Menu
Blog / Casa si gradina

Ce dimensiune este ideală pentru bradul artificial de Crăciun?

Ce dimensiune este ideală pentru bradul artificial de Crăciun?

Mărimea pe care o va avea bradul de Crăciun pe care dorești să îl alegi este una care depinde de numeroși factori, neexistând o variantă universal valabilă pe care să o alegi. Nu numai de buget depinde această alegere, ci și de gusturile pe care le ai sau de spațiul pe care îl ai disponibil pentru realizarea decorului de Crăciun perfect.

La modul ideal, dimensiunea pe care o are bradul artificial pe care vrei să îl împodobești ar trebui să fie proporțională cu volumul camerei. Pentru un spațiu mare vei putea alege un brad de peste 2 metri, însă pentru un spațiu mic este de preferat un brad mic sau cel puțin unul subțire, care să nu încarce foarte mult spațiul pe care dorești să îl decorezi.

Când poți alege un brad mare?

Se consideră că un brad mare, înalt este un brad care are o înălțime de peste 2 metri. Acești brazi sunt, de regulă, brazi care au și un diametru mare, ceea ce face posibilă amplasarea lor doar în spații mari, așa cum sunt saloanele deschise sau camerele foarte spațioase.

Din punct de vedere estetic, cea mai bună potrivire a unui astfel de brad este într-o încăpere mare, care îți oferă posibilitatea de a aprecia bradul de la distanță. Majoritatea brazilor înalți sunt voluminoși și pe lățime, un aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când alegi bradul potrivit.

Când poți alege un brad mic?

Un brad artificial mai mic va fi perfect în încăperile mici – o cameră mică, o garsonieră, un hol de intrare, mezanin, un birou etc. Acesta poate fi amplasat pe un suport înalt pentru a fi scos în evidență – o ladă mică din lemn, un suport cum sunt cele pentru flori.

Asigură-te însă că vei plasa bradul pe o bază suficient de lată, largă și solidă, astfel încât acesta să stea într-o poziție stabilă și să nu existe riscul de a-l dărâma la fiecare mișcare în jurul lui.

Sfaturi practice pentru alegerea unui brad de dimensiunea potrivită

Înainte de a decide ce brad dorești să achiziționezi, ia-ți tot timpul necesar pentru a-i verifica dimensiunea. Odată stabilite toate criteriile esențiale, poti cumpara brazi artificiali ieftini de la BraziCraciun.net.

Diametrul, pe lângă înălțimea pe care o are bradul, este un aspect care trebuie verificat cu atenție. Reține faptul că diametrul pe care îl are bradul reprezintă spațiul maxim ocupat de acesta la nivelul celor mai lungi ramuri.

Diametrul este un parametru important de care să ții cont, deoarece dacă este vorba despre un spațiu înalt, dar aglomerat, îngust, este posibil ca bradul cu un diametru mare să nu fie potrivit.

Înălțimea unui brad reprezintă înălțimea maximă de la baza piciorului până la vârf. Atunci când alegi bradul de înălțimea potrivită, ține cont de un spațiu de aproximativ 10 centimetri care ar trebui să rămână liber deasupra pentru elementul de decor din vârf, dar și de spațiul de la bază, ocupat de suportul în care va fi pus bradul pentru o fixare potrivită.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.