Menu
Blog / Casa si gradina

Cum alegi un apartament astfel încât să beneficiezi cât mai mult de soare?

Cum alegi un apartament astfel încât să beneficiezi cât mai mult de soare?

Alegerea unui apartament cu expunere la soare optimă poate aduce numeroase beneficii, cum ar fi iluminare naturală, economii la facturile de energie și un mediu mai plăcut.

 1. Orientarea Apartamentului:

Orientarea apartamentului este un factor esențial în obținerea unei expuneri optime la soare. Iată ce trebuie să știi despre cele patru principale orientări:

 • Nord: Apartamentele cu orientare nordică primesc mai puțină lumină solară directă și sunt, în general, mai răcoroase în timpul verii. Această orientare poate fi potrivită pentru cei care doresc să evite căldura excesivă. Poți găsi mai multe apartamente însorite pe apartamente de vanzare 3 camere.
 • Sud: Apartamentele orientate spre sud beneficiază de mai multă lumină solară, în special în timpul iernii, când soarele este mai jos pe cer. Această orientare poate ajuta la încălzirea naturală a locuinței și la economii la factura de încălzire.
 • Est: Expunerea estică aduce lumina dimineața devreme și poate fi ideală pentru cei care apreciază răsăriturile de soare. De asemenea, oferă lumină naturală în prima parte a zilei, dar poate deveni mai întunecată după-amiaza.
 • Vest: Orientarea vestică aduce lumină în cea mai mare parte a după-amiezei și seara. Aceasta poate fi potrivită pentru cei care apreciază apusurile de soare, dar trebuie să fie atenți la căldura excesivă în timpul verii, care poate necesita utilizarea de umbrele sau sisteme de răcire.
 1. Etajul Apartamentului:

Etajul la care se află apartamentul poate influența, de asemenea, expunerea la soare. Iată cum:

 • Etajul de Sus: Apartamentele aflate în etajele superioare ale clădirii au adesea o expunere mai bună la soare, deoarece nu sunt acoperite de alte etaje. Cu toate acestea, în unele cazuri, acestea pot deveni mai calde în timpul verii.
 • Etajul de Jos: Apartamentele de la nivelul solului sau de la etajele inferioare pot primi mai puțină lumină solară directă din cauza obstacolelor din jur sau a umbrelor create de alte clădiri. Cu toate acestea, ele pot beneficia de acces mai ușor la exterior.
 1. Ușile și Ferestrele:

Verifică ușile și ferestrele apartamentului pentru a vedea în ce direcție sunt orientate. Ferestrele orientate spre sud sau est pot aduce mai multă lumină naturală în interior. Asigură-te că ferestrele sunt suficient de mari pentru a permite trecerea cantității dorite de lumină.

 1. Blocarea Obstrucțiilor:

Cercetează dacă există clădiri sau obiecte în apropierea apartamentului care pot bloca lumina solară. Arborii înalți, clădirile vecine sau terenuri joase pot crea umbre și pot reduce cantitatea de lumină pe care o primește locuința ta.

 1. Starea de Conservare a Clădirii:

Starea de conservare a clădirii și a ferestrelor poate influența cât de multă lumină solară pătrunde în apartament. Ferestrele murdare sau deteriorate pot reduce cantitatea de lumină. Verifică și starea de conservare a zonei exterioare a ferestrelor.

 1. Consultă un Agent Imobiliar:

Un agent imobiliar experimentat poate fi o resursă valoroasă în găsirea unui apartament cu expunere la soare optimă. Ei pot cunoaște bine piața locală și pot identifica locuințele care corespund preferințelor tale.

 1. Înainte de Vizionarea Apartamentului:

Înainte de a viziona apartamentul, poți verifica direcția exactă a soarelui în diferite momente ale zilei pentru a vedea cum va fi afectată lumina naturală. Există aplicații și site-uri web specializate care pot oferi aceste informații pentru zona ta.

Alegerea unui apartament cu expunere la soare optimă poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții tale. În timp ce orientarea și etajul sunt factori importanți, este important să analizezi toți factorii menționați mai sus și să consulți un specialist în domeniul imobiliar pentru a găsi apartamentul care îndeplinește toate criteriile tale, inclusiv cel legat de lumina solară.

No Comments

  Leave a Reply