Menu
Blog / Gaming

Ai nevoie de o licenta pentru a juca cu replici Airsoft?

Ai nevoie de o licenta pentru a juca cu replici Airsoft?

Esti pasionat de Airsoft sau vrei sa incepi in acest joc de strategie militara? Te gandesti sa cumperi echipamente airsoft, dar doresti sa faci acest lucru in stare buna? Iata cateva explicatii despre legile care guverneaza aceasta practica sportiva, pentru ca tu sa incepi la randul tau si sa colectezi replici de orice dimensiune.

Ce tipuri de replici Airsoft exista astazi?

De asemenea , numit airsoft pistol sau Soft Air, armele de foc replici sunt proiectate pentru a fi practic inofensive. Intr-adevar, desi reproduc foarte fidel armele de foc reale, acestea sunt fabricate pentru a fi incarcate doar cu bile de plastic sau biodegradabile si cu un diametru de 6mm.

Pe piata, ai acces la replici de bile bazate pe diferite sisteme:

 • Electrice: in special toate replicile de asalt, precum si unele arme de mana sau de lunetisti sunt electrice;
 • Incarcate cu arc: in general pentru arme de mana sau lunetisti de baza;
 • GAZ si CO2: pentru pistoalele folosite partial si pentru unele replici de asalt;
 • HPA: folosit la toate categoriile de arme de mana, arme de asalt si lunetisti

Care sunt limitele?

Poti cumpara o replica Airsoft atunci cand puterea sa este mai mica de 2 jouli. Totusi, daca modifici o replica care trage bile de plastic, astfel incat puterea acesteia sa depaseasca 2J, aceasta devine o arma de categoria D2. In acest caz, nu o mai poti folosi pentru a juca pe terenurile de Airsoft, dar ai tot dreptul sa o detii acasa, fara aviz.

Verificati eligibilitatea producatorului!

Multi cumparatori nu fac diferenta intre replici si arme reale. Cu toate acestea, producatorii de Airsoft care comercializeaza aceste replici sunt, desigur, supusi unor reglementari stricte. Acesta din urma trebuie de fapt:

 • Sa asigure o vanzare transparenta a produselor lor. In consecinta, pentru a evita orice confuzie intre armele reale si replici, acestea trebuie sa indice puterea in joule pe ambalaj, replica si instructiunile de utilizare.
 • Este de netagaduit ca pe ambalajul produsului si in instructiunile acestuia sa scrie cuvintele „Distribuire interzisa minorilor”, precum si „Atentie: nu indrepta niciodata arma catre o persoana”.

Ce trebuie sa faci pentru a cumpara o replica Airsoft?

Daca doresti sa cumperi un Airsoft, poti comanda oricand in magazinele online. Se ofera o gama larga de replici, de la arme de mana la lunetisti, pusti de asalt si modele de suport cu diferite moduri de operare si la toate preturile.

La ce varsta iti poti cumpara propriul Airsoft?

Desi nu trebuie sa furnizezi o licenta pentru a obtine una dintre replicile Airsoft, trebuie sa iti dovedesti identitatea, astfel incat sa se stie ca esti major.

In functie de bugetul tau, cel mai bine este sa incepi cu o replica entry-level. Acesta este un sfat bun pentru a incepe si a invata sa tintesti, sa tii arma si sa o pastrezi in siguranta, inainte de a trece la linii mai avansate. Daca ai nevoie de sfaturi in alegerea replicii tale, nu ezita sa ceri sfatul specialistilor airsoft care te pot indruma.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.