Menu
Blog / Sanatate

Beneficiile de a avea de asigurari de sanatate

Beneficiile de a avea de asigurari de sanatate

Asigurarea de sanatate este o completare buna a sanatatii publice daca dorim sa avem cea mai buna asistenta posibila, pentru noi si familia noastra, in orice moment si in cazul oricarui eveniment de sanatate neprevazut care poate aparea. Si are multe avantaje. Aici sunt primele beneficii de a avea de asigurari de sanatate. vezi mai multe pe  siteul Asigurari de Sanatate.ro.

  1. Libera alegere a centrului medical si a specialistului

Primul beneficiu al asigurarii de sanatate este alegerea libera a centrului medical si a specialistului pentru orice situatie.

Angajarea unei asigurari de sanatate ne ofera posibilitatea de a alege, intre un personal medical numeros, centrul si specialistul pe care ni-l dorim, fie pentru ca ne ofera incredere, pentru prestigiul sau pentru proximitatea casei sau a muncii …. Iar daca aveti intrebari, puteti solicita o a doua opinie medicala pentru diagnosticarea unei boli sau pentru interventii chirurgicale, ceea ce ofera un plus de liniste sufleteasca.

  1. Tratamente medicale inovatoare si de calitate

Urmatorul avantaj al asigurarii de sanatate este ca asistenta medicala privata ofera un serviciu de calitate, cu profesionisti foarte bine pregatiti si acces la tratamente, echipamente si tehnici de ultima generatie si o mare varietate de optiuni terapeutice complementare.

  1. Timpi de asteptare redusi

Unul dintre cele mai apreciate avantaje ale asigurarilor de sanatate este ca ofera o reducere a timpului si a listelor de asteptare la efectuarea testelor de diagnostic si la obtinerea rezultatelor (in asigurarea privata media este de 8 zile fata de 10-20 in  asigurarea de sanatate publica). In plus, atunci cand exista o problema specifica de sanatate, ne permite sa solicitam direct o intalnire cu specialistul ales de noi, fara a fi nevoie sa trecem prin medicul de familie.

Timpii de asteptare in serviciile de urgenta ale unei asigurari de sanatate sunt, de asemenea, reduse, deoarece salile de asteptare nu sunt atat de aglomerate si putem primi ingrijirile de care avem nevoie mai devreme.

  1. Flexibilitate si confort

Personalul medical extins al asigurarilor de sanatate ofera o mare flexibilitate a orarelor care faciliteaza compatibilitatea cu viata profesionala si personala. Iar atunci cand nu este posibil sau chiar nu este necesar sa mergem la centrul medical sau la consultatie, avem la dispozitie servicii de asistenta telefonica 24 de ore, asistenta prin aplicatia mobila, medic la domiciliu si servicii de urgenta, astfel incat sa putem consulta orice intrebari legate de boli, tratamente etc. Chiar si, in functie de polita, multe asigurari au indrumare telefonica psihologica si pediatrica.

  1. Modalitati si servicii diferite

Un alt avantaj clar al asigurarilor de sanatate este ca poate fi adaptat la ceea ce aveti cu adevarat nevoie, deoarece va permite sa alegeti intre diferite modalitati si beneficii in functie de situatia personala si familiala, buget etc. In plus, daca sunteti liber profesionist, aveti avantaje fiscale.

  1. Spitalizare mai confortabila

In cazul in care aveti nevoie de spitalizare, un alt beneficiu al asigurarii de sanatate este ca asigurarea va permite sa aveti propria camera privata cu un pat suplimentar pentru un partener pentru a va ajuta in cel mai confortabil mod, ceea ce ne ofera mai multa liniste sufleteasca si poate facilita recuperarea.

Cele mai letale boli la nivel global

Malaria, tuberculoza si HIV/SIDA raman toate in top 10. Cu toate acestea, toate trei sunt in scadere semnificativa. Cea mai mare scadere dintre primele 10 decese din acest grup a fost pentru HIV/SIDA, cu 59% mai putine decese in 2019 decat in ​​2000, sau 161 000 si, respectiv, 395 000.

Bolile diareice sunt mai semnificative ca cauza de deces in tarile cu venituri mici: ele se claseaza in primele 5 cauze de deces pentru aceasta categorie de venit. Cu toate acestea, bolile diareice sunt in scadere in tarile cu venituri mici, reprezentand a doua cea mai mare scadere a deceselor dintre primele 10 (cu 231 000 de decese mai putine).

Decesele din cauza bolii pulmonare obstructive cronice sunt deosebit de rare in tarile cu venituri mici, comparativ cu alte grupuri de venituri. Nu apare in primele 10 pentru tarile cu venituri mici, dar se claseaza in primele 5 pentru toate celelalte grupuri de venituri.

Tarile cu venituri medii inferioare au cele mai disparate 10 cauze de deces: cinci necomunicabile, patru transmisibile si o vatamare. Diabetul este o cauza de deces in crestere in acest grup de venituri: a trecut de la a 15-a la a 9-a cauza de deces si numarul de decese din aceasta boala aproape sa dublat din 2000.

Fiind printre primele 10 cauze de deces in acest grup de venituri, bolile diareice raman o provocare semnificativa. Totusi, aceasta categorie de boli reprezinta cea mai mare scadere a deceselor absolute, scazand de la 1,9 milioane la 1,1 milioane intre 2000 si 2019. Cea mai mare crestere a deceselor absolute este cauzata de cardiopatia ischemica, crescand cu peste 1 milion pana la 3,1 milioane din 2000. HIV/SIDA a inregistrat cea mai mare scadere a clasamentului dintre primele 10 cauze anterioare de deces in 2000, trecand de pe locul 8 pe locul 15.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.