Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Ce aplicatii GPS putem instala pe iPhone?

Ce aplicatii GPS putem instala pe iPhone?

Smartphone-urile din zilele noastre sunt dispozitive deosebit de utile, in conditiile in care pot fi utilizate in foarte multe scopuri. Din acest motiv, fiecare persoana care are nevoie de un telefon mobil inteligent, cauta un dispozitiv cat mai performant, iar modelele iPhone de la Apple, sunt foarte performante si fac fata oricaror sarcini.

De obicei, utilizatorii isi aleg o husa iPhone compatibila cu telefonul pe care il detin (pot alege un model flip cover sau o carcasa iPhone de silicon printre altele), si o folie de protectie pentru ecran.

Aceste accesorii protejeaza bine telefonul, mai ales atunci cand acesta este prins in clemele unui suport auto, pentru ca dispozitivul sa fie folosit pe post de GPS. Pentru ca nu avem chiar cele mai bune drumuri din Europa, pentru ca exista multe gropi si denivelari, este posibil ca telefonul sa pice din suport, sau sa cada suportul cu totul de pe bord sau parbriz.

In aceste conditii, iPhone-ul va fi protejat avand atat folia de protectie, cat si o husa iPhone de tip carcasa.

Cat despre utilizarea telefonului pe post de gps, trebuie mentionat faptul ca exista diferite asemenea aplicatii pentru iPhone, si fiecare utilizator isi poate instala aplicatia preferata. In continuare va prezentam cateva exemple de aplicatii gps pentru iPhone.

Apple Maps

Desi aplicatia nu se apropie niciodata de Google Maps in ceea ce priveste caracteristicile, ea a prins foarte bine in ultima vreme datorita in mare masura sosirii unei serii de functii noi, inclusiv partajarea ETA, si multe altele. Aplicatia are o interfata simpla si se concentreaza pe lasarea utilizatorului sa aleaga destinatia si apoi sa ii ofere directii si navigare.

Probabil cea mai buna parte a utilizarii Apple Maps este integrarea perfecta cu Siri si faptul ca este afisat si pe ecranul de blocare, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot arunca o privire rapida la navigare, chiar daca telefonul lor s-a blocat in timp ce conduc.

Daca utilizati o masina echipata cu un sistem Apple CarPlay, atunci utilizarea Apple Maps devine si mai buna. De indata ce parcati masina si iesiti din ea, telefonul dvs. marcheaza automat locatia pe harta, astfel incat sa nu uitati unde ati parcat masina. Acest lucru se poate dovedi extrem de util in locuri si orase noi.

CityMaps2Go

CityMaps2Go este o aplicatie care ofera  harti detaliate care pot fi salvate offline de catre utilizatori, pentru a fi accesate chiar si atunci cand nu exista conectivitate la internet prin intermediul datelor mobile. Hartile pot fi salvate pentru orase, state sau chiar tari intregi. Cu mai mult de 150 de tari si 60000 de destinatii, CityMaps2Go are unul dintre cele mai detaliate si masive ecosisteme de harti. Pe harta, utilizatorii pot salva locuri si le pot adauga la liste. De asemenea, pot organiza locurile salvate in categoriile dorite.

Aplicatia isi propune practic sa le faciliteze utilizatorilor planificarea vizitelor in alte orase. Utilizatorii pot obtine indicatii de orientare catre locurile salvate in aplicatie utilizand aplicatii precum Apple Maps, Google Maps etc., si pot de asemenea sa comande un Uber direct din aplicatie. Desi varianta gratuita a CityMaps2Go are toate caracteristicile esentiale, va trebui sa cheltuiti cativa dolari in plus pentru a accesa toate bunatatile de top fara nicio limita.

Scout GPS Navigation

Scout GPS Navigation ofera trafic in timp real si actualizari de viteza, pentru a se asigura ca utilizatorii stiu intotdeauna cand vor ajunge la destinatie. Inainte de a incepe navigarea, utilizatorii pot face click pe toate rutele disponibile pentru a obtine directii pas cu pas pentru ruta selectata.

Deoarece este alimentata de OpenStreetMap, acesta aplicatie ofera informatii exacte. Aplicatia le permite de asemenea utilizatorilor, sa-si partajeze ETA-ul cu una sau mai multe persoane de contact, si ofera o lista cu persoanele contactate frecvent, pentru a facilita utilizatorului sa-si partajeze ETA-ul din mers.

De mentionat este faptul ca aceasta aplicatie le mai permite utilizatorilor sa descarce hartile pentru utilizare offline, astfel incat acestia sa poata accesa hartile si sa obtina indicatii chiar si atunci cand sunt offline.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.