Menu
Blog / Sanatate

Acupunctura: ce este, pentru ce este, tipuri si cum functioneaza

Acupunctura: ce este, pentru ce este, tipuri si cum functioneaza

Acupunctura este o terapie veche originara din China, care consta in aplicarea acelor in anumite puncte ale corpului pentru a trata bolile si pentru a promova sanatatea. Aceste ace atunci cand sunt aplicate pe unele regiuni specifice ale corpului pentru a imbunatati imunitatea si pentru a trata problemele emotionale si bolile fizice, cum ar fi sinuzita, astmul, migrena si artrita.

Tehnicile de acupunctura se bazeaza pe ideea ca organismul este compus din energie acumulata in diferite regiuni care se numesc meridiane. Daca fluxul de energie din aceste meridiane este dezechilibrat, provoaca inflamatii in organism, provocand simptome precum durere, oboseala si slabiciune.

Acesta este motivul pentru care scopul tratamentului cu acupunctura este de a stabili echilibrul organismului, facilitand circulatia energiei, declansand efecte analgezice si antiinflamatorii. Cu toate acestea, acest tip de tratament trebuie facut de profesionisti instruiti si sub indrumarea unui medic. Vezi aici detalii despre acupunctura ieftina Bucuresti.

Pentru ce este utilizata aceasta metoda? Cum actioneaza acupuntura

Acupunctura foloseste mai multe tehnici care pot fi folosite pentru a intari sistemul imunitar si pentru a trata probleme si boli cum ar fi:

 • Probleme ale gurii, cum ar fi durerea dupa extractia dintilor, gingivita sau faringita;
 • Boli respiratorii, cum ar fi sinuzita, rinita, raceala, astm sau bronsita;
 • Boli oftalmologice, cum ar fi conjunctivita si cataracta;
 • Probleme neurologice, cum ar fi dureri de cap sau migrena;
 • Probleme gastro-intestinale, cum ar fi excesul de aciditate in stomac, ulcer duodenal si constipatie;
 • Probleme ortopedice, cum ar fi durerea sciatica, dureri lombare sau artrita reumatoida;
 • Tulburari de somn, cum ar fi insomnie si agitatie.

In plus fata de aceste probleme, acupunctura poate fi utilizata pentru a completa tratamentul alergiilor, cum ar fi rinita; greata si varsaturi induse de chimioterapie; Tulburari emotionale, cum ar fi anxietatea, stresul in exces sau depresia.

In multe cazuri, acupunctura este, de asemenea, folosita ca un tratament auxiliar pentru a renunta la fumat, in special auriculoterapia, deoarece ajuta la combaterea anxietatii si la tratarea simptomelor de sevraj de tigara. In aceste cazuri, de obicei, se recomanda efectuarea a 2 sau 3 sedinte de acupunctura pe saptamana timp de 3 luni sau mai mult.

Tipuri de acupunctura si cum functioneaza aceasta

Exista mai multe tehnici de acupunctura si sunt indicate de un acupuncturist impreuna cu un medic, in functie de boala sau problema de sanatate a unei persoane. Cele mai populare tipuri de acupunctura sunt:

 Acupunctura atriala

Acupunctura auriculara, cunoscuta si sub numele de auriculoterapie, poate fi utilizata pentru a trata durerea, bolile fizice sau emotionale si poate fi efectuata cu sau fara ace. Aceasta tehnica se efectueaza pe urechi, iar atunci cand acele nu sunt utilizate, pot fi utilizate seminte de mustar sau alte sfere mici care sunt plasate in anumite puncte ale urechii.

Ce beneficia aduce aceasta metoda

Beneficiile acestui tip de acupunctura sunt dovedite stiintific si sunt recomandate pentru tratamentul durerilor de spate, deoarece in primele sedinte este posibila verificarea reducerii intensitatii durerii.

Istoria acupuncturii

In ultimii 40 de ani, acupunctura, o tehnica terapeutica a medicinei orientale, a devenit din ce in ce mai populara, evoluand intr-una dintre cele mai utilizate forme de interventii de medicina integrativa complementara in Statele Unite. De fapt, peste 10 milioane de tratamente de acupunctura sunt administrate anual numai in Statele Unite. Cresterea sa in popularitate, in special in Occident, poate fi atribuita in parte eficacitatii sale pentru ameliorarea durerii si in parte faptului ca studiile stiintifice au inceput sa-i demonstreze eficacitatea.

In ultimii 40 de ani, acupunctura, o tehnica terapeutica a medicinei orientale, a devenit din ce in ce mai populara, evoluand intr-una dintre cele mai utilizate forme de interventii de medicina integrativa complementara in Statele Unite. De fapt, peste 10 milioane de tratamente de acupunctura sunt administrate anual numai in Statele Unite. 1 Cresterea sa in popularitate, in special in Occident, poate fi atribuita in parte eficacitatii sale pentru ameliorarea durerii si in parte faptului ca studiile stiintifice au inceput sa-i demonstreze eficacitatea.

Luati in considerare tratamentul oncologic. Studiile efectuate atat pe oameni, cat si pe animale sugereaza ca acupunctura poate intari sistemul imunitar in timpul chimioterapiei si poate reduce efectele secundare ale greatei si varsaturilor. Studiile efectuate pe animale sustin utilizarea electroacupuncturii pentru ameliorarea durerii cauzate de cancer. Alte studii au examinat rolul acupuncturii in stimularea functiei imune, inclusiv cresterea numarului de celule sanguine si cresterea activitatii limfocitelor si a celulelor ucigase naturale.

Poate ca unul dintre cele mai promitatoare semne pentru viitorul acupuncturii in Statele Unite este limbajul „Nediscriminare in ingrijirea sanatatii” din Legea privind ingrijirea la preturi accesibile (ACA). Limbajul ACA interzice discriminarea furnizorilor care furnizeaza servicii care intra in domeniul de aplicare definit de stat. Acest lucru asigura (in cele mai multe cazuri) ca planurile de sanatate nu mai pot face o cerinta ca serviciile de acupunctura sa fie furnizate numai de un medic – o prevedere care insemna ca acupuncturistii acoperiti trebuiau sa aiba licenta de acupunctura si sa fie medic. In plus, in state precum California, interventiile medicale complementare si alternative, cum ar fi acupunctura, sunt acum considerate „beneficii esentiale pentru sanatate”.

Acum ca acupuncturii sunt definiti ca parte a fortei de munca acoperite din domeniul sanatatii si acoperirea este obligatorie in state precum California, viitorul acupuncturii pare larg deschis.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.