Menu
Blog / Tehnologie / Telefoane si gadgeturi

Casti Bluetooth sau cu fir: avantaje si dezavantaje

Casti Bluetooth sau cu fir: avantaje si dezavantaje

O dilema obisnuita atunci cand alegeti castile de utilizat impreuna u dispozitivele dvs. – fie ca este vorba de un computer PC sau Mac, iPhone, iPad sau orice dispozitiv Android, este sa alegeti intre cele traditionale cu fir sau cele care utilizeaza tehnologia Bluetooth.

Utilizarea castilor fara fir are avantaje bune fata de cele traditionale, dar nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere. Tocmai de aceea am pregatit o lista speciala cu cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le are o casca bluetooth fata de o casca standard, precum si cateva dintre dezavantajele principale care va vor ajuta sa va ghidati decizia.

Daca sunteti curiosi de acest lucru sau aveti dubii cu privire la tipul de casti pe care ar trebui sa le cumparati, consultati lista noastra completa pentru descoperi sfaturile de mai jos!

Beneficii:

 1. Nu va incurcati in fire!

Primul si cel mai evident avantaj al castilor Bluetooth este lipsa firelor! Atunci cand utilizati acest tip de casti, nu este necesar sa va ganditi la cum sa aveti grija de fire, in special in transportul public aglomerat. Mai mult decat atat, va pierdeti grija de a incurca firele atunci cand le tineti in buzunar sau le lasati langa alte accesorii cu fir.

 1. Mai putina grija cu privire la contactul rau

Deoarece nu au cablu, castile Bluetooth au mai putine sanse sa aiba un fel de contact rau. Spunem acest lucru deoarece, daca un cablu al castilor este deteriorat, este posibil sa piarda sunetul pe o parte sau chiar pe ambele, in functie de locul in care s-a produs avaria.

Aceasta nu inseamna ca, castile Bluetooth sunt imune la acest tip de problema. Acest lucru se dovedeste a fi perfect pentru cei care au pierdut nenumarate casti din cauza contactului slab pe firele lor, una dintre cele mai frecvente probleme cu aceste accesorii.

 1. Nu este nevoie sa transportati dispozitivul

Majoritatea castilor Bluetooth au o raza de actiune de pana la cativa zeci de metri. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa va purtati dispozitivul in buzunar sau sa stati la biroul computerului pentru a va asculta muzica si podcast-urile preferate. Lasati dispozitivul intr-un loc al casei si plimbati-va prin camere fara a fi nevoie sa pierdeti sunetul la jumatatea drumului.

 1. Perfect pentru exercitii

In mod evident, acesta ar fi putut fi primul avantaj al acestei liste. Deoarece utilizarea setului cu casca Bluetooth elimina firul, cu astfel de casti va puteti face fara probleme antrenamentele fizice la sala de sport, puteti alerga si desafasura diferite alte activitati utile.

 1. Compatibilitate

Daca doua dispozitive au Bluetooth, probabil ca se vor putea conecta chiar daca nu pot partaja nicio functie. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa ramaneti la modelele unui anumit brand. Adica, nu exista nicio problema in cumpararea unui telefon LG si utilizarea castilor de la smartphone-ul Samsung cumparat anul trecut, de exemplu.

Dezavantaje

 1. Este mai scump

Chiar daca tehnologia este deja destul de accesibila, castile Bluetooth sunt inca mai scumpe decat castile traditionale, dat fiind faptul ca sunt de o calitate mai buna. Prin urmare, este bine sa verificati daca diferenta de pret merita sa faceti achizitia.

 1. Trebuie sa incarcati bateria

Dezavantajul major al castilor Bluetooth este ca utilizarea lor se termina in cele din urma, iar bateria trebuie incarcata. De obicei, aceasta nu este o problema, deoarece dureaza in jur de 4 pana la 8 ore, iar modelele mai avansate ajung la 20 de ore de utilizare, dar este totusi bine sa aveti un set cu casti cu fir pentru orice situatie de urgenta, cum ar fi raspunsul la un apel urgent intr-un loc zgomotos.

 1. Durata sa de viata este mai scurta decat castile standard

Datorita componentelor suplimentare, cum ar fi bateriile si receptorul Bluetooth, durata totala de viata a castilor echipate cu tehnologia aceasta, este mai scurta decat in cazul celor cu fir. Chiar si asa, merita luat in considerare faptul ca echipamentul poate dura ani de zile daca este de calitate si bine ingrijit de utilizator

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.