutor de bucatar?

Ce trebuie sa stii inainte de a lucra ca si ajutor de bucatar

Ajutorul de bucatar trebuie sa indeplineasca unele dintre cele mai stresante sarcini. Pe langa faptul ca trebuie sa stie sa gateasca toate felurile de mancare prezente in meniul, trebuie sa verifice toate produsele daca sunt sau nu in termen, trebuie sa indeplineasca toate task-urile date de bucatarul sef in ceea ce priveste prepararea hranei, trebuie sa mute dintr-un loc in altul recipientele mari in care se prepara mancarea si trebuie sa se asigure ca toti clientii sunt multumiti.

De altfel, nu uitati sa asezati mancarea frumos pe farfurie, astfel incat sa fie placuta ochiului. In zilele de astazi se organizeaza cursuri de plating unde veti invata tehnici de aranjarea mancarii pe farfurii. Totusi, trebuie sa stiti ca aceasta cariera necesita timp si rabdare, iar de cele mai multe ori tinerii renunta din primele saptamani din cauza ca nu pot face fata stresului. Din acest motiv ar fi indicat ca persoanele care vor sa urmeze aceasta cale sa se informeze cu privire la fisa post ajutor bucatar.

Orice bucatar, indiferent daca este vorba despre bucatarul sef sau ajutorul sau, trebuie sa aiba cunostinte despre pregatirea, productia si prelucrarea alimentelor. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre clienti si serviciile personale pentru a atinge satisfactia oamenilor.

Trebuie sa fie la curent cu privire la siguranta si securitatea publica. Un bucatar ar trebui sa fie priceput in monitorizarea, coordonarea si comunicarea eficienta cu ceilalti. Au nevoie de abilitati de gestionare a timpului, ascultare activa, judecata si luare a deciziilor.

De altfel, orice bucatar va antrena si va sfatui alti angajati in bucatarie pentru a-si indeplini task-ul cel mai important: satisfacerea clientului. Deoarece o bucatarie depinde de efortul cooperativ al echipei, bucatarii ar trebui sa incurajeze personalul sa aiba respect reciproc si incredere unul in celalalt. Un bucatar bun poate sa lucreze in restaurante, locuinte private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servire a mancarii.

Acesta poate lucra o varietate de ore, cum ar fi dimineata devreme, seara tarziu, in timpul sarbatorilor si a weekendurilor. Acest job nu are pauze normale, iar programul poate fi destul de lung, pana la 12 ore. De altfel, ar trebui sa va asteptati la o concurenta puternica, in special la restaurantele, cazinourile sau hotelurile de lux, datorita salariilor mari.

Noi va vom oferi si o descriere a postului de ajutor de bucatar. De cele mai multe ori, acesta trebuie sa indeplineasca urmatoarele task-uri:

Planifica si gestioneaza functionarea de zi cu zi a unui program de servire a alimentelor intr-un local unde alimentatia reprezinta o un aspect extrem de important.

Pregateste mesele care implica atat metode de gatit standard, pana la metode complexe, cat si noi. De altfel, verifica daca toate alimentele sunt in termen si arunca produsele care au expirat.

Va asculta toate indicatiile bucatarului sef in ceea ce priveste prepararea hranei.

Se asigura ca produsul final este de calitate.

Se asigura de functionalitatea tutor produselor electronice din bucatarie. De altfel, trebuie sa se asigure ca toate instrumentele de gatit sunt curate si perfect functionale. In cazul in care se depisteaza o defectiune, trebuie anuntat bucatarul sef.

No Comments

    Leave a Reply