Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Cand pot ajunge telefoanele Android in service?

Cand pot ajunge telefoanele Android in service?

In comparatie cu telefoanele mobile de acum mai bine de un deceniu, smartphone-urile sunt foarte performante, sunt foarte elegante dar si foarte sensibile.

Acesta este motivul datorita caruia, in prezent multe smartphone-uri ajung pe mana exertilor in reparatii telefoane de la service-urile gsm. Utilizatorii ajung in situatia de a fi nevoiti sa suporte costurile inlocuirii unor piese telefoane cum ar fi display-ul, daca isi scapa telefoanele pe jos. In trecut insa, un telefon care era scapat pe jos, functiona ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

In continuare, puteti descoperi cateva situatii in care, un smartphone care are sistemul de operare Android, poate sa ajunga pe mana specialistilor de la un service gsm.

 1. Probleme cu cablul de incarcare

Oamenii se confrunta cu o multime de probleme atunci cand vine vorba de cablurile de incarcare care vin cu un telefon, incepand de la viteza lenta de incarcare, si pana la imposibilitatea de a transfera fisiere de pe un PC, sau multe alte probleme pot aparea.

Solutii potentiale pentru remedierea acestei probleme:

 • Aceasta ar putea fi doar o problema cu cablul de incarcare in sine. Asigurati-va ca functioneaza fara probleme, incercand sa incarcati diferite alte telefoane sau dispozitive. Daca cablul nu functioneaza cu nici un alt dispozitiv, cu siguranta va trebui sa va indreptati atentia spre un magazin gsm sau spre un service gsm, pentru a cumpara un cablu nou.
 • Aceste probleme sunt deosebit de raspandite in cazul cablurilor USB-C la USB-C. Unii au descoperit ca utilizarea unui cablu USB-C la USB-A rezolva problema in schimb. Desigur, daca incarcatorul foloseste primul tip de cablu, atunci va trebui sa obtineti un incarcator alternativ, pe care sa utilizati cel de-al doilea tip de cablu.
 • Pentru cativa utilizatori, curatarea portului USB-C pare sa functioneze. Indoiti o carte de vizita si curatati usor portul de incarcare cu o margine ascutita. De asemenea, puteti utiliza aer comprimat atata timp cat intensitatea presiunii nu este prea mare.
 • aplicatie ar putea provoca de asemenea, aceste probleme. Porniti dispozitivul in modul sigur si vedeti daca problema persista. Daca nu, o aplicatie creeaza problema.
 • Daca nimic nu pare sa functioneze, portul USB al telefonului ar putea fi deteriorat. Singura optiune este atunci sa reparati sau sa inlocuiti dispozitivul.
 1. Probleme de performanta si baterie

In cazul in care telefonul se descarca foarte repede, ruleaza incet sau raspunde greu la comenzi, exista unii pasi de depanare, pe care ii puteti incerca pentru a va remedia problema:

 • In primul rand, puteti sa incercati sa reporniti dispozitivul, iar acest lucru poate fi mai mult decat suficient pentru a va remedia problema.
 • Asigurati-va ca software-ul este actualizat. Accesati Setari> Sistem> Avansat> Actualizare sistem. De asemenea, actualizati toate aplicatiile pe care le-ati descarcat din Google Play Store.
 • Verificati spatiul de stocare al telefonului. S-ar putea sa incepeti sa observati o anumita incetinire atunci cand cantitatea de stocare disponibila este mai mica de 10%.
 • Verificati si asigurati-va ca aplicatiile terta parte nu cauzeaza o problema, pornind in modul sigur si verificand daca problema persista.
 • Daca gasiti o multime de aplicatii care ruleaza in fundal si care cauzeaza probleme cu durata de viata si performanta bateriei, poate fi necesar sa le opriti fortat. Accesati Setari> Aplicatii si notificari si deschideti lista de aplicatii. Gasiti aplicatia si apoi apasati pe „Opriti fortat”.

Daca nici una dintre toate solutiile mentionate in randurile de mai sus nu functioneaza, in mod evident ar mai ramane doar efectuarea unei resetari complete din fabrica. Acesta ar putea fi singura cale de urmat. Trebuie insa sa faceti o copie de rezerva a tuturor fisierelor salvate in memoria telefonului.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.