Menu
Blog / Casa si gradina

Cum poti alege mobilierul de bucatarie?

Cum poti alege mobilierul de bucatarie?

Mobilier de bucatarie: functionalitate si estetica

Este obisnuit ca estetica mobilierului sa aiba o greutate decisiva in alegerea ta. Cu toate acestea, incercati sa nu neglijati aspectul sau functional. Este necesar ca noul mobilier de bucatarie sa raspunda la trei criterii fundamentale.

Acces facil

In limbajul pasionatilor de bucatarie exista un concept numit regula triunghiului de lucru, care prevede ca frigiderul, cuptorul si chiuveta trebuie amplasate astfel incat sa se minimizeze calatoria utilizatorului. Idealul este un aranjament liniar paralel: pe de o parte, spatiul fierbinte (cuptor si aragaz); pe de alta parte, spatiul rece (frigider, chiuveta).

Aminteste-ti ca nu tu trebuie sa te adaptezi la bucataria ta, ci ea  trebuie sa raspunda gusturilor si nevoilor tale.

Daca ai  o  statura scurta, ar trebui sa acorzi prioritate modulelor joase si modulelor inalte si elementelor inalte daca esti mai inalt (in special in cazul chiuvetei si blatului).

Daca indoirea sau inclinarea te costa mai mult decat inainte, opteaza pentru accesorii de amenajare interioara care iti simplifica viata de zi cu zi (usi rotative pentru mobilier de colt si funduri glisante de sertar pentru a le aduce continutul mai aproape fara a fi nevoie sa te urci in genunchi).

Spatiu de lucru neingradit

In functie de marimea si forma bucatariei, asaza mobilierul astfel incat sa pastrezi spatiu de lucru mare si practic pentru a gati si a  manipula vesela sau ustensilele. Trucul unui bucatar: alege un blat mai adanc decat sertarele, pentru a genera un spatiu care faciliteaza trecerea tevilor si a cablurilor. Merita.

Intretinere usoara si simplu

Fie ca esti un incepator sau expert in gatit, nu vei putea evita stropii de grasime si apa de pe mobilierul de bucatarie frumos. Economiseste-ti bataile de cap si opteaza pentru materiale usor de intretinut si curatat cu o simpla trecere a unui burete. Poti achizitiona mobilier Aethos.ro.

Decorare: pentru toate gusturile si bugetele

Deoarece toate modulele interioare sunt realizate dintr-un material de fabricatie standard (PAL cu grosimea de 16 sau 18 milimetri), estetica mobilierului va depinde de alegerea finisajului exterior (usi si laturi) a placilor de baza, marginilor, picioarelor, manerelor si blatului. Setul determina pretul si estetica mobilierului tau.

Exista o gama larga de materiale pentru a acoperi mobilierul.

Lemn

Acest produs cheie de decorare in anii ’70 a revenit cu forta. Ca si laminatul varului sau, este robust si usor de intretinut.

Este un material care nu mai este de obicei comercializat, asa ca trebuie sa-l cauti pentru a-l obtine.

Majoritatea utilizatorilor scapa de acest tip de mobilier, astfel incat acestea sunt vandute la un pret foarte scazut. Reciclarea mobilierului de acets fel este, de asemenea, o garantie a respiratiei unui aer mai sanatos, deoarece dupa o serie de ani panourile din lemn reconstituite nu mai emit poluanti. LEMNUL  place pentru robustetea si aspectul sau retro (cu toate acestea, este dificil sa gasit in stare buna), in timp ce principalul dezavantaj este ca marginile sale canelate au tendinta de a se rupe in timp.

Cum se aleg corect materialele pentru mobila

Alegerea materialului potrivit pentru blatul de bucatarie implica o mare parte de preferinte personale simple – a decide ce tip de aspect va atrage. Dar exista si criterii obiective pe care le poti folosi pentru a alege un material de blat care este probabil sa functioneze cel mai bine pentru nevoile tale. Cele mai importante criterii pentru evaluarea materialelor blatului sunt:

Blaturile din lemn recuperat sunt placi fabricate din lemn de esenta tare reciclat din alte utilizari, cum ar fi salile de bowling comerciale, hambarele sau podelele rezidentiale. Pentru proprietarii de case preocupati de mediu, lemnul recuperat ofera atractivitate evidenta.

Lemnul recuperat poate avea mai multe aparente, in functie de sursa lemnului si de specia acestuia. Acestea sunt de obicei blaturi destul de atractive din lemn de esenta tare de buna calitate. Aceste blaturi pot fi taiate, zgariate si zgariate rapid, dar pentru unii proprietari, acest aspect antic este un plus.

Desi aparent este un lemn pe care nimeni nu si-l doreste, lemnul recuperat nu este ieftin. Companiile care il gasesc, il refac si il vand trebuie sa obtina profit pentru munca lor specializata. Instalarea se face in mod normal de catre specialisti din firma de fabricatie; acesta nu este un material prietenos cu bricolaj.

Trebuie sa pastrati blaturile din lemn sigilate. Acest lucru nu este greu de facut, dar trebuie facut cu frecventa religioasa. Uitati sa o faceti si puteti descoperi ca sfecla rosie va pateaza blaturile cu o culoare violet bogata.

Lemnul recuperat are o rezistenta excelenta la caldura. Oalele fierbinti si tigaiele rareori decoloreaza sau arsesc lemnul recuperat.

In timp ce unii cumparatori de locuinte le poate placea foarte mult aspectul clasic si atractivitatea ecologica a utilizarii lemnului recuperat, majoritatea cumparatorilor de case vad lemnul recuperat ca un material de blat de clasa a doua. Aceste blaturi nu vor face nimic pentru a imbunatati valoarea imobiliara a casei tale.

Lemnul recuperat se incadreaza spre capatul inferior al evaluarilor blatului datorita costului sau ridicat, valorii scazute de revanzare si intretinere ridicata. Alegeti lemn recuperat daca acordati o prioritate ridicata materialelor de constructie ecologice, nu pentru a imbunatati valoarea imobiliara.

No Comments

    Leave a Reply