Menu
Blog / Casa si gradina

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea placilor ceramice

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea placilor ceramice

In momentul in care considerati ca trebuie sa faceti unele modificari ale locuintei dvs., si cand considerati ca bucataria, baia sau chiar si holul au nevoie de unele imbunatatiri si de un nou aspect, cu siguranta placile ceramice vor fi luate in considerare.

Exista o multime de placi ceramice, care sunt diferentiate de marime, de forme si de texturi, dar si de nuante si culori. Exista persoane care prefera faianta imitatie marmura, alte persoane prefera faianta clasica, iar exemplele cu siguranta pot continua.

Acest articol va ofera cateva dintre cele mai bune sfaturi de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va aflati in cautarea placilor ceramice ideale.

 1. Tipul de design interior

In momentul in care alegeti placile ceramice, cu siguranta este foarte important sa tineti cont de tipul designului interior al locuintei. Este foarte important sa va asigurati de faptul ca placile ceramice pe care urmeaza sa le cumparati, se potrivesc perfect cu designul interior al casei sau apartamentului dvs.

Exista diferite stiluri de amenajare a locuintei (modern, clasic, scandinav, rustic, minimalist, etc.), asa ca trebuie sa va asigurati ca respectati stilul in care locuinta este amenajata, si alegeti faianta si gresia care sa se integreze perfect in decor.

 1. Stabiliti daca doriti o suprafata lucioasa sau o suprafata mata

Aceasta este un alt aspect foarte important, pentru ca atat gresia cat si faianta pot avea atat o suprafata lucioasa, cat si plata. In mod evident, fiecare isi alege suprafata in functie de propriile preferinte. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca pe suprafata lucioasa, petele vor fi mult mai usor vizibile decat pe suprafata mata, iar acesta cu siguranta este un mare dezavantaj pe care trebuie sa il aveti in vedere.

Cand placile ceramice care au suprafata lucioasa sunt intretinute ca la carte, atunci in mod evidrnt acestea vor reusi sa ii ofere locuintei dvs. un sarm aparte. Deci, tineti cont si de aceste detalii in momentul in care va aflati in cautarea placilor ceramice pentru locuinta dvs.

 1. Tineti cont de dimensiuni

Fara doar si poate, in momentul in care va aflati in cautarea placilor ceramice, trebuie sa tineti neaparat cont de dimensiuni, iar aici este important de avut la cunostinta faptul ca marimea placilor este influentata de marimea incaperilor sau de marimea spatiilor care au nevoie sa fie placate cu aceste placi.

Atunci cand suprafetele pe care vor fi aplicate placile ceramice sunt mai mari, se poate opta pentru utilizarea placilor ceramice care au dimensiunile mai mari. Exista insa si cazuri in care nu se tine neaparat cont de aceasta regula. Unii designeri interiori aleg sa incalce aceasta regula astfel incat proiectele lor sa fie cu adevarat unice.

 1. Placi ceramice portelanate sau obisnuite?

In momentul in care discutam despre placile ceramice, cu siguranta trebuie sa stiti daca le doriti pe cele portelanate sau pe cele obisnuite. De mentionat este faptul ca placile ceramice portelanate sunt rezistente la socurile mecanice din cauza proprietatilor tehnice pe care le detin. Din acest motiv, reprezinta cea mai buna optiune pentru a placa podelele.

In ceea ce priveste insa placile ceramice obisnuite insa, trebuie sa facem precizarea ca acestea se folosesc doar atunci cand este necesara placarea peretilor. In schimb, revenind la gresia portelanata, aceasta este rezistenta la inghet, dar are si avantajul de a fi compatibila cu montarea podelelor calde.

 1. Produs din lut alb sau din lut rosu?

De-asemenea, este foarte important sa tineti cont de materialul din care au fost fabricate aceste placi ceramice. De exemplu, in momentul in care aducem in discutie placile ceramice fabricate din lut alb, trebuie sa precizam faptul ca acestea au o mare rezistenta la factorii externi, au de-asemenea o mai mica absorbtie a apei comparativ cu cele din lut rosu.

In schimb, atunci cand discutam despre placile ceramice care au fost produse din lut rosu, acestea nu au o calitate la fel de buna precum cele din lut alb, deci de preferat ar fi sa optati pentru cele din lut alb.

 1. Tara de provenienta

Cu siguranta, si tara de provenienta este un factor de care este nevoie sa tineti cont atunci cand cautat faianta care imita marmura sau gresie. De preferat ar fi sa va indreptati atentia spre acele placi ceramice importante din tari cum ar fi Italia sau Spania.

 1. Buget

Nu in ultimul rand, bugetul este un alt factor important de care trebuie sa tineti cont atunci cand va cautati placile ceramice. Degeaba preferati placile care au un design fascinant, si care se potrivesc perfect stilului de amenajare a locuintei dvs. daca nu va permiteti sa le cumparati.

Incercati sa va usurati misiunea, indreptandu-va atentia spre acele placi ceramice precum gresie sau faianta care imita marmura, dar care sa se incadreze perfect in bugetul pe care il aveti la dispozitie.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.