Menu
Afaceri

Cine este apt sa conduca stivuitoare?

Cine este apt sa conduca stivuitoare

In calitate de proprietar al unui depozit industrial sau al unui depozit, este posibil sa va intrebati uneori ce profil ar trebui sa aiba persoana potrivita pentru a conduce stivuitoare. In cazul unor tari din Europa, nu exista administratie publica sau vreun organism oficial care sa acorde licente pentru operarea unui motostivuitor.

Companiile sunt cele care trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru formarea pe care o vor primi lucratorii. Aceasta formare trebuie sa se concentreze pe respectarea reglementarilor de siguranta si pe combaterea accidentelor de munca. Prin urmare, oricine trece de instruirea oferita de companii ar putea fi eligibil pentru a conduce un motostivuitor.

Potrivit Ministerului Muncii, soferii de stivuitoare trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici in ceea ce priveste aptitudinile fizice adecvate. Acest lucru se refera atat la nivelul vizual, cat si la nivelul auzului, la cunoasterea mecanicii si la functionarea autocamionului.

O persoana cu un deficit semnificativ de vedere sau cu incapacitatea de a auzi conversatii la mai mult de 7 metri distanta nu ar putea conduce. In acest sens, persoanele care au boli precum epilepsia, orbirea culorilor, surditatea sau vederea mai mica de 7 din 10 nu ar trebui sa efectueze acest tip de munca.

Companiile sunt responsabile pentru instruirea soferilor de stivuitoare

Din punct de vedere legal, nu este obligatoriu ca un sofer de stivuitor sa fi trecut printr-un stagiu. Nu este obligatoriu, cu siguranta, dar majoritatea companiilor si soferilor insisi recunosc ca este foarte recomandat ca persoana care va lucra la comanda masinii sa poata dovedi experienta anterioara de lucru sau, in caz contrar, practicile care si-au finalizat pregatirea teoretica primita in cadrul companiei.

Din ceea ce vedem, exista un vid juridic imens in jurul acestor stivuitoare. Siguranta la locul de munca si lupta impotriva accidentelor de munca ar trebui sa fie o prioritate pentru orice companie. Faptul ca nu exista o reglementare care sa oblige companiile si angajatii sa beneficieze de formare specifica nu trebuie sa fie un obstacol in calea sigurantei la locul de munca. In principiu, oricine ar trebui sa fie potrivit pentru a lucra intr-un depozit sau intr-un depozit, atata timp cat au trecut de instruirea pe care compania a oferit-o. Aceasta formare trebuie sa fie specifica si trebuie sa fie obligatorie. Vez aici detalii despre cursuri stivuitorist.

Cerinte pentru soferul stivuitorului

In masura in care companiile de inchiriere de stivuitoare insista din nou si din nou asupra prevenirii riscurilor profesionale, realitatea este ca accidentele continua sa fie inregistrate in fiecare zi in depozite la incarcarea si descarcarea marfurilor. Este esential ca, in calitate de utilizatori ai stivuitoarelor, sa stim care sunt cerintele pentru soferul stivuitorului. Cunoasterea cerintelor este esentiala pentru a sti care sunt cerintele de siguranta la locul de munca.

In primul rand, exista o serie de cerinte pentru soferul stivuitorului de inchiriere. Primul este ca trebuie sa ai varsta legala. Conducatorul trebuie sa dovedeasca prin intermediul unui certificat ca are abilitatile medicale necesare pentru a conduce motostivuitorul de inchiriat.

Cum functioneaza un stivuitor?

Stivuitorul este un vehicul industrial mic, avand o platforma cu furca actionata electric atasata in fata, care poate fi ridicata si coborata pentru a fi introdusa sub incarcatura pentru a o ridica sau a o muta. Stivuitoarele servesc nevoilor diverselor industrii, inclusiv depozite si alte spatii mari de depozitare.

Stivuitoarele sunt alimentate de baterii electrice sau motoare cu ardere. Unele stivuitoare permit operatorilor sa se aseze in timp ce conduc si opereaza masina, in timp ce altele necesita ca operatorul sa stea in picioare. Este utilizat pe scara larga in intreaga industrie pentru transportul de materiale si marfuri.

Sa discutam in detaliu componentele cheie ale stivuitorului, mecanismul stivuitorului si aplicatiile acestuia.

Stivuitorul consta dintr-o varietate de componente necesare pentru a gestiona sarcina in mod eficient. De la Truck Frame, sursa de energie pana la contragreutate sunt esentiale pentru ca stivuitorul sa functioneze eficient.

Cadrul camionului este cea mai importanta componenta care formeaza baza masinii. Toate componentele cheie ale stivuitorului, inclusiv rotile, contragreutatea si catargul sunt atasate la cadrul camionului.

Contragreutatea este o greutate din fonta atasata la partea din spate a stivuitorului. Scopul contragreutatii este de a contrabalansa sarcina care este ridicata. La stivuitorul electric, contragreutatea este fixata pe bateria plumb-acid.

Sursa de energie a stivuitorului consta dintr-un motor cu ardere interna. Motorul poate fi alimentat cu GPL, GNC, motorina si gaz natural. Stivuitoarele electrice obtin energie din celulele de combustie sau bateriile cu plumb acid.

Caruciorul serveste drept baza pentru stivuitor. Caruciorul este fixat pe sinele catargului, astfel incat sa poata fi deplasat cu usurinta in sus si in jos.

Catargul este o parte verticala care ridica si impinge in jos sarcinile. Componenta Mast consta din sine de blocare care ofera control orizontal. La fel ca Caruciorul, Mast poate fi echipat cu role.

Manerul de ridicare este atasat la o pompa electrica de aer la baza stivuitorului. Odata apasat manerul, declanseaza pompa de aer care trage aerul exterior printr-un filtru si il forteaza intr-un tub care ajunge la cilindrii hidraulici.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.