Menu
Blog / Cursuri

Care sunt beneficiile specializarii profesionale?

Care sunt beneficiile specializarii profesionale?

Competitivitatea ridicata a pietei muncii inseamna ca specializarea profesionistilor este ceea ce face diferenta.

In prezent, companiile au un numar mare de profesionisti care au sau nu studii superioare si abilitati similare. Aceasta realitate se reflecta pe piata fortei de munca, unde predomina o competitivitate ridicata. Prin urmare, cererea de posturi specializate in orice domeniu este in crestere, iar angajatorii si departamentele de Resurse Umane apreciaza foarte pozitiv abilitatile care disting o persoana de restul.

In acest sens, cursurile universitare superioare, masteratul si cursurile de specializare ajuta la dobandirea de noi cunostinte in orice domeniu si, in unele cazuri, pot fi impulsul definitiv al carierei profesionale. Aici va spunem care sunt beneficiile specializarii.  Intra pe https://www.cursuriautorizate.eu/ si vei gasi mai multe tipuri de cursuri pe care sa le alegi.

Care sectoare si pozitii sunt cele mai solicitate

In prezent, digitalizarea este un fapt, iar companiile cauta profiluri extrem de tehnologice. De fapt, potrivit unui studiu realizat, cele mai solicitate posturi sunt inginerii, profesionistii IT si specialistii Big Data. Se preconizeaza ca in urmatorii cinci ani vor fi generate 1.250.000 de locuri de munca legate de tehnologiile informatiei.

In acest sector, anumite specializari ies in evidenta fata de restul. Mai exact, Java,.Net, SAP, Business Intelligence si Big Datasunt prezentate ca fiind cele mai de ultima ora. Foarte importante sunt, de asemenea, dezvoltarea de aplicatii, solutii de mobilitate, securitate cibernetica si arhitectura de cloud computing.

Motive care conduc la specializarea profilurilor

Cu viteza cu care se schimba noile tehnologii, este necesar ca profesionistul sa isi actualizeze si sa-si recicleze abilitatile si cunostintele si sa dobandeasca altele noi in acest domeniu, in mod constant.

Dar in lumea muncii, cunoasterea este la fel de importanta ca si contactele. Prin urmare, specializarea intr-o universitate sau scoala de afaceri poate duce la intalnirea cu oameni interesanti din sector. Networking-ul ne permite sa intalnim alti profesionisti care ne pot aduce o mare valoare si sa lasam niste usi de lucru deschise pentru viitor.

Schimbarea pozitiilor, avansarea sau transformarea carierei pot fi cateva dintre motivele pentru care trebuie sa te specializezi. De fapt, potrivit profesorilor de master in managementul resurselor umane, 60% dintre studentii postuniversitari fac acest lucru pentru a obtine un salariu mai mare.

Si de ce sa nu optezi sa studiezi in strainatate? Petrecerea unor perioade lungi de timp in alte tari nu este recomandata doar pentru a cunoaste alte culturi, ci si pentru a imbunatati comunicarea in diferite limbi. Cu ajutorul cursurilor de specilizare poti ajunge sa lucrezi in strainiate pe un salariu mult mai bun. Aceasta experienta este o valoare adaugata pentru curriculum-ul care extinde, de asemenea, posibilitatile de angajare pe arena internationala.

 Sectoare in care talentele specializate se remarca

In general, exista anumite calitati profesionale care sunt apreciate in diferite sectoare si companii, cum ar fi viziunea sau planificarea strategica, managementul de proiect, conducerea si competenta lingvistica. Potrivit raportulurilor, in 2020 cele mai solicitate abilitati si competente vor fi: rezolvarea complexa a problemelor, inteligenta emotionala, gandirea critica, luarea deciziilor, creativitatea, orientarea catre servicii, managementul oamenilor, negocierea, coordonarea si flexibilitatea cognitiva.

Cele mai importante motive pentru a merge la cursuri de specializare

In momentul in care tot ceea ce stiai nu se mai aplica sau nu gasesti nimic de lucru pe domeniul pe care te-ai specializat, va trebui sa apelezi la o firma care sa te ajute sa faci o conversie profesionala. Nu e deloc greu si primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa fii atent si sa alegi un domeniu potrivit pentru tine. Vom incepe cu inceputul si iti vom prezenta cele mai importante motive pentru care cursurile de specializare sunt pentru tine:

  1. Alege cursuri de specializare pentru a evolua la actualul loc de munca

In momentul in care deja lucrezi intr-un anumit domeniu, tendinta este aceea de a te plafona, ceea ce nu recomandam. Pentru a fi bun tot timpul va trebui sa evoluezi in permanenta iar pentru a evolua ai nevoie de ajutor specializat. Alege de fiecare data cele mai bune solutii in acest sens si vei reusi cu siguranta sa fii mai bun in fiecare zi. Poti evolua si poti invata oricand lucruri noi si tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la un curs.

  1. Cursurile iti pot deschide usa catre evolutii in cariera

Un alt avantaj al acestor cursuri este faptul ca iti pot deschide usa spre un avans urias in cariera ceea ce este foarte important. Alege de fiecare data cursuri care sa te ajute sa iti gasesti un loc de munca repede si daca te confrunti cu lipsa unui job de mult timp, vei descoperi ca lucrurile pot sa se schimbe in bine.

De asemenea, alege cursuri care stii ca iti plac evitand astfel momentele in care te plictisesti si devii frustrat. Alege cele mai bune cursuri si cei mai buni traineri.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.