Menu
Casa si gradina

Cum se alege ferastraul electric cu lant?

Cum se alege ferastraul electric cu lant?

Ferastraul cu lant este un instrument pentru taierea lemnului; Exista diferite tipuri, inclusiv cel electric, cel cu motor cu ardere interna si cel cu baterie. Exista diferente importante intre ele care determina o utilizare intentionata diferita. O alta categorie de care trebuie sa tii cont este si cea de taiere cu ferastraie cu lant.

Structura ferastraului electric cu lant

O ferastrau cu lant este alcatuita in principal dintr-un motor (pe benzina sau electric); aceasta are sarcina de a transmite miscarea unui lant (foarte asemanator cu cel folosit la biciclete). Acesta este compus din segmente, fiecare dintre ele fiind formata dintr-o lama mica numita „dinte”.

Lantul, datorita miscarii rotative in jurul asa-numitei „bare de ghidare”, are functia unei lame reale cu care pot fi tratate taieturi pe busteni, chiar si de dimensiuni considerabile. Se compune din trei tipuri diferite de legaturi: preliminara, gorga si limitator.Structura (de obicei din material plastic) formata dintr-un maner dublu este situata in jurul blocului motor.

In spate, manerul principal este echipat cu un declansator de acceleratie care mareste turatia motorului in functie de presiunea exercitata; acesta este situat in interiorul manerului, in timp ce in exterior, de obicei in partea de sus, exista o maneta de blocare a acceleratorului.

In partea din fata a masinii, pe de alta parte, gasim un al doilea maner, esential pentru stabilizarea ferastraului cu lant in timpul operatiilor de taiere. In fata acestui al doilea maner gasim declansatorul de siguranta care impiedica portiunile de lemn taiat sa ne loveasca mana.

In cele din urma, in corespondenta cu motorul, gasim cablul si becul de pornire.

Forma ferastraului cu lant poate varia usor de la un model la altul, dar structura de baza este intotdeauna aceeasi; in schimb, acest lucru difera in mod clar de alte masini de taiat, cum ar fi, de exemplu, ferastraul circular.

Electric

Ferastraul cu lant electric sau ferastraul cu lant electric este un instrument de taiere cu un motor electric: avand nevoie de un cablu de alimentare, este potrivit pentru utilizare in locuri apropiate de o priza de curent.

In general, ferastraie electrice au puteri mai mici decat cele cu motor cu ardere interna; cu toate acestea au o calitate excelenta, adica nu sunt foarte zgomotoase si le permit celor care locuiesc langa alte case sa taie fara a deranja cartierul.

In medie, puterea unui ferastrau electric poate ajunge la 2000 de wati, cu o sursa de alimentare de 220 volti. Indicativ, greutatea este intre 4 si 6 kg, in timp ce lungimea lamei variaza de la 30 la 40 cm.

Daca ferastraul are un motor electric, nu este necesara nicio intretinere speciala, cu exceptia (daca este cazul) inlocuirea periilor uzate si ungerea arborelui motorului. O lovitura buna pentru a elimina praful si o verificare periodica a integritatii cablului de alimentare sunt de asemenea utile.

Utilizarea ferastraului electric este recomandata celor care nu au nevoi profesionale speciale si trebuie sa efectueze mici operatiuni de taiere pe copaci mici sau ramuri nu foarte mari.

Cand ai nevoie de un ferastrau electric?

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui sa iti alegi cel mai bun ferastrau electric, iar noi le exemplificam pe cele mai importante dintre ele. In primul rand iti spunem ca ar trebui sa alegi cel mai bun astfel de ferastrau, asa cum sunt cele de la https://www.cpxmaster.ro/scule-electrice/ferastraie-electrice.

Cu astfel de instrumente vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate si nu ai niciun motiv de ingrijorare cu privire la calitatea produselor.

Un ferastrau electric te ajuta atunci cand vrei sa tai mai repede ceva. Intelegem acest aspect si de aceea am decis sa iti oferim cele mai importante informatii in acest sens. Uneori, in anumite activitati este destul de greu sa tai la mana. Atunci cand trebuie sa tai cu mana este posibil sa obosesti mai repede daca ai foarte multe de taiat si astfel cu un ferastrau electric poti lucra mai usor.

De asemenea, atunci cand trebuie sa tai, sa decupezi sau sa remodelezi anumite obiecte, recomandarea noastra este sa apelezi de fiecare data la instrumente specializate, asa cum sunt si ferastraiele electrice, ele fiind singurele care te vor ajuta sa obtii rezultatele dorite.

Nu ai cum sa faci obiecte in serie la mana, drept pentru care iti recomandam sa investesti intr-un ferastrau electric. Cu ajutorul unui astfel de instrument, acum va fi mai simplu sa obtii toate formele dorite.

Bazeaza-te pe ferastraie electrice atunci cand trebuie sa tai piese foarte groase. Efortul de a taia la mana obiecte cu o grosime mare, asa cum sunt grinzile, ar putea sa iti genereze febra musculara si sa te faca sa nu te poti ridica din pat a doua zi.

Cu ajutorul unui ferastrau electric, in cateva minute piesele sunt taiate si pot fi chiar utilizate acolo unde ai nevoie de ele, fara efort si fara transpiratie.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.