Menu
Blog

Beneficii in a trai intr-un azil de batrani

Beneficii in a trai intr-un azil de batrani

Una dintre cele mai complicate decizii din viata unui adult implica trecerea de la traiul independent de acasa la mutarea intr-o unitate locuinta asistata atunci cand autonomia deplina nu mai este fezabila sau sigura. O mare parte din stres provine din ideea de schimbare si din teama de pierdere a independentei. Dar pentru multi oameni, tranzitia se dovedeste a fi una extrem de benefica. Arunca o privire la aceste beneficii in trai intr-un azil de batrani Senior Center:

 1. Ajutor la sarcinile zilnice

Unul dintre principalele motive pentru care seniorii nu pot trai singuri este dificultatea tot mai mare de a indeplini sarcini de baza, cum ar fi imbaierea, imbracamintea, administrarea medicamentelor si efectuarea sarcinilor. Facilitatile de ingrijire ofera asistenta in aceste sarcini si multe altele, scutindu-i pe seniori de o povara care provoaca stres inutil.

 1. Stimulare echilibrata

Cand un batran locuieste singur acasa, plictiseala si lipsa stimularii cognitive si fizice pot avea un efect negativ grav asupra sanatatii generale. In schimb, un senior care se muta cu copiii adulti si cu nepotii mici poate experimenta o stimulare coplesitoare, care este la fel de negativa pentru sanatatea lor. Un azi de batrani, pe de alta parte, evalueaza capacitatile rezidentilor si adapteaza mediul lor pentru cantitatea potrivita de stimuli pentru o sanatate mentala si fizica optima.

 1. Socializare activa

In afara de plictiseala, una dintre poverile emotionale primare ale trairii este singuratatea. Chiar si batranii care locuiesc cu familia sunt adesea indepartati de la socializarea obisnuita cu semenii lor. Azilurile de batrani sunt pline de evenimente distractive, organizate pentru a incuraja o retea sociala solida, iar participarea la astfel de activitati s-a dovedit ca previne depresia si ofera alte beneficii generale pentru sanatate.

 1. Servicii de menaj

Chiar daca persoana iubita este extrem de independenta in propria ei casa, aproape nimeni nu ar refuza la ideea de a nu mai fi nevoit sa faca treaba prin casa. Personalul azilului de batrani se ocupa de toate sarcinile de curatenie si de serviciile de spalatorie – la fel ca la un hotel – lasand batranii liberi sa-si umple timpul cu activitati, experiente sociale si relaxare.

 1. Prepararea alimentelor

Intre artrita, vederea slabita si uitarea ocazionala, gatirea meselor poate fi o responsabilitate dificila – si uneori periculoasa – pentru cei in varsta, chiar si atunci cand gatesc ceva simplu. Asigurarea ca beneficiaza de o nutritie suficienta este, de asemenea, o provocare, motiv pentru care azilul de batrani ofera mese si gustari pe tot parcursul zilei si si se asigura ca rezidentii beneficiaza la maximum de fiecare masa.

 1. Mediu sigur

Locuirea de unul singur poate fi foarte nesigura pentru batrani. Un azi de batrani ofera un mediu complet sigur, cu detectoare de fum care functioneaza corespunzator si alte echipamente de siguranta. Supravegherea permanenta ajuta, de asemenea, la prevenirea ranilor, abuzului financiar si a altor tipuri de frauda, la care persoanele in varsta sunt deosebit de vulnerabile atunci cand traiesc independent.

 1. Asistenta medicala la fata locului

Rezidentii azilului de batrani si familiile pot avea liniste sufleteasca datorita serviciilor de ingrijire a sanatatii la fata locului si serviciilor de monitorizare a sanatatii nonstop. In timp ce multi varstnici inca aleg sa-si vada medicul de familie din afara sediului pentru intalniri care nu sunt de urgenta, personalul unitatii poate ajuta cu administrarea zilnica a retetelor, tratament medical de urgenta si sfaturi generale de sanatate atunci cand este necesar.

De ce se deterioreaza creierul odata cu varsta?

Deficienta cognitiva – numita si „declin cognitiv” – poate aparea brusc sau treptat si poate fi temporara sau mai permanenta. Se poate sau nu sa se agraveze incet; totul depinde de cauza sau cauzele care stau la baza. In acest articol, va voi impartasi cele mai frecvente cauze ale tulburarilor cognitive la adultii in varsta.

Deficienta cognitiva, ca multe probleme la adultii in varsta, este adesea „multifactoriala”. Aceasta inseamna ca dificultatile legate de memorie, gandire sau alte procese ale creierului se datoreaza adesea mai multor cauze.

Cauzele comune ale deficientei cognitive la adultii in varsta includ:

 • Efecte secundare ale medicamentelor. Multe medicamente interfereaza cu functionarea corecta a creierului.
 • Sedativele, tranchilizantele si medicamentele anticolinergice sunt cele mai frecvente vinovate. Pentru mai multe informatii, consultati 4 tipuri de medicamente de evitat daca va ingrijoreaza memoria .
 • „Dezechilibre metabolice”. Acest termen se refera la anomalii in chimia sangelui cuiva. Exemplele includ niveluri anormale de sodiu, calciu sau glucoza din sange.
 • Disfunctia renala sau hepatica poate provoca, de asemenea, anumite tipuri de dezechilibre metabolice, iar acestea afecteaza uneori functia creierului.
 • Probleme cu hormonii , cum ar fi hormonii tiroidieni.
 • Dezechilibrele in estrogen si alti hormoni sexuali pot afecta, de asemenea, functia cognitiva.
 • Deficiente de vitamine si alti nutrienti cheie. Functia creierului este cunoscuta in special ca este afectata de nivelurile scazute de vitamina B12 , alte vitamine B si acid folic.
 • Aceasta este o stare de functie mentala mai rea decat de obicei, care poate fi provocata de aproape orice tip de boala grava. Delirul este foarte frecvent la adultii in varsta spitalizati si poate aparea si din cauza infectiei sau a altor probleme de sanatate la persoanele in varsta care nu sunt internate.
 • Boala psihiatrica. Majoritatea afectiunilor psihiatrice pot cauza probleme de memorie, gandire sau concentrare. Bolile psihiatrice pot provoca, de asemenea, paranoia si alte forme de psihoza tarzie.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.