Menu
Blog / Mancare

8 sfaturi pentru a face macarons cu usurinta

8 sfaturi pentru a face macarons cu usurinta

Macarons sunt savurate pe tot parcursul anului, in special, la diverse evenimente. Adesea considerate dificil de realizat, macarons nu sunt intotdeauna populare in bucatarie si sunt cumparate mai des in magazine.

Poti cumpara la un pret macarons foarte bun. Cu ciocolata, vanilie sau fistic, orice merge cu macarons. Pentru cei care doresc sa le faca cu usurinta acasa, am selectat cateva sfaturi simple pentru a-ti reusi de fiecare data.

Foloseste ustensilele potrivite

Inainte de a incepe sa pregatesti aluatul de macarons, trebuie sa utilizezi in primul rand echipamente adecvate. Ai nevoie de 6 lucruri:

  • Un mixer electric: pentru a bate albusurile, mixerul este ideal.
  • Un cantar: respectarea proportiilor este elementul de baza pentru niste macarons de succes. In ultima instanta, utilizeaza o ceasca de masurare daca nu ai un cantar in apropiere.
  • O sita: pentru a evita orice reziduu sau bulgari de zahar si faina in preparatul tau, este esential.
  • O spatula: iti va permite sa razuiesti toate marginile vasului si sa nu pierzi nimic.
  • Un termometru: pentru macaroane absolut perfecte, este mai bine sa folosesti un termometru pentru a fi cu adevarat precise atunci cand pregatesti siropul de zahar.

Indeparteaza aerul prezent in aluat

Cand aluatul tau de macarons este facut, foloseste spatula de silicon si aplatizeaza aluatul cu spatula. Poti incepe cu centrul bolului si poti aduce aluatul in lateral, in timp ce apesi puternic.

De asemenea, inainte de a le introduce in cuptor, ridica aluatul la cativa centimetri de masa si arunca-le.

Vanilie, ciocolata, fistic, zmeura: alege-ti aroma

Daca iubesti atat de mult macarons este pentru ca vin in aproape toate gusturile. Le poti face cu o singura aroma (vanilie, ciocolata etc.), le poti cu o crema cu acelasi gust sau, dimpotriva, indrazneste sa combini diferite arome.

Adauga colorant alimentar

Pentru a da culoare macaroanelor tale aromate, trebuie sa apelezi la colorantul alimentar. Cele de casa sunt, evident, cele mai recomandate, deoarece sunt 100% naturale. In mod inevitabil, vei gasi in dulap ceva pentru a-ti colora dragutele macarons.

Faci forme rotunde si regulate

Unul dintre pasii de temut cand faci macarons: obtinerea unei forme foarte rotunde. Utilizarea unei matrite pentru macaroane poate fi de ajutor. Adesea din silicon, le impiedica sa se revarseze si sunt foarte usor de curatat.

Lasa aluatul de macarons sa „creasca”

Odata facute, lasa macarons sa se odihneasca timp de aproximativ 20 de minute in aer liber, astfel incat sa se „crusteze”. Pentru a afla daca macaroanele au stat suficient, atinge-le cu varful degetelor: daca nu se lipesc, pune-le in cuptor!

Deschide cuptorul

Daca macarons nu iubesc bulele de aer, nu le place nici umiditatea. Pentru a preveni acumularea in cuptor, deschide usa cuptorului de 2-3 ori in timpul gatitului. Lasa-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute la caldura rotativa si urmareste-le!

Pastreaza-le la rece

Inainte de a le scoate de pe foaia de copt, lasa-le sa se raceasca cateva minute.

Umple-le cu crema si apoi aseaza-le la frigider pentru cateva ore pentru a obtine o catifelare perfecta si crocanta.

No Comments

    Leave a Reply