Menu
Blog / Casa si gradina

Cum selectezi cel mai bun termostat inteligent pentru casa ta?

Cum selectezi cel mai bun termostat inteligent pentru casa ta?

Pentru o functionare optima, chiar si cele mai simple sisteme de incalzire necesita controlul temperaturii. In acest scop pot fi utilizate diferite tipuri de termostate. Acestea mentin o temperatura setata printr-o actiune activa specifica asupra sistemului de incalzire. In timpul functionarii sale, termostatul compara temperatura curenta cu temperatura setata si o compenseaza printr-o actiune adecvata.

Cele mai populare regulatoare de temperatura se bazeaza pe cel mai simplu principiu de pornire si oprire a elementelor de incalzire ale sistemului. Acest tip de control functioneaza bine in majoritatea sistemelor.

Un exemplu al acestui tip de regulator sunt termostatele de camera. Termostatele de camera sunt dispozitive populare pentru uz zilnic in multe gospodarii. Aceste dispozitive, asa cum este Salus SQ610RF Quantum regleaza temperatura intr-un mod convenabil si simplu. Avantajul fara indoiala al utilizarii unui termostat de camera este reducerea costurilor de incalzire si mentinerea confortului termic in camere.

Care sunt tipurile de termostate? Criterii pentru selectarea termostatelor de camera

Pe piata exista mai multe tipuri de termostate de camera care difera in ceea ce priveste functionarea, controlul si tipul de instalare. Cel mai frecvent tip de termostat de camera sunt termostatele mecanice sau electronice .

Atunci cand achizitionezi un termostat, ar trebui sa acorzi atentie mai multor factori care afecteaza functionarea corecta a dispozitivului de control al temperaturii acasa. De asemenea, ia in considerare daca este potrivit pentru aplicatia dorita. Exista termostate speciale pentru radiatoare, aer conditionat si sisteme de incalzire prin pardoseala.  De asemenea, arunca o privire la alte informatii despre regulatoarele de temperatura.

Afla toate criteriile pentru selectarea termostatelor de camera!

  • Cicluri de comutare

In programul de zi relevant, temperatura este controlata in anumite momente ale zilei. De exemplu, poti programa incalzirea la valoarea dorita. Termostatele programabile sunt utile mai ales iarna. Este posibil sa programezi termostatul in asa fel incat bucataria sau baia sa fie incalzite mai devreme, de exemplu inainte de a te trezi.

Acelasi lucru este valabil si pentru serile in care te intorci la un apartament cald dupa serviciu, fara a fi nevoie sa il incalzesti toata ziua. Exista si termostate cu program saptamanalIn cazul lor, temperatura poate fi reglata individual pentru fiecare zi.

Daca dormi mai mult in weekend, aparatul porneste incalzirea cateva ore mai tarziu sambata si duminica. In plus, un termostat electronic este, in general, mai durabil decat un termostat mecanic obisnuit.

  • Gama de setare a termostatului

Un criteriu important de achizitie este gama de setari. Majoritatea termostatelor au un domeniu de reglare intre 10 si 30 ° C. Exista, de asemenea, termostate cu o gama si mai mare de setari de temperatura, de exemplu intre 5 si 45 ° C.

Cu toate acestea, astfel de dispozitive sunt rareori utilizate. Atunci cand alegi un termostat de camera, ar trebui sa iti amintesti despre acuratetea reglarii. Orice abatere a masurarii nu trebuie sa fie mai mare de +/- 1 ° C.

  • Putere

Regulatoarele de temperatura pot fi alimentate in doua moduri, folosind reteaua electrica sau bateria. Termostatele cu retea sunt cele mai utilizate regulatoare de temperatura. Ele au avantajul ca nu este nevoie sa cumperi si sa verifici in mod regulat starea bateriei.

  • Controlul termostatelor

Regulatoarele de temperatura pot fi actionate de butoane sau modele mai complexe actionate de   afisaj. Ecranul LCD practic te ajuta sa citesti cu precizie temperatura si sa o setezi. Termostatele cu buton de control al temperaturii sunt usor de utilizat, dar nu sunt precise.

La majoritatea modelelor, temperatura poate fi setata doar in trepte de doua sau cinci grade. Modelele superioare pot fi ajustate folosind o telecomanda, un smartphone sau computer cu acces la Internet.

Termostatele de camera devin din ce in ce mai populare in vremuri de posibilitati digitale nelimitate. Aplicatiile Smart Home care pot fi controlate in miscare devin din ce in ce mai populare.

Dispozitivele in care temperatura poate fi setata individual intr-un program saptamanal sunt la fel de practice. Exista insa si termostate simple, ieftine, pentru controlul temperaturii, pentru cei care nu vor sa investeasca in aparate prea scumpe.

 

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.