Menu
Blog / Casa si gradina

Criterii de selectie a motopompei

Criterii de selectie a motopompei

Motopompele sunt echipamente deosebit de eficiente pentru uz gospodaresc, pentru micii fermieri si pentru toti cei care locuiesc la curte. Puteti alege sa folositi motopompe ieftine atunci cand intentionati sa impingeti apa dintr- o anumita sursa.

Puteti sa folositi motopompe ieftine pentru a impinge apa dintr-o oarecare sursa pe distante mici, medii sau mari, in functie de proiectul si de aplicatia desfasurata. Se pot folosi motopompele ieftine pentru irigatii, pentru a transfera apa din puturi pe soluri; se pot folosi motopompele ieftine pentru a alimenta cu apa menajera o locuinta, sau pentru alimentarea locuintei cu apa potabila.

De-asemenea, motopompele sunt echipamente deosebit de importante si in zonele predispuse la inundatii. In aceste zone se pot folosi pentru a extrage surplusul de apa nedorita. De-asemenea, chiar si pe santierele de lucru se pot folosi motopompele.

Tipuri de motopompe

Atunci cand trebuie sa faceti alegerea corecta, cu siguranta trebuie sa stiti ce optiuni aveti la dispozitie. Puteti alege de exemplu intre motopompe ieftine pentru ape curate sau murdare/ ape reziduale.

In acele locuri unde apa contine impuritati (de exemplu in iazuri) foarte important de mentionat faptul este ca se recomanda sa se foloseasca o motopompa de apa murdara. Din acest punct de vedere, exista pe piata diferite modele care vin de un tocator integrat, care are un rol important de a marunti impuritatile care se afla in apa (resturi vegetale), in vederea asigurarii unei curgeri fluente a apei prin traseele necesare.

Se gasesc pe piata de-asemenea si diferite modele de motopompe versatile, care special au fost construite cu scopul de a extrage si de a impinge apa, indiferent de calitatea sa.  Un amanunt foarte interesant de mentionat, este ca pe piata se gasesc motopompe atat de performante, astfel incat sunt capabile chiar sa extraga sau sa pompeze petrol.

In cazul in care insa aveti nevoie de motopompe ieftine pe care sa le folositi cu scopul de a pompa apa calda menajera sau apa potabila in locuinta, este deosebit de important sa va indreptati atentia doar spre motopompele de apa durata.

In ceea ce priveste motopompele de apa curata, acestea au o mare rezistenta la rugina, dar este important sa aflati faptul ca in cazul in care apa se contamineaza, riscul de deteriorare a acestor motopompe creste semnificativ.

Acesta este si cel mai important motiv datorita caruia, nu este recomandat sub nici o forma sa se foloseasca motopompe de apa curata, pentru a pompa apa murdara de exemplu, sau in tot felul de diferite alte scopuri.

Pornirea motopompelor

In ceea ce priveste pornirea motopompelor, trebuie facuta precizarea ca aceasta poate fi facuta la cheie, la sfoara sau electrica. Cele care au pornirea electrica sunt cele mai comode, si sunt preferate de catre foarte multe persoane. In ceea ce priveste motopompele la cheie, de obicei sunt insotite de baterie.

Tipul motorului

In ceea ce priveste tipul motorului, este necesar sa aflati faptul ca exista si motopompe cu motor pe benzina, cat si motopompe cu motor diesel. De cele mai multe ori insa, fermierii si chiar cei care folosesc motopompele in uz gospodaresc acasa, le aleg pe cele pe benzina.

Benzina este mai ieftina decat motorina, motopompele pe benzina consuma putin combustibil, iar benzina este un carburant usor de procurat.

Un alt avantaj major pe care il au motopompele cu motor pe benzina, este ca sunt mai silentioase in comparatie cu alternativele pe motorina. De-asemenea, motopompele diesel sunt si mai grele in comparatie cu cele pe benzina.

Acestea sunt asadar cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti cand aveti nevoie de o motopompa, pe care sa o folositi in diferite scopuri.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.