Menu
Blog

Cum alegem gradinita pentru copii?

Cum alegem gradinita pentru copii?

Fiecare parinte doreste sa isi inscrie copilul la gradinita perfecta, pentru ca timp de cateva ore pe zi, cel mic sa se afle intr-un mediu potrivit.

Ei bine, in conditiile in care in orase exista mai multe gradinite, iar in orasele mari exista doua – trei gradinite intr-un singur cartier, plus gradinitele private, este destul de dificil pentru un parinte sa faca alegerea corecta.

Exista un numar important de factori care merita luati in considerare de catre parinti, astfel incat sa se asigure ca fac alegerea cea mai potrivita. In randurile urmatoare vom discuta despre acesti factori, din dorinta de a ajuta parintii sa faca alegerea cea mai potrivita.

Asadar, in cazul in care va aflati in cautarea gradinitei potrivite pentru copilul dvs., in mod evident este nevoie sa cititi acest articol pana la final.

  1. Gradinita de stat sau gradinita privata?

Foarte multi parinti sunt indecisi. Trebuie sa stabileasca daca aleg pentru cei mici o gradinita de stat sau o gradinita privata. De mentionat este faptul ca atat la stat cat si la privat, exista atat avantaje cat si dezavantaje. Fiecare parinte trebuie sa puna in balanta atat avantajele cat si dezavantajele, si sa faca alegerea cea mai potrivita.

De exemplu, gradinita de stat este gratuita (chiar daca se plateste fondul clasei sau alte cheltuieli minore), pe cand gradinita privata este cu plata, dar probabil nu se mai plateste nici un fond al clasei. In schimb, parintii platesc lunar o anumita taxa.

Apoi, gradinita de stat are mobilierul invechit in comparatie cu gradinita privata care are mobilierul nou. Despre mobilier este important de mentionat faptul ca acesta este schimbat periodic, tocmai pentru ca micutii sa se simta cat mai confortabil.

Jucariile si spatiul de joaca de la gradinitele private sunt la un nivel superior celor de la gradinitele de stat, iar cadrele didactice sunt mai tinere, si au o mai mare rabdare cu cei mici.

In cadrul gradinitelor private exista grupe mai mici de copii decat in cadrul gradinitelor de stat, iar acesta este un avantaj, in conditiile in care educatoarele le pot acorda o mai mare atentie celor mici. Acesta este fara doar si poate, un alt mare avantaj.

Securitatea poate fi la un alt nivel la gradinitele private, unde exista de obicei monitorizare video si agent de paza. Cele mai multe gradinite de stat insa, nu au monitorizare video, iar acesta este un mare punct slab.

Asadar, daca aleg gradinita privata sau gradinita de stat, doar parintii pot sa decida. In afara faptului ca au de suportat o taxa lunara insa, gradinita privata dispune de un numar mai mare de avantaje fata de gradinita de stat.

  1. Distanta fata de casa

In mod evident, distanta dintre casa si gradinita reprezinta un alt aspect important pe care trebuie sa il ia parintii in considerare atunci cand cauta gradinita pentru cei mici. Este important ca aceasta sa fie cat mai aproape de casa, pentru ca parintii sa ii lase pe cei mici cat mai repede la gradinita, iar apoi sa plece la servici.

  1. Activitatile desfasurate

Fiecare gradinita alege sa desfasoare diferite activitati. De exemplu, exista gradinite care pun accent pe limbi straine cum ar fi limba engleza, limba franceza sau chiar si limba germana. Unii parinti sunt constienti de importanta ca micutii lor sa invete o limba straina, iar din acest motiv ii inscriu pe cei mici la o astfel de gradinita, unde sa invete aceste limbi straine.

Alte gradinite pun mai mult accent pe creativitate. Aici, cei mici folosesc lipici silipici 50 ml, folosesc plastelina, culori si alte cele, pentru a-si pune la contributie creativitatea.

De exemplu, cei mici pot folosi hartia colorata, pot decupa diferite forme, iar ulterior le pot lipi cu un lipici sclipici 50 ml, pe o coala alba. Pe aceasta pot lipi si alte lucruri.

Aici, chiar si jucariile sunt alese pentru a le stimula creativitatea celor mici, care pot construi case, pot construi poduri, sau alte cele.

Unii parinti pun mai mult pret pe creativitate si doresc sa isi inscrie copiii la o astfel de gradinita din oras, unde cei mici sa poata evolua din acest punct de vedere.

  1. Program

Exista gradinite care au programul scurt, de la ora 8:00 si pana la ora 12:00 sau 13:00, in timp ce exista gradinite care au programul prelungit. Cu siguranta, intr-o familie in care lucreaza si mama si tatal copilului, timpul este o problema.

Din acest motiv, parintii care se afla in aceasta situatie, vor cauta de fiecare data o gradinita cu program prelungit pentru cei mici, pentru ca acestia sa fie in siguranta cat ei (parintii) se afla la servici.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante de luat in considerare cand vine vorba despre alegerea gradinitei. Parintii cu siguranta trebuie sa tina cont de toate aceste detalii, pentru a se asigura ca fac alegerea cea mai buna.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.