Menu
Blog / Frumusete

Cum sa ai grija de tine in timpul verii pentru a evita cele mai frecvente probleme de sanatate

Cum sa ai grija de tine in timpul verii pentru a evita cele mai frecvente probleme de sanatate

Martea viitoare intram in vara. Un timp de care sa te bucuri: apa, soare, timp liber, calatorii… Dar un sezon in care trebuie sa luam masuri extreme de precautie, sa prevenim accidentele si sa avem grija de sanatatea noastra, in special in mediile de apa si in fata valurilor de caldura.

Centrele de sanatate si urgentele sunt pline de complicatii atunci cand vine vara. Cele mai multe dintre ele in aceeasi melodie, care este derivata din excesul de caldura, o mai mare petrecere a timpului liber sau apropierea de activitatile cu apa.

In functie de zona in care locuim, trebuie sa luam masuri necesare de precautie. Schimbarile climatice si distrugerea accelerata a planetei pe care o desfasuram provoaca ceea ce Agentia meteorologica de stat (a avertizat deja: o crestere a temperaturilor minime si maxime si o crestere apreciabila a senzatiei termice.

Avand in vedere aceasta caldura excesiva, se recomanda sa beti suficiente lichide, in special apa, si chiar daca nu va este sete. Evitarea bauturilor cu cofeina, alcool sau foarte zaharoase. O atentie deosebita trebuie acordata copiilor – copiii sub sase luni daca sunt alalptati exclusiv nu au nevoie de apa – mamele insarcinate si care alapteaza, persoanele in varsta si cele cu boli cronice.

Ar trebui sa evitati sa fiti la soare in orele cu cea mai mare expunere la soare, de la 12 la 16, sa stati la umbra si cu haine usoare, lejere si respirabile.

Protectie solara +50 intotdeauna

Protectia solara este esentiala, deoarece arsurile sunt una dintre cele mai frecvente probleme ale verii, care lasa o urma in memoria pielii. O arsura intr-o dupa-amiaza de plaja a unui adolescent cu prietenii se poate transforma in cancer la varsta adulta.

Protectia solara este recomandata peste 50 SPF si trebuie aplicata pe tot parcursul zilei, nu numai pe plaje si piscine. Avand in vedere temperaturile ridicate si incidenta solara ridicata, trebuie sa aplicam si protector pe strada pentru a merge la cumparaturi sau la plimbare. De asemenea, trebuie sa acoperim si gatul dar si fata. Insotind protectia capului si a ochilor prin purtarea de ochelari de soare.

Probleme alimentare

Pe timp de caldura excesiva se recomanda sa se manance mese usoare si acest lucru se datoreaza faptului ca corpul nostru este inteligent si stie ca va costa mai mult pentru a face o digestie grea atunci cand este foarte cald. De aceea, in timpul verii este recomandabil sa crestem si mai mult aportul nostru de fructe si legume si sa evitam mesele copioase si sa ne bazam pe mancaruri mai usoare cum ar fi supele si salatele, evitand pe cat posibil carnea procesata, cartofii prajiti si orice urma de grasime in exces.

Daca ne aflam si intr-un context de plaja sau piscina, trebuie sa fim intotdeauna atenti inainte de un posibil soc de digestie, asteptand timpul estimat in functie de tipul si cantitatea de admisie inainte de baie. In orice caz, trebuie sa intram incet pentru a evita o schimbare brusca a temperaturii, umezind ceafa gatului si a burtii in primul rand.

 Accidente

Vara avem mai mult timp liber si automat timp pentru relaxare, ceea ce duce si la rani mai mari: taieturi la gatit, caderi si fracturi facand sport atunci cand nu suntem obisnuiti cu asta, dureri de spate pentru ca ne miscam mai mult si corpul nostru “de lucrator de birou” nu este obisnuit…

Dar ne bucuram si de spatii precum plaje sau piscine, unde, din pacate, in fiecare an trebuie sa regretam inecarile atat ale copiilor, cat si ale adultilor. In cazul minorilor, trebuie sa fim extrem de vigilenti, fara a-i lasa niciodata singuri nici macar atunci cand stiu sa inoate.

Dar adultii trebuie, de asemenea, sa aiba grija extrema si sa evite scaldatul la maree inalte, precum si sa se deplaseze prea departe de tarm. O atentie deosebita trebuie acordata in mlastini.

Intram, pe scurt in vara.. intr-un timp in care sa ne distram, dar pentru asta trebuie sa o facem responsabil si sa avem grija de sanatatea noastra.

A venit vara! Ai grija sa ai un look fresh cu produse pentru machiaj de calitate.

Ce tipuri de machiaj exista?

Exista diferite tipuri de machiaj in functie de ocazie. Asa cum avem garderoba plina de articole vestimentare diferite pentru a ne adapta circumstantelor, exista si produse estetice care se adapteaza la factorii care ne influenteaza zi de zi. O zi fierbinte de vara nu este aceeasi cu o zi de iarna. Nici nu are nimic de-a face cu pregatirea pentru sport decat sa ne bucuram de o cina foarte speciala. Prin urmare, in functie de ocazie, daca vrem sa ne simtim perfecte, trebuie sa avem acele elemente care ne fac sa ne simtim mai bine in orice moment.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.