Menu
Blog / Casa si gradina

Apartamente de vanzare – Un domeniu multidimensional in continua expansiune

Apartamente de vanzare - Un domeniu multidimensional in continua expansiune

Dezvoltarea iminenta a societatilor conduce la inflorirea unor varii domenii de activitate, printre acestea regasindu-se si domeniul imobiliar. Pentru a putea face fata comenzilor in ceea ce priveste proiectarea si realizarea unor locuinte in mediul urban, investitorii si dezvoltatorii incearca in permanenta sa se raporteze la cererile de pe piata si la preferintele individuale ale potentialilor clienti.

Munca din spatele acestui domeniu este multidimensionala deoarece implica atat cunostinte de natura tehnica, proiectare, securitate si design, vanzari. Imbinarea tuturor acestor elemente este fluidizata prin campaniile de marketing existe in mediul online pentru a putea ajunge in mod targetat la o paleta cat mai larga de clienti interesati. Din perspectiva unui cumparator, ce elemente fac obiectul de interes pentru un apartament de vanzare?

Elemente de interes pentru cumparatorii de apartamente

O sumedenie de elemente modeleaza perceptiile potentialilor clienti despre un apartament. In prima instanta, pozitionarea si orasul de referinta sunt doua obiective care niseaza foarte mult ofertele de vanzare existente pe piata. Astfel, in functie de pozitionarea locuintei fata de centru, rapiditatea timpului de parcurs pana la mijloacele de transport publice, institutiile publice de referinta (scoala, spital, market) dar si soliditatea constructiei in sine, pentru a alege o locuinta prielnica este important sa fie imbinate toti acesti indicatori de calitate.

Pentru detinatorii de autoturisme un element important este reprezentat si de existenta unui loc de parcare. Cu precadere in aglomerarile urbane, existenta unui loc de parcare este o utilitate majora. Pentru a profita de aceasta utilitate foarte multi oameni achizitioneaza, impreuna cu apartamentul, si locul de parcare aferent (fie ca este in fata imobilului sau la subsolul acestuia).

O compartimentare eficienta a locuintei

Amprenta personala in realizarea unui designer interior armonios este influentata de modul in care sunt dispuse camerele, compartimentate si structurate din punct de vedere al dimensiunilor. In functie de preferintele proprii dar si de modalitatile de constructie asumate de catre firma care se ocupa cu aceasta zona, impartirea spatiului dintr-un apartament este reglementata si in functie de normele de securitate ce trebuie respectate. Unii clienti prefera spatiile mai mici dar foarte bine dimensionate in comparatie cu cele mari.

Aici intervine subiectivismul preferintelor clientilor dar si modul in care acestia se raporteaza la locuinta in care vor locui. Achizitionarea unui apartament prezinta mai multe etape de interes pentru client. De la realizarea constructiei in sine si a calitatii materialelor si manoperei utilizate, si pana la modul in care sunt proiectate finisajele de interior, toate acestea contribuie la armonizarea unui spatiu ideal pentru o familie.

Finisajele incaperilor, culorile utilizate in alegerea parchetului dar si tipul de vopsea pentru zugravit indica nivelul de calitate pe care investitorul l-a asociat spatiului creat. In functie de disponibilitatile de pe piata, cumparatorii pot achizitiona apartamente decomandate sau gata utilate pentru o mutare imediata.

Pentru familiile care au copii sau care isi doresc in viitor, spatiile verzi sunt si ele foarte importante. Este necesar ca orice investitor in zona imobiliara sa acorde prioritate si echilibrului dintre constructii si mediul inconjurator pentru a crea o atmosfera cat mai primitoare pentru viitorii clienti si ulterior, rezidenti ai zonei respective.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.