Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

6 locuri in care poti citi MINHWA

6 locuri in care poti citi MINHWA

Cand vine vorba de benzi desenate asiatice, manga primeste cea mai mare atentie. Naruto , My Hero Academia, Demon Slayer – este posibil sa fi auzit de cel putin unul dintre aceste titluri daca esti un fan al artei secventiale. Dar exista o multime de alte tari asiatice care isi creeaza propriile benzi desenate.

Exemplu: manhwa din Coreea de Sud. Daca nu ati citit niciodata manhwa, nu va faceti griji. Acum este cel mai bun moment pentru a deveni cititor de manhwa. Inainte de a incepe sa instalezi astfel de aplicatii cum sunt cele din lista de mai jos, pune-ti huse telefon.

Cateva serii Manhwa au fost licentiate de companiile nord-americane in timpul boom-ului manga de la inceputul anilor 2000. Contractia pietei la sfarsitul anilor 2000 a vazut aceste serii intrand in limbele de licentiere. In anii de dupa, manhwa a trecut de la tiparit la digital. Astazi, mai des cunoastem manhwa drept webtoons.

Avand in vedere trecerea la un format online, exista mai multe aplicatii si cititori Manhwa care va permit sa cititi titluri. Legal, chiar! Ca si in cazul manga, exista multe locuri mai putin legale care va permit sa cititi manhwa, dar sa sustinem creatorii originali.

Unele dintre aceste aplicatii webtoon si site-uri de citire va permit sa accesati seriile gratuit, deci nu exista nicio scuza.

TAPAS (ANDROID, IOS, BROWSER)

Tapas se numeste YouTube de benzi desenate. Va voi lasa sa decideti daca este corect. Tapas ofera o mare varietate de serii, separate prin gen pentru a face descoperirea mai usoara. Si daca doriti ceva picant, au si o sectiune matura.

Site-ul ofera un amestec bun de serii gratuite de citit si premium. Pentru seria premium, puteti citi gratuit primele cateva capitole, dar orice altceva decat acesta va va costa „cerneala”, care poate fi cumparata cu bani grei sau castigata vizionand videoclipuri prin intermediul aplicatiei mobile.

WEBTOONS (ANDROID, IOS, BROWSER)

Cand ma gandesc la locuri de citit manhwa, Webtoons este primul care imi vine in minte. Uita-te la nume! Multe K-Dramas populare precum Cheese in the Trap sau foarte asteptata True Beauty si-au inceput viata ca benzi desenate Webtoons.

Toate seriile de pe Webtoons pot fi citite gratuit, dar daca nu puteti astepta, puteti cumpara monede pentru a plati accesul timpuriu la noi capitole. Crede-ma, inteleg. Deoarece Webtoons sunt optimizate pentru citirea pe telefonul dvs. mobil, maratonarea unei serii intregi intr-o singura dupa-amiaza este usoara.

TAPPYTOON (ANDROID, IOS, BROWSER)

Bine ati venit acasa la seria populara masiva de nivelare Solo. Tappytoon urmeaza un format familiar. Puteti rasfoi serii dupa gen sau actualizari recente. Titlurile mature se gasesc intr-o categorie separata.

La fel ca alte platforme, puteti citi cateva exemple de capitole inainte de a utiliza jetoane pentru a accesa restul unei serii. Unele titluri functioneaza sub un model „Time Till Free”, unde trebuie sa asteptati cel putin 24 de ore inainte de a putea citi capitolul urmator.

Face maratonarea o serie dificila, dar este o optiune prietenoasa cu bugetul. (Daca nu sunteti un fan al citirii manhwa prin intermediul unei aplicatii, nu va faceti griji. Unii editori nord-americani acorda licente pentru titluri pentru versiunea tiparita. Va puteti astepta la Solo Leveling de la Yen Press anul viitor, de exemplu.

BENZI DESENATE LEZHIN (ANDROID, IOS, BROWSER)

Lezhin se numeste el insusi editor de webtoons premium – ideea aici fiind ca, urmand un model premium, ofera creatorilor mai multa libertate creativa cu tipurile de serii pe care le spun. Drept urmare, multe dintre cele mai faimoase serii ale lui Lezhin – precum Killing Stalking si Painter of the Night – se incadreaza in categoria maturi.

Numarul de exemple de capitole pe care le puteti citi inainte de a plati variaza. Uneori puteti citi pana la sapte capitole. La fel ca Tappytoon, Lezhin ofera acum serii selectate.

TOOMICS (BROWSER)

Toomics este o platforma mai noua in lumea webtoon. Atat de mult incat FAQ-ul lor ii asigura pe vizitatori ca este un site legal care ii plateste creatorilor. La fel ca alte platforme, Toomics permite cititorilor manhwa sa navigheze prin gen sau actualizare.

O caracteristica placuta este ca puteti vizualiza, de asemenea, un program al momentului in care noile versiuni sunt programate sa cada.

Utilizatorii pot achizitiona monede pentru a cumpara capitole sau pot opta pentru un abonament lunar care ofera acces nelimitat. In functie de cat de de mult vrei sa citesti, acesta din urma ar putea fi alegerea mai inteligenta.

NETCOMICS (ANDROID, IOS, BROWSER)

Netcomics ofera o selectie atat de manhwa, cat si de manga. Spre deosebire de celelalte site-uri prezentate aici, aveti optiunea de a inchiria titluri. Este mai ieftin decat sa cumperi capitole direct, dar trebuie sa le citesti in 72 de ore, dupa care expira. Daca sunteti un cititor rapid este o optiune foarte buna.

Sper ca acest lucru a fost util pentru a va ghida prin diferitele platforme unde puteti citi manhwa. Daca aveti nevoie de cateva recomandari Manhwa, iata cateva sugestii. Daca sunteti incepator sa cititi benzi desenate asiatice in aplicatii si doriti mai multe optiuni, exista si alte platforme.

No Comments

    Leave a Reply