Menu
Auto

Cine este membru al grupului VAG?

Cine este membru al grupului VAG

In cazul in care intentionati sa va cumparati prima masina, probabil va ganditi la un autoturism care este fabricat de catre un producator membru al grupului VAG. Poate detineti in prezent un autoturism al unui producator al grupului VAG si nu aveti idee despre acest lucru.

Daca nu stiti ce este grupul VAG, parcurgeti acest articol pana la final, pentru ca vom discuta despre acest subiect.

Asadar, grupul VAG reprezinta in momentul de fata, unul dintre cei mai importanti producatori din industria Auto, dar cu siguranta nu foarte multe persoane sunt constiente de acest lucru.

Compania Volkswagen a luat nastere in data de 28 mai, anul 1937 in capitala Germaniei de astazi, Berlin. Compania se numea la momentul respectiv “Gezuvor”, iar scopul companiei era sa scoata pe piata masini pentru toata lumea.

La inceput, compania producea modele precum Porsche Type 60, dupa care a trecut la modele precum Volkswagen Type 1. Cu toate acestea, prima masina construita pentru toata lumea de catre cei de la Volkswagen a fost modelul Volkswagen Beetle.

modelul Volkswagen Beetle

In ceea ce priveste designul acestui model VW, trebuie mentionat faptul ca a purtat semnatura lui Ferdinand Porsche. Pentru a produce acest model de masina, compania a primit sprijin chiar de la Adolf Hitler.

La data de 16 septembrie 1938, numele companiei a fost schimbat, astfel ca de la “Gezuvor”, s-a trecut la Volkswagenwerk GmbH. A fost construita fabrica langa Fllersleben, dara inceput cel de-al doilea razboi mondial, astfel ca VW a inceput sa produca vehicule militare cum ar fi de exemplu modelele Kugelwagen (Porsche Type 82) si Schwimmwagen (Type 166).

Dupa terminarea razboiului, controlul asupra companiei a fost preluat de catre armata britanica, aceasta aducand fabrica la starea initiala, pentru ca a fost afectata foarte tare de bombardamente.

Cu toate acestea, desi fabrica Volkswagen era controlata de armata britanica, nu s-a gasit nici un producator auto britanic, care sa fie dispus sa produca Volkswagen Beetle. Companiile britanice nu aveau incredere in aceste masini de la VW, despre care spuneau ca nu au un design atractiv, si nu indeplinesc cerintele unui autovehicul.

Apoi, in anul 1948, compania VW le-a fost propusa celor de la Ford, dar acestia prin vice presedintele Ernest Breech au refuzat sa cumpere compania, sustinand ca nu merita sa plateasca 2 bani pe fabrica respectiva.

Cu toate acestea, fabrica VW a supravietuit, iar in anul 1948 britanicii au inapoiat compania statului german. Apoi, incepand din anul 1950 au inceput sa fie produse modelele VW Beetle.

Apoi, in anul 1950 a aparut modelul Volkswagen Type 2. In anul 1955 au scos pe piata modelul Karmann Ghia, pentru ca in anul 1961 sa produca modelul Type 3. In anul 1968 cei de la VW au lansat modelul Type 4, iar un an mai tarziu, in anul 1969 au lansat modelul Type 181.

Scoaterea la bursa a actiunilor companiei a avut loc in anul 1960, iar de atunci compania s-a numit Volkswagen AG. Apoi, Volkswagen AG a cumparat Auto Union GmbH in anul 1965 (luna ianuarie), care ulterior a inceput sa produca masinile Audi.

Marci auto detinute de catre grupul VAG

Marci auto detinute de catre grupul VAG

Fiecare persoana care citeste despre grupul VAG pe Cosmetiquette.ro, poate afla care sunt marcile auto detinute de catre companie, dar si multe alte lucruri interesante despre grupul VAG. Vom prezenta insa si in acest articol companiile detinute de catre grupul VAG.

Asadar, Volkswagen AG a cumparat Auto Union GmbH in anul 1965, care ulterior a devenit AUDI. Apoi, compania a ajuns la un acord cu cei de la Seat in anul 1982, iar in anul 1986, 51% din actiunile companiei SEAT au fost cumparate de catre grupul VAG.

Apoi, in data de 23 decembrie acelasi an, compania a cumparat din nou actiuni de la Seat, ajungand la 75%. In anul 1991, VAG a cumparat 30% din actiunile Skoda, iar apoi in anul 1995, au cumparat actiuni pana la 70%. Apoi, Bugatti, Lamborghini si Bentley au fost cumparate de catre companie.

La data de 30 mai 2000, Skoda a intrat 100% in proprietatea grupului VAG. Apoi, in anul 2009, compania VAG a cumparat 49.9% din Porsche AG, pentru ca in anul 2012, sa cumpere in totalitate compania, pentru 4.46 miliarde de euro.

Anul 2010 a fost cel in care compania a cumparat 91% din Italdesign Giugiaro, o casa de design faimoasa datorita masinilor sport pe care le realiza. Apoi, in nici nu 3 luni de zile, compania a devenit parte a grupului VAG.

Asadar, cand vreti sa va cumparati o masina, tinand cont de faptul ca Volkswagen, Audi. Skoda sau Seat (dintre masinile accesibile oamenilor de rand) sunt parte a grupului VAG, sunt mari sansele sa alegeti o masina a grupului VAG.

Comparativ cu alte masini de pe piata, masinile grupului VAG (dintre masinile pe care ni le permitem noi, oamenii de rand, fara a discuta despre Bugatti sau Lamborghini), sunt mai fiabile si au preturi atractive.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.