Menu
Blog / Natura

5 Beneficii Ale Ambalajelor Compostabile

5 Beneficii Ale Ambalajelor Compostabile

Cand privim in jur, vedem ca probabil toate articolele sunt fabricate total din plastic sau au un material plastic. Aceasta constatare ne dovedeste faptul ca, inca de la inceputurile sale si pana in clipa de fata, plasticul traditional a devenit un material deosebit de popular pentru constructii si pentru multe dintre bunurile de folosinta, dar cu siguranta materialul plastic traditional nu este perfect.

Materialele plastice prezinta multe dezavantaje care determina oamenii sa renunte din ce in ce mai mult la utilizarea lor, iar pe scurt puteti afla unele detalii legate de acest aspect, in continuare.

Plasticul este foarte rezistent si dureaza mult timp pentru a se descompune

Plasticul poate avea nenumarate forme si este rezistent, usor, modelabil, dar una dintre cele mai cunoscute caracteristici este efectul si durabilitatea sa de lunga durata.

De fapt, plasticul este fabricat din compusi polimerici care pot trai multi ani, pana la secole inainte ca natura sa poata sa-l descompuna, iar unele se materiale plastice se degradeaza in parti de baza, iar unele se impart doar in bucati foarte mici.

Riscurile chimice ale materialelor plastice

Productia si reciclarea plasticului pot provoca riscuri grave pentru medii. Unele dintre substantele chimice care sunt proiectate in plastic pot provoca deteriorarea cronica a activitatilor metabolice ale fiintelor umane.

Aditivii, de exemplu, BPA si ftalati sunt folositi pe scara larga ca substanta chimica care impiedica degradarea si distrugerea structurii plastice.

Cu toate acestea, acestea se amesteca si cu nivelul hormonului nostru natural, care poate provoca probleme serioase atat barbatilor, cat si femeilor. Plasticele scad nivelul de testosteron la barbati si pubertatea prematura a fetelor tinere.

Asadar, tinand cont de detaliile amintite in randurile de mai sus, este firesc sa ne dorim sa renuntam cat mai mult posibil la utilizarea materialelor plastice traditionale, si sa folosim alte solutii, cum ar fi ambalajele compostabile, iar aici ne referim la pungi compostabile si nu numai. Mai multe detalii insa in ceea ce priveste materialele compostabile, puteti citi in continuare.

Ce este ambalajul alimentar compostabil?

Ambalajele produselor alimentare de tip compostabile, sunt facute, eliminate si descompuse intr-o maniera mai buna si mai prietenoasa cu mediul decat este cazul plasticului. Ambalajul compostabil, cum ar fi pungile compostabile, este fabricat din materiale reciclate pe baza de plante si poate reveni pe pamant rapid si in conditii de siguranta pentru sol atunci cand este dispus in conditiile de mediu adecvate.

Avantajele majore pentru mediu sunt faptul ca ambalajele compostabile necesita mai putin carbon pentru a fi produse, reduc cantitatea de deseuri trimise in depozitul de deseuri si ofera pamantului nutrienti care promoveaza viata.

Ambalaje compostabile si ambalaje biodegradabile

Ambalajele compostabile sunt similare cu alte ambalaje biodegradabile, dar exista unele diferente. Avantajul suplimentar pentru mediu „compostabil” are peste produsele de ambalare „biodegradabile” standard, este ca aveti o garantie ca materialele utilizate nu produc toxine, deoarece se deterioreaza.

Beneficiile ambalajelor compostabile

Ambalajele compostabile, iar aici ne referim printre altele si la pungi compostabile, au diferite beneficii, cum ar fi:

  1. Beneficii sociale.
  2. Beneficii legate de mediu.
  3. Beneficii financiare.
  4. Beneficii legate de controlul asupra deseurilor.
  5. Beneficii legate de implicare.

In cazul in care detineti o afacere, trebuie sa aflati ca personalul dvs. poate juca un rol important in a va ajuta la maximizarea valorii ambalajului dvs. compostabil. Personalul bucatariei poate juca un rol important in redirectionarea deseurilor de preparate alimentare in cosurile compostabile.

Cheia pentru gestionarea cu succes a deseurilor va depinde de cat de mult stie personalul dvs. despre obiectivele dvs. si cum sa le atinga. Ati putea incerca:

  • Sedinte de instruire pentru a informa personalul despre beneficiile de mediu ale ambalajelor compostabile si reducerea deseurilor
  • Sa lucrati cu personalul dvs. pentru a crea fluxuri de lucru organizate pentru a maximiza cantitatea de deseuri organice capturate separat.
  • Sa va asigurati ca personalul dvs. a inteles totul in ceea ce priveste articolele care pot merge in sala de mese si la cosurile de compost din bucatarie.
  • Stabilirea obiectivelor lunare de deseuri compostabile si recompensarea personalului dvs. cu reduceri de costuri, daca acestea sunt realizate.

No Comments

    Leave a Reply