Menu
Blog / Casa si gradina

Iluminatul gradinii tale – ce nevoi are ?

Iluminatul gradinii tale – ce nevoi are ?

Pentru inceput, aceasta problema este putin clara, trebuie sa diferentiem spatiile cele mai comune. Dar amintiti-va ca va depinde intotdeauna de metrii patrati pe care ii are acest loc. Exemplul nostru de astazi va masura 4x2m², cu o inaltime care nu depaseste 2 metri.

 • Fatada:In cazul in care zona de lumina pe care o dorim sa ajunga la aproximativ 2 sau 3 metri inaltime. Ai nevoie de 4 proiectoare de 30w dispuse pe podea, la o distanta de 75cm de perete si cu directia corespunzatoare. Dar cea mai simpla optiune ar fi spoturile LED cu lumina dubla de aproximativ 10w sau 15w. Aseaza-le la aproximativ 100cm de sol si o separare intre ele intre 40cm si 60cm. Va fi nevoie de 8 pana la 10 bucati.
 • Cai: Pentru dimensiunile convenite, sunt recomandate 6 pana la 10 balize LED. Se creaza o atmosfera calda si primitoare. In cazul in care drumul duce catre intrarea in casa, optiuneabenzii LED ar putea fi foarte interesanta.
 • Terasa: Cantitatea necesara este de 5 pana la 7 proiectoaresituate de la sol, cu o putere de 20w.
 • Parc: Intre 4 si 8 proiectoare LED de 50w,deoarece fiind o zona de joaca, va fi nevoie de o luminozitate mai mare.

Laterala  :Obiectivul este de a ilumina marginea si centrul acesteia, deoarece acolo se afla punctele cheie. Este nevoie de intre 10 si 14 proiectoare de 30w,distribuite in cele doua zone mentionate mai sus. Cu directii opuse pentru a da lumina maxima centrului ei.

 • Gradina: Va fi nevoie de 10 proiectoare de 10w,pentru a crea un iluminat omogen. Cu o directie de lumina in sus, pentru a obtine amplitudine. Este important ca proiectorul sa aiba cel putin un unghi de deschidere de 120º.

 De cati lumeni este nevoie pentru a ilumina gradina, curtea, poteca etc.?

Ca si pana acum, acest lucru variaza in functie de dimensiunile zonei care urmeaza sa fie iluminate, motiv pentru care poate varia foarte mult. Dar, in conformitate cu masurile puse mai sus si urmatoarea formula, putem crea un tabel care estimeaza aproximativ lumenii necesari.

Nu ai idee ce sa folosesti pentru iluminarea gradinii tale? Vezi aici proiector atlasring mhl 70w r7s.

Temperatura culorii depinde adesea de utilizatorul final, dar daca aveti nevoie de ajutor, puteti gasi raspunsul daca cereti parerea unui specialist.

Pe scurt, exista mai multe tipuri de corpuri de iluminat si spoturi LED,  care sa acopere fiecare nevoie de lumina.

Iluminatul gradinii este o parte importanta ce necesita o indemanare si o atentie deosebita si asta daca doresti ca totul sa arate perfect la final. Gradina este spatiul in care ne petrecem mult timp mai ales pe timp de primavara si vara atunci cand dorim sa stam la aer curat, sa luam cina sau sa petrecem timp de calitate cu prietenii si familia noastra. Un iluminat bun in gradina casei tale, va face totul sa arate fabulos si va pune in valoare proprietatea.

Beneficiile iluminatului in gradina

Indiferent daca detineti o casa unifamiliala, o casa de oras sau un condominiu, ar trebui sa acordati iluminatului exterior aceeasi atentie ca si iluminatului interior. La urma urmei, iluminatul exterior are atat de multe beneficii.

– Ofera siguranta sporita dupa intuneric. Pe langa faptul ca este mai usor de mers in exteriorul casei tale, ajuta la contracararea criminalitatii.

– Permite gasirea drumului (vezi cum sa ajungi dintr-o locatie in alta).

– Creeaza o primire calduroasa atunci cand familia si oaspetii intra pe usa din fata.

– Evidentiaza si adauga dramatism peisajului sau caracteristicilor arhitecturale interesante.

– Ajuta la crearea unui mediu confortabil si comun, cum ar fi o zona de relaxare sau de divertisment definita.

– Permite un gratar in aer liber pe timp de noapte — mai ales utila in anotimpurile cand se intuneca mai devreme.

– Mareste atractivitatea – nu numai in timp ce locuiti in casa dvs., ci si atunci cand decideti sa vindeti.

Dar aceste beneficii nu sunt date doar prin simpla prezenta a iluminatului exterior. Pentru a profita la maximum de ele, schema dvs. de iluminat exterior trebuie luata in considerare si executata cu atentie.

Un inceput bun este sa te plimbi prin casa noaptea cu o lanterna. Luati in considerare zonele intunecate care ar trebui sa fie iluminate pentru siguranta si peisaj sau zonele de gradina care ar putea fi iluminate pentru interes sau frumusete suplimentara. La fel ca si iluminatul de interior, ganditi-va la tipurile de lumina – ambianta (iluminat general), sarcina (va ajuta sa efectuati sarcini specifice, cum ar fi pregatirea si gatitul alimentelor) si accent (pentru a evidentia si adauga dramatism caracteristicilor arhitecturale sau peisagistice).

Nu uitati de anumite zone care ar putea beneficia de iluminat, cum ar fi usa de la intrare, o piscina, trepte, alei, usi de garaj, alei, punti sau terase, placute cu adrese, amenajari, stalpi si zone de gatit in aer liber.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.