Menu
Auto / Blog

Amanetarea unui vehicul pentru obtinerea unui imprumut

Amanetarea unui vehicul pentru obtinerea unui imprumut

Stiati? Va puteti amana masina pentru a obtine un imprumut. Obiectivul ? Puteti beneficia de o garantie atunci cand solicitati un imprumut in numerar. Vehiculul vostru reprezinta astfel garantia rambursarii viitoare, pe principiul garantiei.

Aveti grija sa va informati bine despre aceasta tranzactie foarte specifica, in special in ceea ce priveste rata dobanzii viitoare. Noi va vom spune tot ce trebuie sa stiti despre amanetul vehiculului. Luati-va decizia cu deplina cunoastiinta de cauza a faptelor datorita informatiilor noastre. Intra pe https://amanetauto.com.ro/amanet-autoturisme-bucuresti/  pentru detalii.

Deoarece le este imposibil sa ceara unei persoane sa-si aduca masina pentru recunoastere sau evaluare rapida, el face o programare pentru a evalua valoarea autotorismului cu serviciul unui licitator.  Durata imprumutului pe pionul unei masini este de minim 3 luni. Durata este aceeasi indiferent de obiectul gajului.

Daca imprumutatul nu reuseste sa plateasca datoriile in timp, vehiculul va merge la licitatie.

Dar compania nu va solicita suplimentul in cazul in care suma obtinuta nu acopera suma imprumutului. In caz contrar, ea ii da imprumutatului restul de bani. Fiecare amanet are propriul sau mod de functionare. Este esential sa se descifreze bine contractul, pentru a nu fi surprinsi atunci cand exista o problema de nerambursare a datoriilor.

Care sunt conditiile pentru gajarea vehiculului?

Amanetarea vehiculului vostru va permite creditorului sa aiba garantii atunci cand solicita un imprumut. In acest caz specific, valoarea masinii voastre reprezinta o garantie ca va veti rambursa creditul. Astfel, amanetarea este posibila in mai multe conditii:

  • Trebuie sa fiti proprietarul vehiculului gajat
  • Cartea gri trebuie sa fie valabila si, prin urmare, nu trebuie sa fi fost suspendata.

Bine de stiut:

Cand contractul tau de imprumut este finalizat, va trebui sa il rambursati integral daca doriti sa va puteti pastra vehiculul gajat. In caz contrar, daca contractul de imprumut nu este rambursat integral, nu veti putea sa va vindeti vehiculul, iar creditorul va putea obtine returnarea acestuia.

Aveti nevoie de finantare pentru achizitionarea noului vostru vehicul?

Dai drept gaj vehiculul vechi: cum se procedeaza? In primul rand, retineti ca un vehicul gajat trebuie raportat prefecturii care a emis documentul de inmatriculare a vehiculului. In acest fel, cardul de inmatriculare este inregistrat, astfel incat autoturismul sa nu poata fi vandut pana la eliminarea creditului.Daca doriti sa va vindeti vehiculul, exista doua posibilitati:

  • Efectuati o rambursare anticipata pentru a ridica gajul
  • Opteaza pentru o rascumparare a creditului, integrand finantarea masinii pe care ai promis-o.

Tot ce trebuie sa stiti despre gajarea vehiculului

Inainte de a accepta gajul vehiculului trebuie sa stiti mai multe lucruri. Cu cat veti rambursa mai repede imprumutul, cu atat costul total al imprumutului va fi mai mic. In plus, retineti ca vehiculul nu este vandut, este doar gajat (atribuit pentru a garanta rambursarea unui imprumut): atata timp cat rambursati in mod regulat, acesta va apartine in continuare.

Bine de stiut:

In cazul achizitionarii unei masini second hand, luati in considerare solicitarea certificatului de neplacere care garanteaza ca viitorul vehicul nu a fost gajat. Vanzatorul trebuie sa contacteze prefectura pentru a obtine acest document. Daca cumparati o masina securizata, nu o veti putea inregistra pe numele vostru.

Cine poate apela la serviciile caselor de amanet auto?

Banii sunt importanti pentru multe persoane, fapt pentru care acestea incearca sa obtina sume importante in cel mai scurt timp. Astfel, casele de amanet auto pot reprezenta o solutie rapida pentru multe persoane, insa exista anumite conditii pe care fiecare client trebuie sa le respecte, in momentul in care realizeaza un astfel de angajament.

In primul rand, toate autovehiculele sau barcile care urmeaza sa fie amanetate, trebuie sa fie ale persoanei respective. Acest lucru inseamna ca respectivul client detine toata documentatia prin care poate dovedi faptul ca el este proprietarul legal al respectivelor bunuri. O persoana nu poate amaneta alte bunuri daca nu ii apartin cu adevarat, nici macar in cazul in care acestea sunt instrainate de cunostinte apropriate sau membri ai familiei.

De altfel, pe langa documentatia necesara care sa ateste faptul ca respectiva persoana este adevaratul proprietar al bunurilor ce urmeaza a fi amanetate, acesta trebuie sa fie major si sa aiba discernamant. Totusi, odata cu inceperea procesului de amanetare, clientul poate realiza faptul ca exista si alte probleme care pot aparea in momentul in legatura cu documentatia, insa acestea vor fi rezolvate rapid de catre personalul care activeaza intr-o astfel de unitate.

Incheierea contractului

La un moment dat, perioada contractuala se va incheia, iar clientul va avea din nou drepturi depline asupra autovehiculului pe care il detine. Incheierea contractului este marcata de achitaterea tuturor darilor, precum: suma de bani, dobanzile si alte cheltuieli.

Aceste sume pot fi restituite intr-o singura transa sau in mai multe transe, in functie de sumele pe care le detine deja clientul. Astfel, in momentul in care banii sunt restituiti, personalul se va asigura ca toate aceste sume sunt complet acoperite.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.