Menu
Afaceri / Blog

Care sunt avantajele antreprenorului?

Care sunt avantajele antreprenorului?

Inceperea propriei afaceri poate fi una dintre cele mai satisfacatoare experiente pe care viata le ofera unei persoane. Cu toate acestea, multi sunt cei care ar contacta specialistii in infiintare firma pentru a se ocupa de toate cele necesare pentru a le infiinta o firma, dar au retineri.

Multi sunt cei care se tem de esec. Se tem de faptul ca nu vor reusi sa isi gestioneze bine afacerile, iar intr-un final vor ajunge in situatia de a da faliment, ceea ce cu siguranta nimeni nu isi doreste atunci cand incepe o afacere.

Ei bine, in cazul in care inca stati pe ganduri, pentru ca va si tenteaza sa incepeti o afacere, dar va este si frica de esec, acest articol va prezinta cateva dintre cele mai importante avantaje ale antreprenorului.

Tineti cont de toate acestea, si ganditi-va cat de multe veti avea de castigat in cazul in care veti incepe o afacere, si in cazul in care o veti gestiona corect. Iata asadar care sunt cele mai importante avantaje ale unui antreprenor, si de ce ar trebui sa incepeti o afacere.

  1. A fi antreprenor inseamna ca ajungi sa fii propriul tau sef

Cand decideti sa urmati viata unui antreprenor, atunci va acordati permisiunea de a urmari ceea ce va pasioneaza in viata. Deveniti persoana care ia fiecare decizie, persoana care controleaza totul in cadrul firmei. Puteti sa va folositi punctele forte si abilitatile pentru a conduce afacerea exemplar, iar aceste abilitati le puteti pune in aplicare si in viata de familie.

Unii oameni raman intr-o companie chiar daca au o slujba proasta, deoarece trebuie sa „plateasca facturile”. Unii ar putea accepta sa lucreze chiar si in weekend ca o modalitate de a-si justifica decizia de a ramane intr-un loc in care abia castiga un salariu care sa le permita sa supravietuiasca. Nu este intotdeauna usor sa fii antreprenor si trebuie mentionat faptul ca este posibil sa nu te imbogatesti vreodata, dar trebuie sa stii ca mereu exista sanse mai mari sa fii fericit.

Cum ar putea fi altfel din moment ce un antreprenor incepe o afacere in domeniul care ii place. Cum ar putea fi altfel cand un antreprenor face ceea ce stie cel mai bine sa faca? Cum ar putea fi altfel cand este fericit ca nu mai are sef, nu mai are cine sa il certe pentru ca a facut unele greseli sau pur si simplu pentru ca asa vrea „big boss”.

Ei bine, a fi antreprenor inseamna a fi propriul sef, si este o oportunitate de care cu siguranta fiecare trebuie sa profite, mai ales cand serviciile de infiintare firma sunt la indemana oricui, deci pentru infiintarea firmei antreprenorul nu va avea batai de cap. Va prezenta cateva documente la firma, iar firma care se ocupa de infiintarea noii firme, se va ocupa de tot.

  1. Antreprenorii ajung sa descopere cine sunt cu adevarat

Majoritatea antreprenorilor ies din rutina zilnica 8 – 16 sau 9 – 17, dat fiind faptul ca au si alte activitati de facut. Participa la intalniri, semneaza contracte, se intorc la birou pentru a munci, etc. Antreprenorii ajung sa se descopere cu adevarat doar in momentul in care incep aceasta viata.

In timpul in care lucrau pentru alte companii, aveau un program de lucru, aveau o sarcina de indeplinit si nu se mai gandeau la altceva. Acum insa, cu viata de antreprenor lucrurile se schimba, incep sa se descopere cu adevarat.

  1. Antreprenorii isi stabilesc programul

In mod evident, un antreprenor isi stabileste programul de lucru in functie de preferinte. Cu siguranta un antreprenor poate lucra cu 20-40 de ore in plus in fiecare saptamana, daca obiectivul este de a avea succes garantat, mai ales cand se afla la inceput de drum.

Cu toate acestea insa, are posibilitatea de a stabili cand si cum doreste sa munceasca, poate stabili si daca munceste de acasa sau de la sediul firmei, etc.

Chiar daca uneori munceste mai mult decat un simplu angajat, un antreprenor se bucura totusi de o multime de privilegii, deci este recomandat sa deveniti antreprenori.

In plus, de cate ori nu v-ati dorit sa mergeti in vacanta dar nu v-a lasat seful sa plecati pentru ca deja in acea perioada si-a stabilit colegul de birou concediul. De cate ori nu vi s-a spus ca trebuie sa va luati concediul in luna August pentru ca ramane toata firma in concediu, dar voi aveati planuri in iulie?

Ei bine, daca deveniti antreprenori aceste lucruri se schimba, pentru ca va stabiliti programul, puteti lucra in avans sau puteti recupera pe urma, astfel incat sa puteti sa mergeti in concediu cand doriti si unde doriti, fara a mai depinde de alti colegi sau de seful care nu va da voie sa ramaneti in concediu cand doriti, din tot felul de diferite motive.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.