Menu
Auto / Constructii

Cele mai cunoscute tipuri de utilaje grele pentru constructii

Cele mai cunoscute tipuri de utilaje grele pentru constructii

Masinile grele pentru constructii, sunt utilizate in diverse scopuri in proiecte mari. Selectarea diferitelor tipuri de masini grele sau echipamente grele depinde de amploarea lucrarilor si de bugetul proiectului. Acest lucru face ca procesul de constructie sa fie mai usor si mai rapid.

Diferitele tipuri de masini grele utilizate in mod obisnuit in constructii sunt dupa cum urmeaza:

 1. Excavatoare

Excavatoarele sunt una dintre cele mai importante si utilizate pe scara larga masini grele din industria constructiilor. Scopul lor general este excavarea, dar, in plus, ele sunt, de asemenea, folosite pentru multe alte locuri de munca, cum ar fi ridicarea obiectelor grele, demolarea, dragarea raurilor, taierea copacilor etc.

Excavatoarele au un brat lung si o cabina. La capatul bratului lung este prevazuta o lopata mare de sapat, iar cabina sa este locul destinat operatorului masinii.

Acest aspect complet al cabinei poate fi rotit pana la 360 de grade, facilitand operarea. Excavatoarele sunt disponibile atat in vehiculele cu roti, cat si in cele cu senile. Parbrizutilaj.ro este locul in care vei gasi tot ce ai nevoie pentru excavator.

 1. Buldoexcavatoare

Buldoexcavatorul este un alt utilaj greu utilizat pe scara larga in constructii si in scopuri multipleSpre deosebire de excavator, acesta loveste la sol prin saparea de sus in jos, si din fata la masina in sine; de unde si numele sau.

Acest lucru este foarte util pentru saparea santurilor sub nivelul masinii si incarcarea frontala a cupei, descarcarea si ridicarea materialelor pot fi utilizate.

 1. Drage

Draga este un alt echipament greu utilizat in constructii, care este de obicei folosit pentru sapaturi mai profunde. Se compune dintr-un brat cu raza lunga de actiune, iar lopata de sapat este suspendata din partea de sus a bratului de un cablu.

Pentru constructia de porturi, pentru sapaturi subacvatice, extractia sedimentelor in corpurile de apa etc. Poate fi efectuata cu ajutorul unei drage marine.

 1. Buldozere

Tractoare buldozer sunt un alt tip de utilaje de sapat sol, care este utilizat pentru a elimina solul vegetal la o anumita adancime.

Indepartarea murdariei se face prin placa metalica larga cu margini ascutite situate pe partea din fata. Aceasta lama larga poate fi coborata si ridicata cu pistoane hidraulice.

Acestea sunt utilizate pe scara larga pentru indepartarea pamantului slab sau a straturilor de roca, ridicarea pamantului etc.

 1. Bobine cu motor

Graders motor, de asemenea, numite bobine cu motor sunt un alt exemplu de masini grele utilizate in constructii, in special pentru constructia de drumuri.

Este utilizat in principal pentru a nivela suprafata solului. Acesta contine o lopata orizontala mare intre rotile din fata si cele din spate, iar aceasta lopata este coborata la sol in timp ce lucreaza, are si un cockpit situat in partea centrala superioara a echipamentului.

Graders motor sunt, de asemenea, folosite pentru a elimina zapada sau murdaria de pe drumuri, pentru a aplatiza suprafata solului inainte de a pune stratul de asfalt, pentru a elimina stratul de sol inutil, etc.

 1. Echipamente de terasament

Echipamentele de terasament sunt utilizate pentru a oferi o suprafata plana a solului prin dezmembrare. Acestea contin intr-o cutie deschisa cu dispozitiv de coborare, taiere, urcare si descarcare a terenurilor.

Aceasta lama taie pamantul, umpland cutia pe masura ce masina avanseaza. Cand cutia este plina, spatele este ridicat de la sol si cutia este descarcata in groapa.

 1. Masinile pentru sapat santuri

Aceste masini, dupa cum sugereaza si numele, sunt folosite pentru a sapa transee in pamant. Aceste santuri sunt utilizate in general pentru montarea tevilor, montarea cablurilor, drenaj etc.

Masinile de sant sunt disponibile in doua tipuri: santuri cu lant si santuri cu discuri.

Masinile cu lant contin un brat lung fix in jurul caruia este prevazut lantul de sapaturi. Santurile cu discuri contin o roata metalica cu varf de excavare.

Pentru saparea straturilor de sol dur, santurile de disc sunt mai potrivite. Ambele tipuri de santuri sunt disponibile fie pe anvelope de cale, fie cu jante.

 1. Incarcatoare

Tractoarele de incarcare sunt utilizate pe santier pentru a incarca materialul in autobasculante, camioane etc. Materialele pot fi excavate pamant, deseuri de demolare, materii prime etc.

Un incarcator contine o lopata mare pe partea din fata, cu un brat mobil mai scurt. Ele pot fi urmarite sau cu anvelope. Incarcatoarele de anvelope sunt cel mai frecvent utilizate in toate locatiile, in timp ce incarcatoarele pe senile sau in lant sunt utilizate in locuri in care vehiculele pe roti nu se pot deplasa inainte.

 1. Macarale turn

Macaralele turn sunt macarale fixe care sunt utilizate in scopuri de ridicare in constructia de structuri inalte. Materialele grele, cum ar fi blocurile de beton precomprimat, barele de otel, ramele etc. Pot fi ridicate cu usurinta la inaltimea necesara folosind acest tip de echipament.

Acestea constau din catargul, care este turnul vertical de sustinere, bratul care opereaza bratul macaralei, celalalt brat care transporta contragreutatea in partea din spate a macaralei si cabina operatorului din care poate fi actionata macaraua.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.