Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Avantajele unui iPhone fata de un telefon Android

Avantajele unui iPhone fata de un telefon Android

In anul 2020 oamenii au unele necesitati, iar detinerea unui smartphone este una dintre acestea. Tinand cont de numarul urias de aplicatii smartphone care exista si care ne pot simplifica existenta, este firesc sa dorim fiecare sa detinem cele mai performante telefoane.

Aici intervine insa marea dilema: iPhone sau restul lumii (restul lumii fiind prezentat de telefoanele Android)?

Ei bine, in ciuda faptului ca numarul telefoanelor Android de pe piata este mult mai mare (Samsung, Sony, Huawei, Nokia, LG si alte branduri scot pe piata telefoane Android), atunci cand intrebati un specialist (un tehnician de la service de exemplu) sau o persoana pasionata de telefoane mobile, ce smartphone va recomanda, cu siguranta va va spune sa alegeti un dispozitiv iPhone.

Dispozitivele iPhone au insa preturi mai mari decat cele Android, dar puteti opta pentru un model second hand, iar un pret iPhone second hand va fi mult mai atractiv. In plus, puteti alege un telefon iPhone lansat acum 2-3 ani, si care functioneaza fara probleme, mult mai bine decat telefoanele Android.

In continuare va prezentam cateva motive pentru care un telefon iPhone este mai apreciat decat un smartphone Android. Tinand cont de aceste aspecte, nici un pret iPhone second hand, si nici un pret iPhone nou nu vi se va mai parea atat de mare.

 1. iPhone-ul este mai usor de utilizat

Chiar daca majoritatea firmelor producatoare de telefoane mobile inteligente cu sistemul de operare Android incearca din rasputeri sa produca dispozitive care sa fie cat mai simplu si usor de utilizat, tot iPhone-urile raman cele mai usor de utilizat telefoane pana in clipa de fata.

Aspectul iOS nu a fost supus schimbarilor de-a lungul anilor. Acesta a fost si cu siguranta este si in clipa de fata un mare avantaj al iPhone-ului fata de telefoanele Android, dat fiind faptul ca telefoanele celor de la Apple functioneaza si acum, la fel ca si in anul 2008.

 1. Puteti actualiza iOS in iPhone oricand doriti

Un alt avantaj major al iPhone-ului in comparatie cu telefoanele Android este ca puteti actualiza iOS in iPhone oricand doriti. Dupa cum arata un raport recent, cu aproximatie, 80% dintre dispozitivele care au sistemul de operare iOS ruleaza iOS 13, cea mai recenta versiune a sistemului de operare Apple.

In schimb, Google a raportat ca Android Nougat era instalata pe doar 4,9% din dispozitivele Android. Raportul a indicat de-asemenea in continuare, faptul ca majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile inteligente care au sistemul de operare Android, ruleaza in continuare versiunile mai vechi ale sistemului de operare Android.

 1. Valoare de revanzare: iPhone isi pastreaza valoarea.

iPhone-urile tind sa-si pastreze valoarea destul de bine in comparatie cu telefoanele mobile inteligente care au sistemul de operare Android.

Este mai usor sa revindeti un iPhone la un pret atractiv comparativ cu un smartphone Android, in cazul in care doriti un upgrade. In ciuda faptului ca si unele dispozitive Android isi pastreaza valoarea destul de bine (in mod special telefoanele celor de la Samsung din gama Galaxy S si Galaxy Note), cheltuiala pentru utilizatorii de iPhone este mai mica. Acestia obtin un pret mai mare in schimbul dispozitivelor scoase la vanzare, deci vor cheltui mai putini bani pentru a-si cumpara un alt dispozitiv iPhone.

 1. iPhone-urile sunt, in general, mai rapide decat telefoanele Android

Folosind ambele platforme zilnic de ani de zile, veti putea face o comparatie. Performanta este unul dintre domeniile in care iOS depaseste Android de cele mai multe ori. Acest lucru pare ridicol, avand in vedere componentele interne ale dispozitivelor iPhone.

IPhone 11 Pro Max este in prezent cel mai puternic smartphone scos pe piata de catre cei de la Apple, si este dotat cu un procesor cu sase nuclee, cu 4GB de RAM. Aceste specificatii ar fi cu siguranta considerate mid-range in cel mai bun caz in lumea Android actuala. Cu toate acestea, dispozitivele iPhone sunt mai rapide in comparatie cu cele Android.

 1. Servicii mai bune de asistenta

Nu a spus nimeni, niciodata ca dispozitivele iPhone sunt perfecte. Si acestea, la fel ca si telefoanele Android pot intampina unele probleme. Cu toate acestea, in cazul in care aveti unele probleme cu telefoanele Android, exista forumuri pe care puteti cauta solutii comune pentru a va remedia problemele.

In ceea ce priveste dispozitivele iPhone in schimb, trebuie mentionat faptul ca aici exista o baza de date vasta, care contine articole deosebit de utile (pe site-ul Apple), care va pot ajuta in remedierea problemei.

Puteti de-asemenea sa obtineti asistenta live pe chat, astfel incat sa remediati problema in cel mai scurt timp posibil, fara a mai fi nevoie sa trimiteti telefonul in service.

Asadar, acestea sunt doar 5 dintre motivele datorita carora, multe persoane care au nevoie de un nou smartphone, aleg oricand cu incredere dispozitivele iPhone in defavoarea celor Android. In plus, un dispozitiv iPhone second hand are un pret atractiv, si poate functiona mult mai bine decat un telefon Android nou, care are un pret similar. Deci, intr-adevar, este indicat sa alegeti iPhone.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.