Menu
Agricultura / Blog

Cu ce se ocupa tinerii de la tara?

Cu ce se ocupa tinerii de la tara?

De multe ori am auzit cu totii faptul ca tinerii de la sat au mult mai putine posibilitati decat tinerii de la oras. Sa fie oare adevarata aceasta afirmatie, sau sa fie doar un mit?

Ei bine, exista atat exemple care confirma aceasta afirmatie, dar exista la fel de multe daca nu chiar mai multe exemple care ne arata faptul ca aceasta afirmatie este de fapt un simplu mit.

Tinerii care locuiesc in mediul rural, au posibilitatea la fel de bine precum cei care locuiesc la oras, de a-si gasi un loc de munca. Exista acum in marile orase ale tarii, diferite firme straine care angajeaza personal, si care ofera transport. Deci, tinerii pot munci chiar si la 20 – 30 – 40 de kilometri distanta de casa, din moment ce au transportul asigurat.

De-asemenea, si tinerii de la sate au posibilitatea de a urma o facultate. Acestia cu siguranta dupa ce termina scoala generala, merg la oras la liceu, de unde dupa absolvirea liceului si dupa examenul de bacalaureat, se pot inscrie la ce facultate doresc.

Ei bine, multi dintre tinerii crescuti la tara, isi doresc sa realizeze mai multe lucruri marete decat au realizat parintii acestora. Cei care au parintii agricultori, si care stiu ce inseamna agricultura, cu siguranta se vor inscrie la facultatile de stiinte agricole, atrasi fiind de agricultura.

Exista insa si tineri care nu aleg sa urmeze o facultate, si care imediat dupa ce isi termina studiile (liceu sau scoala profesionala), opteaza pentru munca in agricultura.

Cei care isi ajuta parintii, pot invata de la acestia o multime de lucruri care le pot fi de mare folos pe viitor. Alti tineri mostenesc de la parinti sau de la bunici, suprafete de teren, pe care incep sa le cultive pe cont propriu.

Cei care fie individual, fie alaturi de parinti se ocupa de agricultura, si care cultiva diferite produse agricole de pe suprafete mici de teren, au nevoie de utilaje speciale care sa le usureze munca. Pot folosi motosapele sau motocultoarele Rabota de exemplu, care alaturi de accesoriile pentru motocultoare, pot fi folosite pentru pregatirea terenurilor.

Un bun exemplu de utilaj Rabota este motocultorul Rabota K7 – 75q, care are motorul euro 5 pe benzina, si 7 CP. Acesta poate fi utilizat chiar si pe suprafete mai mari de 8000 de metri patrati.

Exista insa si motocultoare care au o putere mai mica, si care sunt destinate utilizarii pe suprafete mai mici de teren. Acestea pot fi cumparate la pachet cu diferite accesorii pentru motocultor.

Asadar, tinerii din mediul rural, pot incepe sa lucreze in domeniul agriculturii alaturi de parintii lor, sau daca detin o suprafata de teren cumparata sau mostenita, se pot ocupa de agricultura pe cont propriu.

Exista tineri care in schimb, nu isi doresc sa cultive legume sau cereale, ci le plac foarte mult animalele. Si-au petrecut copilaria printre animale, au vazut cum parintii lor cresc animale, si isi doresc sa faca acest lucru.

Acestia cu siguranta vor dori sa duca traditia mai departe, si sa se ocupe de cresterea animalelor. Cei care incep aceasta activitate si care cresc multe animale pe care mai apoi le comercializeaza, pot castiga multi bani din aceasta activitate, la fel ca si agricultorii de exemplu.

Asadar, tinerii de la tara fie pot alege sa munceasca la oras, fie se pot ocupa de cresterea animalelor sau de agricultura. Cu siguranta cei care sunt harnici si aleg cresterea animalelor sau agricultura, au posibilitatea de a castiga multi bani de pe urma activitatii lor. In plus, crescuti fiind la tara si fiind invatati de mici cu aceste practici, vor face ceea ce le place. Deci, tinerii de la tara pana la urma, pot avea mai multe posibilitati decat cei de la oras.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.