Menu
Auto / Blog

Ce este o pompa hidraulica si la ce este aceasta utila?

Ce este o pompa hidraulica si la ce este aceasta utila?

Pompele hidraulice sunt surse de energie pentru multe masini dinamice. Pompele hidraulice au capacitatea de a impinge cantitati mari de ulei prin cilindrii hidraulici sau motoarele hidraulice.

In acest mod, pompa converteste energia mecanica a actionarii (adica cuplul, viteza) in energie hidrostatica (adica debit, presiune). Puteti utiliza masini hidraulice – echipate cu o pompa – pentru a efectua diferite tipuri de lucrari, cum ar fi ridicarea, coborarea, deschiderea, inchiderea sau rotirea componentelor.

O POMPA HIDRAULICA ESTE SURSA DE ENERGIE A SISTEMULUI DVS. HIDRAULIC, FACANDU-O CEA MAI CRITICA COMPONENTA.

Pompele hidraulice functioneaza conform principiului deplasarii. Aceasta implica existenta unor camere etansate mecanic in pompa. Prin aceste camere, fluidul este transportat de la intrarea (orificiul de aspiratie) pompei la iesire (orificiul de presiune).

Camerele etanse ale unei astfel de pompe, asigura ca nu exista o conexiune directa intre cele doua orificii ale pompei. Prin urmare, aceste pompe sunt foarte potrivite pentru a functiona la presiuni ridicate ale sistemului si sunt ideale pentru hidraulica.

Utilizati pompe cu palete cu o singura camera sau pompe cu piston pentru a actiona o pompa hidraulica cu deplasare variabila?

Pompele hidraulice sunt fabricate in functie de diferitele cerinte functionale si hidraulice ale sistemului, cum ar fi mediul de functionare, gama necesara de presiune, tipul de actionare etc. In spatele pompelor hidraulice exista o gama larga de principii si configuratii de proiectare.

In consecinta, nu fiecare pompa poate indeplini pe deplin toate seturile de cerinte intr-un grad optim. Exista trei tipuri diferite de pompe hidraulice: pompe cu angrenaje, pompe cu piston si pompe cu palete.

CE ESTE O POMPA CU ANGRENAJE SI DE CE AVETI NEVOIE DE EA?

O pompa cu angrenaje este utilizata in multe sisteme hidraulice datorita designului simplu si disponibilitatii pe scara larga. Are doar putine piese in miscare, functioneaza fara probleme si functioneaza foarte bine la presiuni de aproximativ 210 bari.

Intr-o pompa cu angrenaje, camerele de deplasare sunt formate intre carcasa pompei hidraulice si roata dintata rotativa (sau rotile dintate, in functie de model sau de proiectarea pompei hidraulice). Pompele de transmisie sunt pompe hidraulice care sunt disponibile in mai multe tipuri diferite.

Utilizati pompe dentate externe ca solutie rentabila sau pompe dentate interne pentru eficienta volumetrica ridicata?

Cea mai comuna pompa de transmisie pe piata hidraulica este pompa de transmisie externa. Este populara datorita greutatii reduse si intervalului larg de viteza la un cost relativ scazut.

Pompele de transmisie interne sunt utilizate atunci cand este importanta eficienta ridicata sau zgomotul redus de functionare.

O pompa de acest tip functioneaza cu un stator si un rotor unde miscarea planetara a rotorului duce la flux. Pompele cu surub functioneaza cu roti dintate in carcasa si au un nivel de zgomot de functionare extrem de scazut.

Tipul pompelor cu angrenaje:

 • Pompele de transmisie externe.
 • Pompa de transmisie interna.
 • Pompa inelului de transmisie.
 • Surub pompa axului.

CE ESTE O POMPA CU PISTON SI DE CE AVETI NEVOIE DE EA?

Pompele hidraulice cu piston pot gestiona debitele mari la presiuni ridicate ale sistemului hidraulic. Pompa cu piston este o pompa hidraulica care ofera o eficienta si fiabilitate optima, mentinand in acelasi timp o dimensiune compacta cu o densitate mare de putere.

In aceste pompe, pistoanele aluneca cu precizie inainte si inapoi in interiorul cilindrilor care fac parte din pompa hidraulica. Proprietatile de etansare ale pistoanelor sunt excelente, ceea ce face posibila functionarea la presiuni ridicate cu scurgeri reduse de fluid.

Pompele hidraulice cu piston functioneaza la niveluri de eficienta volumetrica foarte ridicate datorita scurgerilor reduse de fluid.

Pistoanele pot consta in supape la orificiile de aspiratie si presiune sau cu canale de intrare si iesire. Pompele cu piston cu supape la porturi sunt mai potrivite pentru a functiona la presiuni mai mari ale sistemului datorita caracteristicilor de etansare mai bune.

Aplicatiile sunt echipamente mobile si de constructii, energie auxiliara marina, formare si stantare a metalelor, masini-unelte si echipamente pentru camp petrolier.

Tipul pompelor cu piston:

 • Pompa axiala cu piston, cu deplasare fixa.
 • Pompa axiala cu piston, cu deplasare variabila.

CE ESTE O POMPA CU PALETE SI DE CE AVETI NEVOIE DE EA?

Pompele cu palete sunt pompe hidraulice care functioneaza la niveluri de zgomot foarte scazute. Pompele hidraulice cu palete functioneaza cu pulsatii de debit mult mai mici, adica debit constant.

Ca atare, pompele cu palete produc mai putin zgomot, mentinand in acelasi timp o viteza relativ mare de pana la 3.000 rpm. Micile pompe hidraulice cu palete, cu un volum de deplasare mai mare de 50 cmc, au o viteza maxima de 3.600 rpm la presiuni ale sistemului hidraulic de pana la 300 bari intermitente.

Tipul pompelor cu palete:

 • Pompe cu palete, cu deplasare variabila.
 • Pompe cu palete, cu deplasare fixa.

Pompa hidraulica cu palete isi gaseste utilizarea in masinile de turnare sub presiune si turnare prin injectie din industrie, precum si in masinile de constructii de terenuri si drumuri. Presiunea de functionare a pompelor cu palete nu depaseste in mod normal 180-210 bari.

Cu toate acestea, la pompele cu palete special concepute, presiunea de functionare poate depasi cu mult 200 bar si pana la 300 bar.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.