Menu
Blog / Sanatate

Ce este glucozamina și ce beneficii are asupra vieții noastre de zi cu zi

Ce este glucozamina și ce beneficii are asupra vieții noastre de zi cu zi

Glucozamina joacă un rol important în formarea și repararea cartilajului. Mulți oameni iau suplimente de glucozamină în speranța că așa și-ar putea îmbunătăți sănătatea articulațiilor. Aceasta este de fapt un zahăr natural care se găsește în lichidul din jurul articulațiilor, precum și în oasele animalelor, măduva osoasă, crustacee și ciuperci.

Glucozamina din suplimente provine de obicei din scoici de crustacee, deși există și forme sintetice. Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, aproximativ 2,6% dintre adulții din SUA au luat suplimente care conțin glucozamină, condroitină sau ambele în 2012. Aceasta din urmă este similară cu glucozamina și se găsește, de asemenea, în mod natural în articulații. În esență suplimentele care conțin această substanță  sunt al doilea cel mai popular supliment după uleiul de pește și alte tipuri de acizi grași omega-3.

Ce este glucozamina și ce beneficii are asupra organismului

Suplimentele de glucozamină sunt de obicei disponibile sub formă de tablete sau capsule, dar sunt se găsesc și sub formă de injecții. În plus, există diferite tipuri de glucozamină și nu este clar dacă au efecte diferite.

 • Sulfat de glucozamină
 • Clorhidrat de glucozamină
 • N-acetilglucozamină

Unele suplimente combină glucozamina cu alte ingrediente, cum ar fi sulfatul de condroitină, cartilajul de rechin sau metilsulfonilmetanul, cunoscut sub numele de MSM. Unii spun că aceste suplimente ajută la ameliorarea durerilor articulare, dar nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține acest lucru.

Colegiul American de Reumatologie și Fundația pentru artrită sfătuiește oamenii să nu folosească totuși, suplimente de glucozamină sau sulfat de condroitină pentru osteoartrita. Deși probabil că sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, experții nu au dovedit încă dacă acestea sunt sau nu funcționale în acest sens.

Caracteristici

Corpul folosește glucozamină pentru a construi și a repara cartilajele. Cartilajul este un țesut conjunctiv flexibil, dur și elastic care protejează oasele din articulații. Amortează și previne frecarea oaselor unele de altele. Pe măsură ce îmbătrânești, cartilajul devine mai puțin flexibil și începe să se descompună. De exemplu, acest lucru poate duce la durere, inflamație și leziuni tisulare care apar cu osteoartrita. Există dovezi că glucozamina poate încetini acest proces și poate aduce beneficii sănătății cartilajelor.

Glucozamina apare în mod natural în organism, dar nivelurile scad odată cu vârsta. În timp, reducerea acestei substanțe poate determina deteriorarea completă a articulațiilor.

Există multe motive pentru care oamenii iau suplimente cu sulfat de glucozamină, inclusiv:

 • Consum comun
 • Glaucom
 • Pentru a slăbi
 • Pentru durerile de maxilar
 • Pentru durerile articulare
 • Pentru durerile de spate
 • Cistită interstițială, o boală a vezicii urinare
 • Scleroza multiplă (SM)
 • HIV
 • În cazul bolilor de inima
 • SIDA

Această substanță est un necesar în viața  noastră de zi cu zi, în special datorită beneficiile pe care le aduce organismului nostru. Mulți dintre noi ne confruntăm cu imunitatea slăbită sau nu dureri articulare și de spate, care ne pot distruge instant calitatea vieții. De aceea, consumul unor suplimente cu glucozamină poate îmbunătăți semnificativ rutina și ne poate ajuta să depășim anumite aspecte ale acesteia, care ne pot provoca stări de neliniște.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.