Menu
LifeStyle

Vanessa Youness: Un Inger al Batranilor in Inima Comunitatii

Vanessa Youness: Un Inger al Batranilor in Inima Comunitatii

“Cine nu are bătrâni, să-și cumpere” este o vorbă din bătrâni care ne amintește de valoarea inestimabilă a experienței și înțelepciunii pe care oamenii vârstnici o aduc în viețile noastre. În spatele acestei maxime, se află o adâncă apreciere pentru cei care au trăit mai mult, au văzut mai mult și au învățat lecțiile dureroase și frumoase ale vieții.

Deși pentru unii dintre noi vârsta poate fi doar un număr, realitatea este că există mulți vârstnici care simt povara anilor, a singurătății și a bolilor care le umbresc zilele.

Centrul Medico-Social Ghergani, un adăpost pentru bătrânii care nu mai au pe nimeni, părea să fie un loc unde zâmbetul și speranța erau înlocuite cu tristețea și resemnarea. Însă, în toamna anului 2018, s-a produs o schimbare miraculoasă care a adus culoare și bucurie în viețile acestor bătrâni.

Pe 14 noiembrie 2018, un val de umanitate și compasiune a atins inimile acestor vârstnici, atunci când Fundația YOUness, condusă de altruista Vanessa Youness, s-a alăturat forțelor cu Primăria Răcari în cadrul programului “Adoptă un vârstnic”. Prin Clinica Youness din Stănești, Vanessa și echipa ei s-au dedicat cu întregul suflet pentru a aduce un strop de alinare și bucurie în viețile bătrânilor din centru.

Clinica Youness nu doar că i-a adoptat pe toți vârstnicii Centrului Medico-Social Ghergani, dar a creat și un cadru în care aceștia să primească îngrijiri terapeutice, masaje, detoxifiere ionică și sesiuni de happy candle. Totul, într-o atmosferă caldă și primitoare, care le-a adus bătrânilor nu doar confort fizic, dar și o seninătate și o bucurie interioară.

Un prânz terapeutic vegetarian și cadouri personalizate le-au adus bătrânilor un sentiment de apreciere și iubire, în timp ce o prezentare terapeutică despre beneficiile mierii a adăugat o notă educațională și interesantă zilei. Prezența primarului orașului Răcari, a viceprimarului, a medicului de familie al zonei și a preotului localității a accentuat importanța comunității și a solidarității în îngrijirea și aprecierea vârstnicilor.

Vanessa Youness, prin devotamentul și compasiunea ei, a arătat că bătrânețea poate fi privită ca un rezumat al vieții, unde frumusețea se mută din exterior în interior, în inima fiecărui bătrân. Prin inițiativa “Adoptă un vârstnic”, Vanessa și echipa ei au străpuns bariera indiferenței și au creat un pod de empatie și respect între generații.

Cuvintele poetului american Martin Buxbaum, “Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-și pierd niciodată frumusețea, ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor”, rezonează adânc în ethosul acestei inițiative. Vanessa Youness, prin acțiunile sale, a devenit un înger al bătrânilor, aducând în comunitatea locală o lecție valoroasă despre umanitate, respect și dragoste intergenerațională.

Vanessa Youness: Un Stalp de Speranta pentru Batranii din Centrul Medico-Social Ghergani

Intr-o societate in care vârsta înaintată este adesea privită cu teamă sau indiferență, există lumini de speranță care se ridică pentru a arăta adevărata valoare și înțelepciune pe care bătrânii o aduc comunității. Un exemplu strălucit în acest sens este Vanessa Youness, care prin Fundația YOUness și Clinica Youness din Stănești, a reușit să creeze un pod de compasiune și asistență pentru bătrânii din Centrul Medico-Social Ghergani. Inspirat de proverbul „Cine nu are bătrâni, să-și cumpere”, Vanessa și echipa ei au pus bazele unui proiect umanitar care a adus un suflu nou în viețile celor în etate.

Vârsta este adesea văzută ca un număr, dar pentru mulți bătrâni, anii aduc cu ei o serie de provocări: singurătate, boli, imobilitate. Însă, pentru cei din Centrul Medico-Social Ghergani, ziua de 14 noiembrie 2018 a marcat începutul unei noi speranțe. În această zi, Primăria Răcari, sub egida programului „Adoptă un vârstnic”, a primit sprijinul valoros al Fundației YOUness. Împreună, aceste entități au devenit gazdele unui grup de bătrâni, promițând să le aline nevoile și să le aducă zâmbetele înapoi pe chipuri.

Clinica Youness din Stănești nu s-a limitat doar la a le oferi bătrânilor un adăpost, ci a mers mai departe, creând un mediu interactiv și confortabil pentru aceștia. Bătrânii au beneficiat de terapii adaptate nevoilor lor, cum ar fi masaje, detoxifiere ionică și sesiuni de terapie cu lumânări aromatice, denumite „happy candle”. Totodată, li s-a oferit un prânz terapeutic vegetarian, cadouri individuale și o prezentare educativă despre beneficiile mierii, susținută de Dr. Ștefan Stângaciu, un expert în apiterapie.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor personalități locale și naționale. Printre acestea s-au numărat primarul orașului Răcari, Marius Caraveteanu, viceprimarul, Președintele Asociației de Apiterapie a României și a Germaniei, Dr. Ștefan Stângaciu, și, bineînțeles, inima și sufletul acestui proiect, Dr. Vanessa Youness. Cu o dedicație neclintită și o viziune clară, Vanessa Youness a reușit să creeze un cadru în care bătrânii să se simtă respectați, iubiți și valorizați.

Bătrânețea este, într-adevăr, rezumatul vieții, iar fiecare rid aduce cu sine o poveste, o lecție de viață. Vanessa Youness, prin angajamentul și compasiunea sa, ne reamintește că fiecare bătrân este o comoară de înțelepciune și experiență, iar onorarea și asistarea lor nu este doar o datorie morală, ci și o șansă de a construi o societate mai umană și empatică.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.