Menu
Blog / Casa si gradina / Sanatate

Ce proprietati are tamaia?

Ce proprietati are tamaia?

Unii o cunosc drept tamaie, altii ii spun Boswellia Serrata, insa este acelasi lucru, o rasina care provine din arborele cu acelasi nume, si care isi are originile in India.

Inca de acum cateva mii de ani, hindusii, calugarii Zen si budistii isi doreau sa se bucure de cele mai importante proprietati tamaie, motiv pentru care ardeau Boswellia Serrata.

Arderea acestui tip de tamaie era considerata un ritual deosebit de important in procesul de meditatie dar si de vindecare si ascensiune spirituala.

Boswellia Serrata este folosita chiar si in zilele noastre datorita multiplelor sale beneficii pe care le aduce in viata oamenilor, iar in cele ce urmeaza puteti afla mai multe detalii.

Boswellia se aplica pe piele pentru tonifierea pielii si diminuarea ridurilor. De asemenea, este utilizat acest tip de tamaie pentru a reduce deteriorarea pielii aparuta in timpul tratamentelor cu radiatii pentru cancer.

Se foloseste acest tip de tamaie si pentru ca in urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca poate reduce durerea cu pana la 65% si poate imbunatati mobilitatea la persoanele cu osteoartrita in articulatii.

Alte cercetari arata ca luarea de produse care contin boswellia si alte ingrediente pe baza de plante pot reduce de asemenea durerea si pot imbunatati functia la persoanele cu osteoartrita.

A lua boswellia pare sa imbunatateasca simptomele colitei ulcerative la unele persoane. Pentru unii oameni, boswellia pare sa functioneze la fel de bine ca medicamentul sulfasalazina. Unele cercetari arata ca poate induce remisia bolii la 70% la 82% dintre oameni.

Alte beneficii oferite de Boswellia Serrata

 1. Pot opta pentru utilizarea acestei tamai, persoanele care se confrunta cu imbatranirea pielii

Cercetarile timpurii arata ca aplicarea cremei boswellia pe fata reduce liniile fine ale suprafetei, rugozitatea si deteriorarea soarelui la femeile cu pielea deteriorata de soare. Dar colorarea si ridurile pielii nu sunt imbunatatite.

 1. Rezultate benefice pentru diabetici

Cercetarile sugereaza ca administrarea de boswellia 800 mg zilnic dupa masa imbunatateste nivelul de zahar din sange si colesterol la pacientii cu diabet zaharat tip 2.

 1. Imbunatatirea respiratiei

Cercetarile timpurii arata ca administrarea extractului de boswellia ar putea ajuta la imbunatatirea respiratiei, la reducerea atacurilor bruste si la scaderea unor simptome la persoanele cu astm.

 1. Ameliorarea durerii articulare

Cercetarile timpurii arata ca preluarea unui produs specific care contine sulfat de glucozamina, metilsufonilmetan, extract de scoarta de salcie alba, concentrat de radacina de ghimbir, extract de boswellia, extract de radacina de curcuma, cayenne si acid hialuronic de trei ori pe zi timp de 8 saptamani reduce durerile articulare.

 1. Ameliorarea durerilor de cap

Dovezile limitate sugereaza ca Boswellia ar putea reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap.

 1. Reduce simptomele bolii Crohn

Unele cercetari timpurii arata ca administrarea de extract de boswellia reduce simptomele bolii Crohn.

 1. Terapia cancerului

O lucrare de revizuire din 2016 raporteaza ca acizii boswellici ar putea avea proprietati antitumoare si pot fi toxici pentru celulele canceroase. Autorii concluzioneaza ca acest lucru i-ar putea ajuta in tratamentele viitoare pentru cancer, desi studiile clinice sunt necesare pentru a confirma acest lucru.

Un studiu recent aparut in jurnalul Oncotarget a constatat de asemenea, ca uleiul esential din boswellia afecteaza celulele canceroase agresive fara a dauna celulelor sanatoase ale pielii. Cu toate acestea, cercetatorii au folosit celule si modele animale.

Cum se administreaza produsele Boswellia Serrata?

Produsele Boswellia pot diferi mult. Urmati instructiunile producatorului si nu uitati sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice terapie pe baza de plante.

Ghidul general de dozare sugereaza luarea de 300-500 miligrame (mg) pe cale orala de doua pana la trei ori pe zi. Doza poate fi mai mare pentru IBD.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.