Menu
Blog

Cinci sfaturi pentru a începe să zbori cu parapanta

Parapanta este o activitate recreativă, dar majoritatea oamenilor nu știu că este, de asemenea, și un sport și nu sunt conștienți de senzația și beneficiile zborului cu parapanta. Iată sfaturile noastre pentru a începe să zbori cu parapanta în deplină siguranță, pentru distracție maximă și un vis devenit realitate!

Pregătit şi motivat pentru a începe

Parapanta devine un sport din ce în ce mai popular, așa cum ai observat cu siguranță în timpul călătoriilor la munte sau la plajă. Când începi să zbori cu parapanta, ai două opțiuni:

  •  Dacă pur şi simplu vrei să descoperi senzaţia de zbor şi să te bucuri de o scurtă experienţă, poţi începe cu o iniţiere în parapantă.
  •  Dacă vrei să te apuci mult mai serios de zbor cu parapanta, învățarea necesită, ca orice sport, timp și cunoștințe de bază. Totuşi, siguranța este mai importantă. Dacă tocmai începi să zbori cu parapanta, vei zbura în condiții optime de siguranță într-o școală autorizată de un organ competent relevant.

Orice ai alege, este un sport care necesită angajament. Parapanta necesită purtarea unui echipament specific, stăpânirea unui anumit mediu și autocontrol.

Dacă zbori cu mare atenție, respecţi regulile și respecți instrucțiunile instructorului tău, precum și condițiile necesare pentru a zbura corect (meteo, fizic și siguranță), vei reduce riscul de accident și îți mărești șansele de a te distra.

Ia un zbor cu două locuri sau fă un curs introductiv

Cel mai bun mod de a începe cu parapanta este să urmezi un curs de inițiere. Această introducere îţi va permite să evadezi pentru un moment și să descoperi beneficiile acestui sport. Iniţierea cu parapanta are loc cu un instructor care va supraveghea zborul de la decolare până la aterizare. Îi poți adresa orice întrebări vrei. El este acolo pentru a explica pașii pe care îi implică zborul.

Alege-ţi cu atenţie echipamentul

Odată ce ai simțit gustul zborului cu parapanta și ești gata să începi să zbori singur, este timpul să-ți alegi cu grijă echipamentul pentru a profita din plin de zboruri. Alegerea echipamentului va depinde mai întâi de nivelul tău și de modul în care vrei să zbori. Pentru a naviga cu parapanta, vei avea nevoie de: un baldachin sau o aripă de parapantă, un ham, o parașută de rezervă, o cască, un radio, o pereche de mănuși, o pereche de ochelari de soare și încălțăminte adecvată.

Găseşte locuri în apropiere unde să poţi zbura

Acum ești gata să pornești în această frumoasă aventură, dar te întrebi unde poți zbura la noi în ţară. În privinţa asta, munții sunt locul perfect pentru a face parapantă! Motivul este simplu: terenul permite parapantei să câștige înălțime și să te bucuri de un zbor uluitor.

Condițiile de zbor trebuie să fie, de asemenea, corecte (direcția și viteza vântului, altitudinea de zbor, cunoașterea locului și a schimbărilor vremii etc.).

Zboară cu prietenii sau familia, este mult mai distractiv

Zborul în sine se face, desigur, individual, dar disciplina merită să fie învățată şi practicată în grup. De ce? Este mai ușor să împărtășiți sportul cu ceilalți. Împărtășiţi momente de neuitat. Descoperiți lucruri împreună. Interacționezi cu ceilalți și înveţi de la ei.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.