Menu
Blog / Sanatate

Când ai nevoie de un psihiatru ?

Când ai nevoie de un psihiatru ?

Dacă ai fost la un psihiatru, atunci ceva este în neregulă în capul tău. Aceasta este una dintre cele mai răspândite credințe. Trebuie spus imediat că nu totul este în cap.

Un singur diagnostic este cu adevărat legat de funcționarea creierului și este vorba de leziuni organice ale creierului. La clinica de psihiatrie Târgu-Mureș 2021 un psihiatru vindecă și se ocupă de bolile mentale ale pacienților.

În primul rând, nu orice boală necesită o monitorizare constantă de către un medic, ci pacientul, chiar și după vindecare, continuă să viziteze medicul la intervale regulate.

Aceasta înseamnă că insomnia sau depresia temporară nu vor deveni obstacole în alegerea unei profesii sau obținerea unui permis de conducere a unei mașini.

Chiar și cu un diagnostic mai complex, pacientul se poate baza pe drepturile civile care îi sunt atribuite, decizia în acest sens, fiind luată de comisia medicală.

Boli suspecte

Dacă vorbim despre spitalizare, atunci este posibil doar dacă persoana este periculoasă din punct de vedere social, pe baza diagnosticului propriu-zis. Pentru a-l recunoaște ca atare, se face o consultație individuală la un psihiatru, se efectuează o examinare, iar pe baza rezultatelor se ia o decizie.

Analizele sunt necesare numai dacă psihiatrul suspectează că pacientul are o boală care nu este legată de psihic, dar care ar putea duce la probleme psihiatrice.

Apoi vor fi recomandate consultările altor specialiști. De exemplu, în cazul tulburărilor glandei tiroide, este necesar un consult la endocrinolog.

La clinica de psihiatrie Târgu-Mureș 2021 se acordă atenție și diferitelor tumori.
Nu trebuie să îți fie frică să mergi la un psihiatru. Orice sondaje din acest domeniu sunt efectuate anonim.

Numai pe baza unui acord scris din partea pacientului, se efectuează interogarea acestuia iar dacă pacientul este incapabil sau nebun, atunci acest consimțământ este dat de către tutorii săi.

Nu este necesară o pregătire specială pentru a merge la un psihiatru. Principalul lucru este să fii pregătit pentru dialog și să nu te temi de nimic.

Când să mergi la clinica de psihiatrie Târgu-Mureș 2021?

Psihiatria este un domeniu special al medicinei care studiază modificările activității creierului și care provoacă tulburări mintale. Boala mintală apare ca urmare a afectării creierului în timpul traumatismului și a diferitelor boli – sifilis, schizofrenie, procese tumorale, modificări senile și altele.

Pacienții nu înțeleg întotdeauna când să vadă un psihiatru și când să vadă un psiholog sau psihoterapeut. Psihiatria, psihoterapia și psihologia sunt discipline conexe, însă dacă încerci să trasezi o linie, atunci trebuie să ții cont de severitatea problemelor psihologice ale unei persoane.

Psihiatrul tratează cele mai grave leziuni asociate cu modificări somatice, și de obicei, tratează cu medicamente. Psihoterapeutul tratează boli mai puțin grave (fobii, nevroze) și se concentrează pe metode non-medicamentoase, deși poate și are dreptul de a prescrie medicamente.

Un psiholog tratează tulburările de zi cu zi ale unei persoane (probleme de dezvoltare personală, lipsă de înțelegere în familie) exclusiv prin consultații.

Unele boli mintale sunt exprimate atât de clar, încât subordonează complet voința unei persoane, și în aceste cazuri el nu percepe situația ca o manifestare a bolii.

Astfel de condiții necesită tratament calificat, dar pacientul însuși nu va merge niciodată la medic, așa că rudele sale ar trebui să facă acest lucru.

No Comments

    Leave a Reply