Menu
Blog / Gaming

Cum sa alegem cel mai bun scaun ergonomic de birou?

Cum sa alegem cel mai bun scaun ergonomic de birou?

Acesta este visul oricărui lucrător la birou! Deci, cum să găsești scaunul de birou ergonomic perfect?

Ce face ca un scaun să fie ergonomic?

Ei bine, doriți ca suportul lombar să fie corect, cotierele să fie la nivelul biroului sau mai jos, iar spatele să fie susținut complet. Vrei să existe o circulație a aerului, astfel încât să nu transpiri prea mult.

Dar cel mai important, trebuie să îți iei un scaun ergonomic care să fie suficient de robust și rezistent pentru a rezista la ani de uzură!

Confortul unui scaun ergonomic de înaltă calitate va crește productivitatea angajaților. Un nou scaun de birou poate adăuga doar câteva activități noi la rutina zilnică, care vor avea un impact uriaș asupra posturii și a reducerii stresului la locul de munca.

Asadar atat pentru angajat cat si pentru angajator alegerea celui mai bun scaun de birou ar trebui sa fie o prioritate. Din pacate multi dintre noi nu acordam atentia meritata acestui aspect.

Ce să cauți la un scaun de birou?

Pentru o mulțime de oameni, alegerea unui scaun de birou bun pare o sarcină majoră, dar cu aceste sfaturi poate fi rapid și ușor.

Atunci când vorbim despre scaune ergonomice, aproape nimeni de la birou nu se pune de acord asupra a ceea ce trebuie să cumpere pentru propriul birou. La urma urmei, noi suntem responsabili de munca și confortul nostru în această lume și nu ne mulțumim decât cu ce e mai bun.

Puteți petrece ore îndelungate la serviciu fără să vă simțiți dureri la spatele, gâtul sau alte articulații ale corpului, pentru că există un scaun ergonomic conceput pe măsura dumneavoastră. Dar care dintre ele este cu adevărat cel mai bun?

Pentru început, înainte de a te decide la un anumit tip, află cum ți-ar fi benefic, apoi mergi mai departe și testează diferite mărci. Dacă nu ești sigur ce tip se potrivește cel mai bine nevoilor tale du-te in magazin si testeaza-le la fata locului. S-ar putea sa fie dragoste la prima “asezare”.

Scaunul de birou ergonomic potrivit poate face minuni pentru coloana dumneavoastră vertebrală. De la dureri de spate până la dureri de gât și de umeri legate munca la calculator, scaunele de birou prost proiectate pot provoca sau agrava multe afecțiuni comune.

Care este cel mai bun scaun ergonomic de birou?

Există mii de modele, dar în acest articol vom detalia cinci dintre cele mai bune scaune de birou ergonomice de pe piață.

Un scaun de birou ergonomic bun ar trebui să vă facă să vă simțiți confortabil, relaxat și fără dureri atunci când stați jos pentru perioade lungi de timp.

Când vine vorba de găsirea celui mai bun scaun de birou pentru dumneavoastră, există o mulțime de factori diferiți de luat în considerare. Unul dintre acești factori este înălțimea ta, dar ceea ce este și mai important este înălțimea biroului tău.

Un scaun de birou ergonomic este conceput pentru a oferi suport pentru spate, sezut și picioare. Designul scaunului permite ca greutatea corporală a utilizatorului să fie distribuită uniform, astfel încât perioadele lungi de ședere să nu provoace disconfort.

De ce să lucrezi într-un scaun ergonomic?

Un scaun ergonomic măsurat corespunzător este conceput pentru a susține curbura naturală a coloanei vertebrale. Dacă stați așezat pe un scaun vertical, aceste curburi naturale se pierd, ceea ce îngreunează circulația sângelui în partea inferioară a corpului.

Scaunele de birou ergonomice sunt concepute pentru a reduce tensiunea fizică și durerea de pe corp prin alinierea spatelui și a pelvisului și prin distribuirea uniformă a greutății. Ergonomia este o ramură a ingineriei care ia în considerare modul de optimizare a performanței și de minimizare a tensiunii asupra lucrătorului.

Un aspect important pentru a lucra într-un scaun ergonomic este acela că statul așezat prea mult timp poate duce la diverse probleme de sănătate. Acest lucru înseamnă că un timp prelungit de ședere într-o poziție ergonomică proastă poate duce la dureri cronice de spate, gât, umeri, dureri articulare, disconfort articular, dureri de cap și multe altele.

Ați petrecut vreodată ore întregi stând la birou? Dacă nu, în curând o veți face.

Corpul uman este conceput pentru a se deplasa, ridicând, îndoind și răsucind coloana vertebrală. Cu toate acestea, studiile au arătat că stilul de viață sedentar devine din ce în ce mai frecvent, o persoană medie petrecând până la 12,5 ore pe zi stând jos. Acest lucru are un efect dăunător asupra sănătății noastre, afecțiunile moderne, precum obezitatea și diabetul, printre multe altele, fiind legate de această inactivitate fizică.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.