Menu
Blog / Gaming / Mama si copil

Copilul meu si-ar dori o cariera in gaming. Cum pot sa-l sustin?

Copilul meu si-ar dori o cariera in gaming. Cum pot sa-l sustin?

Daca copilul dvs. ar dori sa se implice in eSports (jocuri competitive) sau sa ajute la crearea de jocuri video ale viitorului, incepeti devreme si ajutati-l sa invete mai multe despre diferitele locuri de munca si oportunitati din industria jocurilor de noroc. Este o idee buna sa-i ajutati sa-si largeasca viziunea asupra a ceea ce este disponibil dincolo de rolurile traditionale de dezvoltatori sau streameri.

Arunca o privire la tipul de joburi de jocuri video disponibile pentru ei, astfel incat sa isi poata intelege prioritatile. Ask About Games a creat Thriving Futures, un ghid aproximativ al carierelor in jocuri, o serie de sfaturi care exploreaza rolurile disponibile si actiunile pe care tinerii ar trebui sa le faca. Acceseaza siteul jocuri online gratis.

Iata cateva roluri pe care le-am scos din ghid:

Interpret de joc

Interpretii jocului includ artisti de voce, actori si chiar sportivi si experti in cascadorii care efectueaza lucrari de captare a miscarii (camere speciale care inregistreaza miscarea pentru a crea personaje mai realiste).

Producator de jocuri

Exista multe abordari diferite pentru a produce jocuri, dar, in general, producatorii de jocuri ii fac pe toti sa lucreze in aceeasi echipa. Ei se asigura ca un joc se realizeaza conform planului: la timp, in buget si la un standard de top. Uneori, productia de jocuri poate fi un rol managerial, iar in alte cazuri, poate fi unul creativ. Producatorii de jocuri stau in mod normal in fruntea unei echipe, lucrand cu designeri si directori de jocuri.

Scriitor de jocuri

Un scriitor de jocuri scrie scenariul unui joc, dar face mai mult decat atat. Scriitorii de jocuri ar putea contribui la „construirea lumii” jocului, in care ofera povesti si documente justificative pentru a ajuta jucatorii – sau colegii dezvoltatori – sa inteleaga lumea jocului si motivatiile personajelor din ea.

Este posibil ca unele continuturi de creare a lumii sa nu fie incluse intr-un joc, dar sunt vitale pentru ca acesta sa se simta convingator. Scriitorii de jocuri ofera adesea texte in joc si chiar lucreaza cu interpreti si specialisti audio pentru a adapta dialogul jocului, pe masura ce este interpretat si inregistrat.

Specialist audio pentru jocuri

Exista multe tipuri de roluri audio de joc. Acestea pot include pe cei care inregistreaza si editeaza voci off sau compozitori care creeaza coloane sonore pentru jocuri. Jocurile includ, de asemenea, designeri si creatori de efecte de sunet pentru jocuri, precum si artisti de inregistrari care ies in lume pentru a capta sunete reale.

Unde ar trebui sa se intample jocul?

Incurajati copiii sa se joace in spatii comune pentru a impartasi experienta intr-un mod prietenos cu familia. Acest lucru va ajuta sa detectati orice problema, cum ar fi continut ingrijorator sau prea mult timp pe ecran. Pastrarea jocurilor video in camerele de familie transforma jocurile intr-o parte normala a vietii de familie, mai degraba decat ceva separat sau ascuns.

Daca copiii sunt mai mari si ar prefera sa se joace in dormitorul lor, luati in considerare directionarea lor catre pastrarea tehnologiei intr-un spatiu comun. In orice caz, continuati conversatia despre jocul lor si asigurati-va ca aplicati regulile convenite pentru a va asigura ca raman in siguranta in timpul jocului.

Termeni specifici jocurilor

In timp ce multe jocuri se incadreaza cu usurinta intr-o definitie clara si bine inteleasa a jocurilor video, noile genuri si inovatii in dezvoltarea jocurilor au ridicat intrebarea care sunt factorii esentiali ai unui joc video care separa mediul de alte forme de divertisment.

Introducerea filmelor interactive in anii 1980 cu jocuri precum Dragon’s Lair , au prezentat jocuri cu video in miscare completa, redate printr-o forma de media, dar doar cu interactiunea limitata a utilizatorului.  Acest lucru a necesitat un mijloc de a distinge aceste jocuri de jocurile de societate mai traditionale care se intampla sa foloseasca si medii externe, cum ar fi Clue VCR Mystery Game , care a cerut jucatorilor sa vizioneze clipuri VCR intre randuri. Pentru a distinge intre acestea doua, se considera ca jocurile video necesita o anumita interactivitate care afecteaza afisarea vizuala.

Majoritatea jocurilor video tind sa prezinte un anumit tip de victorie sau conditii de castig, cum ar fi un mecanism de punctare sau o lupta finala cu sefii . Introducerea simulatoarelor de mers pe jos ( jocuri de aventura care permit explorarea, dar care nu au niciun obiectiv) precum Gone Home si jocurile de empatie (jocuri video care tind sa se concentreze pe emotie) precum That Dragon, Cancer a adus ideea unor jocuri care nu aveau asa ceva. tip de conditie de castig si ridicand intrebarea daca acestea erau de fapt jocuri. [28] Acestea sunt inca in mod obisnuit justificate ca jocuri video, deoarece ofera o lume de joc cu care jucatorul poate interactiona prin anumite mijloace.

Lipsa oricarei definitii din industrie pentru un joc video pana in 2021 a fost o problema in cazul Epic Games v. Apple , care s-a ocupat de jocurile video oferite in iOS App Store al Apple . Printre preocuparile ridicate s-au numarat jocuri precum Fortnite Creative si Roblox , care au creat metaverse ale experientelor interactive si daca jocul mai mare si experientele individuale au fost sau nu jocuri in raport cu taxele pe care Apple le-a perceput pentru App Store. Judecatoarea Yvonne Gonzalez Rogers, recunoscand ca exista inca o definitie standard in industrie pentru un joc video, stabilita pentru decizia ei ca „La minim, jocurile video par sa necesite un anumit nivel de interactivitate sau implicare intre jucator si mediu” in comparatie cu divertismentul pasiv precum filmul, muzica si televiziune, iar „jocurile video sunt, de asemenea, in general redate grafic sau animate, spre deosebire de a fi inregistrate live sau prin captura de miscare ca in filme sau televiziune”.

No Comments

    Leave a Reply