Menu
Blog / Casa si gradina

Cum aleg un pistol de vopsit?

Cum aleg un pistol de vopsit?

Un pistol de vopsit iti poate fi de mare ajutor in momentul in care ai de vopsit anumite suprafete. De exemplu poti sa vopsesti pistolul de vopsit pentru a-ti vopsi gardul, poti sa folosesti pistolul de vopsit pentru a-ti vopsi poarta sau pentru a vopsi orice alta suprafata.

In comparatie cu vopsitul unei suprafete utilizand pensula de exemplu, daca vei alege sa folosesti un pistol de vopsit vei termina mult mai repede. In plus, vei scapa de mizeria facuta atunci cand vopsesti clasic o anumita suprafata.

Exista diferite pistoale de vopsit cu aer pe piata, iar acest articol iti ofera informatii utile care sa te ajute sa faci alegerea cea mai potrivita atunci cand vrei sa alegi un astfel de instrument.

Ce trebuie sa stii cand alegi un pistol de vopsit

La fel ca si cand alegi orice alta unealta, trebuie sa tii cont de mai multe detalii importante pentru a fi sigur ca faci alegerea ideala. Tine asadar cont de urmatoarele detalii pentru a te asigura ca alegi ceea ce trebuie.

 1. Puterea

Este foarte important sa tii cont de puterea de care dispune unealta. Daca de exemplu iti indrepti atentia spre pistoale de vopsit electrice, atunci este foarte important sa verifici puterea motorului. Un pistol de vopsit care are motorul de 220 W este ideal pentru gospodarie. Pentru lucrari profesionale, alege un pistol de vopsit care are cel putin un motor de 650 W.

Daca vrei sa alegi un pistol de vopsit cu aer comprimat, este important sa verifici presiunea de lucru. Cu cat va fi mai mare presiunea de lucru a unui pistol cu aer comprimat, cu atat va fi mai eficient.

Daca ai nevoie de un pistol de vopsit cu aer pentru propria gospodarie, pentru a vopsi gardul sau poarta de exemplu, orice pistol isi va face treaba. Daca ai nevoie de un pistol de vopsit pentru suprafete mari, si pe care sa il folosesti des, atunci alege unul cu o putere mai mare.

 1. Debitul

Unii producatori mentioneaza debitul pistolului de vopsit in cartea tehnica a acestuia. debitul se refera la puterea de acoperire a pistolului. Mai exact, iti spune in cat timp poti vopsi un metru patrat. Acest lucru te ajuta sa iti poti calcula randamentul de lucru.

 1. Capacitatea rezervorului

Este important de stiut ca un pistol de vopsit, cu cat are rezervorul mai mare, cu atat vei putea sa vopesti mai mult, fara a te opri din lucru pentru a realimenta. Cu cat rezervorul este insa mai mare si cu cat intra mai multa vopsea in rezervor, cu atat iti va fi si mai dificil de manevrat unealta.

De aceea, este recomandat sa iti indrepti atentia spre un pistol de vopsit care are capacitatea maxima de 1 lietru. Daca este mai mic, de 500 ml sau de 750 ml, nu trebuie sa iti faci grij, pentru ca vei avea o mai buna manevrabilitate a acestuia.

Daca alegi un pistol de vopsit cu rezervorul mai mare de 1 litru, atunci va trebui sa alegi si un suport pentru rezervor. Unele pistoale de vopsit au acest accesoriu inclus. Altele nu, deci va fi o cheltuiala suplimentara.

 1. Functii suplimentare

Este recomandat sa alegi un model care are functia de jet reglabil. Vei avea nevoie de aceasta functie pentru o vopsire uniforma.

 1. Tipul de vopsea acceptat

Este important sa tii cont si de tipul de vopsea pe care pistolul o accepta. Cel mai probabil vei folosi vopsea pe baza de diluant, dar probabil vei dori sa folosesti pistolul si pentru a zugravi (folosesti vopsea lavabila in acest caz). Poate ai nevoie sa folosesti si alte tipuri de vopsea. De preferat este sa alegi un pistol de vopsit care este compatibil cu cat mai multe tipuri de vopsea.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.