Menu
Casa si gradina

Cum sunt vazuti brazii de Craciun in diverse tari si care este istoria lor?

Cum sunt vazuti brazii de Craciun in diverse tari si care este istoria lor?

Acum sunt cumparati peste tot brazi Craciun artificiali insa in trecut brazii erau naturali, producand impact asupra mediului in timpul taierii. Acum, pentru ca se doreste impodobirea brazilor fara sa fie afectate padurile de conifere, sunt folositi variante artificiale. Iata cum sunt vazuti traditional brazii de Craciun in mai multe tari.

Pomii de Craciun din  Ucraina

Sarbatorit pe 25 decembrie de catolici si pe 7 ianuarie de crestinii ortodocsi, Craciunul este cea mai populara sarbatoare din Ucraina. In timpul sezonului de Craciun, care include si ziua de Anul Nou, oamenii decoreaza brazi si fac petreceri.

Pomi de Craciun in  Spania

Un obicei popular de Craciun este Catalonia, un joc norocos. Un trunchi de copac este umplut cu bunatati, iar copiii se lovesc de trunchi incercand sa scoata alune, migdale, caramele si alte delicii.

Pomi de Craciun in  Italia

In Italia, presepio  reprezinta in miniatura Sfanta Familie in grajd si este centrul Craciunului pentru familii. Oaspetii ingenuncheaza in fata ei si muzicienii canta in fata ei. Figurinele presepio sunt de obicei sculptate manual si foarte detaliate pe trasaturi si rochii. Scena este adesea amplasata sub forma unui triunghi. Acesta ofera baza unei structuri piramidale numite ceppo.

Acesta este un cadru din lemn aranjat pentru a face o piramida de cativa metri inaltime. Mai multe niveluri de rafturi subtiri sunt sustinute de acest cadru. Este decorat in intregime cu hartie colorata, conuri de pin aurite si fanioane colorate in miniatura.

Lumanarile mici sunt fixate pe laturile conice. O stea sau o papusa mica este atarnata in varful laturilor triunghiulare. Rafturile de deasupra scenei ieslei au mici daruri de fructe, bomboane si cadouri. Ceppo se afla in vechea traditie numita Arborele Luminii, care a devenit pomul de Craciun in alte tari. Unele case au chiar un ceppo pentru fiecare copil din familie.

Pomii de Craciun in  Germania

Multe traditii de Craciun practicate in intreaga lume astazi au inceput in Germania. S-a crezut de mult ca Martin Luther a inceput traditia aducerii unui brad in casa. Potrivit unei legende, intr-o seara tarziu, Martin Luther mergea acasa prin padure si a observat cat de frumos straluceau stelele printre copaci.

A vrut sa impartaseasca frumusetea sotiei sale, asa ca a taiat un brad si l-a dus acasa. Odata ajuns inauntru, a asezat lumanari mici si aprinse pe ramuri si a spus ca va fi un simbol al cerului frumos de Craciun.

O alta legenda spune ca la inceputul secolului al XVI-lea, oamenii din Germania combinau doua obiceiuri care fusesera practicate in diferite tari de pe glob. Arborele Paradisului (un brad impodobit cu mere) a reprezentat Arborele Cunoasterii din Gradina Edenului.

Lumina de Craciun, o rama mica, asemanatoare unei piramide, de obicei decorata cu bile de sticla, beteala si o lumanare deasupra, a fost un simbol al nasterii lui Hristos ca Lumina Lumii. Schimband merele copacului in bile de beteala si fursecuri si combinand acest nou copac cu lumina plasata deasupra, germanii au creat arborele pe care multi dintre noi il cunoastem astazi.

Tannenbaumul modern (pomul de Craciun) este decorat in mod traditional in secret cu lumini, beteala si ornamente de catre parinti si apoi aprins si dezvaluit in ajunul Craciunului cu prajituri, nuci si cadouri sub ramurile sale.

Copaci de Craciun in  Africa de Sud

Craciunul este o vacanta de vara in Africa de Sud. Desi pomii de Craciun nu sunt obisnuiti, ferestrele sunt adesea drapate cu vata si beteala.

Copacii de Craciun din  Arabia Saudita

Crestinii americani, europeni, indieni, filipinezi si altii care locuiesc aici trebuie sa sarbatoreasca Craciunul privat in casele lor. In general, luminile de Craciun nu sunt tolerate. Majoritatea familiilor isi plaseaza pomii de Craciun undeva discret.

Copaci de Craciun in  Filipine

Brazii proaspeti sunt prea scumpi pentru multi filipinezi, asa ca sunt adesea folositi copaci lucrati manual intr-o serie de culori si dimensiuni. Ghirlandele apar peste tot in Decembrie. La fel se intampla si cu stelele Sunt fabricate din bete de bambus, acoperite cu hartie de orez viu colorata sau celofan si, de obicei, prezinta cate un ciucure pe fiecare colt. Exista, de obicei, una in fiecare fereastra, fiecare reprezentand Steaua Betleemului.

Copaci de Craciun in  China

Din micul procent de chinezi care sarbatoresc Craciunul, majoritatea ridica copaci artificiali decorati cu paiete si lanturi de hartie, flori si felinare. Pomii de Craciun sunt numiti „copaci de lumina”.

Copaci de Craciun in  Japonia

Pentru majoritatea japonezilor care sarbatoresc Craciunul, este pur si simplu o sarbatoare laica dedicata dragostei copiilor lor. Pomii de Craciun sunt impodobiti cu mici jucarii, papusi, ornamente din hartie, ventilatoare si felinare din hartie aurie si clopotei de vant.

Lumanarile miniaturale sunt, de asemenea, puse printre ramurile copacilor. Unul dintre cele mai populare ornamente este lebada origami. Copiii japonezi au schimbat mii de „pasari de pace” din hartie impaturita cu tineri din intreaga lume, ca un angajament ca razboiul nu trebuie sa se repete.

No Comments

    Leave a Reply