Menu
Blog / Sanatate

Care sunt bolile de inima?

Care sunt bolile de inima?

Bolile de inima se refera la orice afectiune care afecteaza inima. Exista multe tipuri, dintre care unele pot fi prevenite, mai ales daca persoanele care se stiu cu probleme ale inimii, folosesc un ECG monitor 1 chanel bluetooth, care este de folos pentru a monitoriza ritmul cardiac.

Spre deosebire de bolile cardiovasculare, care includ probleme cu intregul sistem circulator, bolile de inima afecteaza doar inima.

Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), bolile de inima sunt principala cauza de deces in Statele Unite, insa trebuie mentionat faptul ca foarte multe persoane mor zilnic la nivel mondial din cauza bolilor de inima. In randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a afla mai multe informatii despre aceste boli care afecteaza inima.

De mentionat este faptul ca exista mai multe astfel de boli care afectioneaza inima, iar in continuare puteti afla informatii despre diferite astfel de boli.

Boala coronariana

Boala coronariana este cel mai frecvent tip de boala cardiaca. Se dezvolta atunci cand arterele care furnizeaza sange inimii se infunda cu placa. Acest lucru le face sa se intareasca si sa se ingusteze. Placa contine colesterol si alte substante.

Ca urmare, aportul de sange se reduce, iar inima primeste mai putin oxigen si mai putini nutrienti. Odata cu trecerea timpului, muschiul inimii slabeste si exista riscul de insuficienta cardiaca si aritmii. Cand placa se acumuleaza in artere, aceasta se numeste ateroscleroza.

Defecte cardiace congenitale

O persoana care are un defect cardiac congenital, se naste cu o problema cardiaca. Exista multe tipuri de defecte cardiace congenitale, inclusiv:

  • Valve cardiace anormale: Valvele nu se pot deschide corect sau pot permite scurgerea sangelui.
  • Defecte septale: Exista o gaura in perete intre camerele inferioare sau camerele superioare ale inimii.
  • Atresia: Lipseste una dintre valvele cardiace.

Bolile congenitale ale inimii pot implica probleme structurale majore, cum ar fi absenta unui ventricul si probleme cu arterele principale care parasesc inima. Multe probleme cardiace congenitale nu cauzeaza simptome vizibile si devin evidente doar in timpul unui control medical de rutina.

Aritmie

Aritmia face referire la bataile neregulate ale inimii, si isi face aparitia in momentul in care impulsurile electrice care coordoneaza bataile inimii nu functioneaza corect. Ca urmare, inima fie bate prea repede, fie bate prea incet, fie bate neregulat.

Exista diferite tipuri de aritmie, inclusiv:

  • Tahicardie: Aceasta se refera la bataile rapide ale inimii.
  • Bradicardie: Aceasta se refera la bataile inimii lente.
  • Contractii premature: Aceasta se refera la bataile inimii timpurii.
  • Fibrilatia atriala: Acesta este un tip de batai neregulate ale inimii.

Schimbarile scurte ale ritmului cardiac nu sunt motive de ingrijorare, dar tratamentul va fi necesar daca persista, deoarece acest lucru poate afecta functia inimii. In unele cazuri, aritmiile pot chiar pune viata in pericol.

Ritmul cardiac poate fi monitorizat cu ajutorul unui ECG monitor 1 chanel bluetooth, cum ar fi un dispozitiv ECG mobil Beurer ME 90, care inregistreaza ritmul cardiac. Prin Bluetooth, datele inregistrate de dispozitiv vor fi transferate pe un smartphone.

Cardiomiopatie dilatativa

In cardiomiopatia dilatata, camerele inimii se dilata, ceea ce inseamna ca muschiul inimii se intinde si devine mai subtire. Cele mai frecvente cauze ale cardiomiopatiei dilatate sunt atacurile de cord anterioare, aritmiile si toxinele.

Ca urmare, inima devine mai slaba si nu poate pompa sangele in mod corespunzator. Poate duce la aritmie, cheaguri de sange in inima si insuficienta cardiaca. De obicei, aceasta afectiune afecteaza persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, conform AHA.

Infarct miocardic

Cunoscut si sub numele de atac de cord, infarctul miocardic implica o intrerupere a fluxului sanguin catre inima. Acest lucru poate deteriora sau distruge o parte a muschiului inimii.

Cea mai frecventa cauza a infarctului este placa, un cheag de sange sau ambele intr-o artera coronara. Poate sa apara si daca o artera se ingusteaza brusc sau se spasmeaza.

Insuficienta cardiaca

Cand o persoana are insuficienta cardiaca, inima functioneaza in continuare, dar nu la fel de bine cum ar trebui. Insuficienta cardiaca congestiva este un tip de insuficienta cardiaca.

Insuficienta cardiaca poate rezulta din boala arteriala coronariana netratata, hipertensiunea arteriala, aritmii si alte afectiuni. Aceste conditii pot afecta capacitatea inimii de a pompa corect.

Insuficienta cardiaca poate pune viata in pericol, dar solicitarea unui tratament timpuriu pentru afectiuni legate de inima poate ajuta la prevenirea complicatiilor.

Cardiomiopatie hipertropica

Aceasta afectiune se dezvolta de obicei atunci cand o problema genetica afecteaza muschiul inimii. Tinde sa fie o afectiune mostenita. Peretii muschiului se ingroasa, iar contractiile devin mai dure. Acest lucru afecteaza capacitatea inimii de a intra si de a scoate sange. In unele cazuri, poate aparea o obstructie.

Este posibil sa nu existe simptome si multi oameni nu primesc un diagnostic. Cu toate acestea, cardiomiopatia hipertrofica se poate agrava in timp si poate duce la diverse probleme cardiace. Oricine are antecedente familiale privind aceasta afectiune ar trebui sa solicite screening-ul, deoarece tratamentul poate ajuta la prevenirea complicatiilor.

Cardiomiopatia hipertrofica este principala cauza de deces cardiac in randul sportivilor si al persoanelor cu varsta sub 35 de ani, potrivit AHA.

Regurgitare a valvei mitrale

Acest eveniment apare atunci cand valva mitrala din inima nu se inchide suficient de bine si permite sangelui sa curga inapoi in inima. Drept urmare, sangele nu se poate deplasa eficient prin inima sau corp si poate pune presiune pe venele care duc de la plamani la inima. In timp, inima poate deveni marita si poate rezulta insuficienta cardiaca.

Prolaps de valva mitrala

Acest lucru se intampla atunci cand clapetele supapei mitralei nu se inchid corect. In schimb, se umfla in atriul stang. Acest lucru poate provoca un murmur cardiac.

Prolapsul valvei mitrale nu pune de obicei viata in pericol, dar este posibil ca unele persoane sa aiba nevoie de tratament. Factorii genetici si problemele tesutului conjunctiv pot provoca aceasta afectiune, care afecteaza aproximativ 2% din populatia lumii.

Stenoza aortica

In stenoza aortica, valva pulmonara este groasa sau topita si nu se deschide corect. Acest lucru face dificil ca inima sa pompeze sangele din ventriculul drept in artera pulmonara.

In stenoza aortica, deschiderea valvei aortice este prea ingusta, restrictionand fluxul de sange din ventriculul stang in aorta. De asemenea, poate afecta presiunea din atriul stang. O persoana se poate naste odata cu aceasta afectiune, sau se poate dezvolta in timp din cauza depunerilor de calciu sau a cicatricilor.

No Comments

    Leave a Reply