Menu
Blog / Tehnologie

Ce este un cartus toner?

Ce este un cartus toner?

Intentionati sa cumparati o imprimanta pentru compania dvs.? Cu siguranta in acest caz, veti dori o imprimanta laser, care are o multime de avantaje in fata unei imprimante cu jet de cerneala.

O imprimanta laser ofera un numar mai mare de tipariri, o viteza mai mare de imprimare, costuri mai eficiente in ceea ce priveste imprimarea, si este diferita pentru ca nu utilizeaza un cartus de cerneala, ci utilizeaza un cartus toner pentru a putea imprima.

Un cartus toner face parte din consumabilele unei imprimante laser si este utilizat pentru fiecare tiparit. Dar cum difera un toner de un cartus de cerneala, de exemplu? Cartusele de cerneala sunt recipiente mici care sunt umplute cu cerneala si utilizate intr-o imprimanta cu jet de cerneala.

Pe de alta parte, cartusele de toner, indiferent ca discutam despre un cartus toner compatibil sau cartuse originale, sunt umplute cu pulbere de toner si furnizeaza numai coloranti pentru imprimanta cu laser sau copiator pentru a produce imagini de imprimare profesionale. Pulberea este foarte fina, astfel incat sa poata curge si seamana cu un lichid.

Cu un cartus toner, particulele de toner din pulbere sunt transferate pe hartia de trecere prin forte electrice si topite strans cu un cilindru de incalzire.

Ce este tonerul cu o singura componenta?

Tonerele cu o componenta sunt o combinatie de toner si fixer care le fac usor de utilizat. Tonerul, o componenta are un built-in de dezvoltator, care este necesar in cazul in care imprimanta laser functioneaza cu o rola de dezvoltator.

Aici, pulberea de toner este incarcata printr-un tub care se roteste in jurul unui magnet, particulele sunt atrase si topite de caldura si transferate pe hartie. Acest lucru inseamna ca este necesar doar un cartus de toner compact, dar acestea sunt mai scumpe de achizitionat.

Deoarece tonerul cu o componenta are deja un dezvoltator si ar falsifica culorile, acesta este de obicei livrat cu culoare neagra.

Ce este un toner cu doua componente?

Caracteristica reala a tonerului cu doua componente este aceea ca dezvoltatorul si tonerul real sunt separate. Cele mai fine filings de fier sunt utilizate ca dezvoltatori, care sunt utilizate numai pentru a transporta tonerul pe fotoconductor si nu sunt transferate pe hartie.

Dezvoltatorul este dezbracat si, in functie de designul imprimantei, fie se incadreaza intr-un recipient cu toner de deseuri, fie este transportat inapoi in cartusul de toner pentru a prelua din nou pulberea de toner.

Din cauza garniturilor de fier ieftine folosite ca dezvoltatori, tonerele cu doua componente sunt considerabil mai ieftine decat tonerele cu o singura componenta.

Ce este tonerul lichid?

Cu aceasta metoda, un tambur foto este expus in timpul procesului de imprimare. Odata expus, tamburul poate accepta tonerul. Caracteristica speciala a acestei metode este ca tonerul nu este pulbere de toner ca in celelalte doua metode, ci este lichid.

Aceasta varianta a fost dezvoltata de compania Indigo, care a fost preluata de liderul de piata Hewlett Packard si care acum opereaza pe piata ca HP-Indigo. Aceasta companie produce exclusiv presele de imprimare digitale necesare in acest sens.

Aceasta aplicatie cu utilizarea tonerului lichid este cunoscuta si sub denumirea de cerneala foto. Cerneala foto este incalzita in timpul aplicarii si transferata pe hartia de imprimare cu ajutorul rolelor de transfer, astfel racirea si intarirea au loc brusc.

Aceasta metoda este cea mai buna pentru hartie din moment ce hartia de tiparire este greu incalzita si nu emite umiditate. Acest lucru impiedica hartia sa ia o forma ondulata si o pastreaza in stare perfecta.

In prezent exista masini care accepta pana la sase culori in acelasi timp. Cu aceste utilaje, imprimarea cu culori speciale nu mai este o problema. Acest proces poate fi, de asemenea, utilizat pentru a imprima cu cian deschis sau galben deschis. Acest lucru a facut posibil obiectivul imprimarii foto-realiste.

Cumparati cartuse de toner originale sau alternative de toner?

Intotdeauna se pune intrebarea: „Ar trebui sa cumpar tonere originale sau alternative?” Daca doriti ca imprimanta sau copiatorul sa va ofere in continuare rezultate de imprimare stralucitoare in anii urmatori, este recomandabil sa utilizati numai produse originale.

Cumpararea tonerurilor originale este de obicei optiunea putin mai scumpa, dar sunt de o calitate mai buna decat cartuse de toner alternative, dar daca le alegeti de la Cartushop, si cartusele toner compatibile sunt de cea mai buna caliate.

Tonerele originale se potrivesc 100% la imprimanta dvs. si au materiale excelente si obtin o calitate stralucitoare si profesionala, mentin performantele de imprimare specificate de producator, sunt foarte fiabile si asigura o durata de viata lunga pentru imprimanta dvs.

Tonerele originale va ofera increderea de care aveti nevoie pentru a realiza imprimeuri perfecte pentru o lunga perioada de timp. Materialele consumabile originale insa au preturi piperate, iar din acest motiv, ar fi totusi mai atracti din punct de vedere financiar sa folositi toner compatibil de la Cartushop.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.