Menu
Blog / Casa si gradina

Cum puteti realiza schita unei case?

Cum puteti realiza schita unei case?

Acest articol contine informatii care vor ajuta sa creati schita unei case. Capacitatea de a crea planuri de etaj este o parte importanta a meseriei de inginer civil sau arhitect.

Proiectarea unui plan de etaj simplu necesita putine abilitati tehnice. Este necesara doar utilizarea unor scale de arhitectura sau inginerie, dar in afara de aceasta, tot ceea ce aveti nevoie este imaginatia. In functie de complexitatea designului, realizarea schitei unei case poate dura de la 2 la 5 ore.

Lista consumabilelor:

Creion

Radiera

Hartie

Rigla

 1. Pentru a realiza schita unei case, incepeti prin trasarea usoara a liniilor care reprezita peretii exteriori, avand forma si dimensiunile pe care le doriti. Majoritatea arhitectilor folosesc o fortma dreptunghiulara de baza. De asemenea, este important sa alegeti o masuratoare adecvata pentru desen, spre exemplu 1 inch.
 2. Odata ce peretii exteriori sunt desenati, este util sa adaugati linii de referinta la desen in scopul redimensionarii. In general, aceste linii sunt plasate prin punctele medii ale peretilor verticali si orizontali ai casei.
 3. Acum este timpul sa trasati peretii interiori ai casei folosind linii subtiri. Este important sa predeterminati grosimea acestor pereti. Sase centimetri este o grosime tipica pentru o casa, scopul fiind de a lasa loc pentru instalatii sanitare si tuburi electrice. In acest stadiu trebuie stabilit numarul de camere pe care ati vrea sa il aiba casa dumneavoastra.
 4. Urmatorul pas este de a determina locatia usilor pentru a intra atat in ​​casa, cat si in camere. Dimensiunile standard ale usilor sunt de 8 inci. Amplasarea pe perete va fi dimensionata de la centrul usii, deci asigurati-va ca masurati corespunzator.
 5. Este timpul sa desenati si ferestrele. Similar cu usile, ferestrele vor fi dimensionate de la centrul lor. Este important sa aveti in vedere spatierea si dimensiunea realista a ferestrelor. Dumneavoastra puteti sa le faceti de orice dimensiune.
 6. Acum este timpul sa adaugati dulapurile, aparatele de bucatarie si articolele de toaleta. Dulapurile inferioare sunt marcate de o linie continua, in timp ce dulapurile superioare sunt reprezentate de o linie intrerupta. Frigiderul si aragazul sunt marcate de linii solide. Ulterior toate obiectele de mobilier vor fi etichetate.
 7. Este in sfarsit timpul sa adaugati dimensiunile schitei. Asigurati-va ca etichetati bine dimensiunile pe tot planul. Toti peretii, usile, ferestrele, dulapurile si aparatele trebuie dimensionate pentru a va asigura ca sunt bine pozitionate.
 8. Urmeaza sa etichetati camerele. Dormitoarele ar trebui sa fie etichetate cu numere, iar dormitorul principal este numarul unu.
 9. Urmatorul pas in finalizarea planului de etaj este stergerea liniilor extra. Asigurati-va ca toate greselile sunt sterse complet, iar planul arata frumos si curat. Cand va simtiti absolut sigur ca totul este corect si la locul sau, este timpul sa ingrosati liniile de constructie.
 10. Ultimul lucru necesar pe schita unei case este titlul. Acesta trebuie sa fie in coltul din dreapta jos al planului de etaj. Ar trebui sa includa numele casei, numele dumneavoastra si dimensiunea scalei pe care ati folosit-o.

Planul de etaj este in cele din urma complet!

 

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.